Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 06:51:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbigniew 1  (Przeczytany 6033 razy)
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #75 : Lutego 04, 2014, 10:16:31 »

Zaliczyliśmy lekkie opóźnienie, bo imageshack oszałał droga do sukcesu w monarchosocjaliźmie zawsze jest długa, wyboista i kończy się porażką. Tak czy siak czas zacząć misję Zbigniew1LałczTest3-03Dew, nie ma po co odliczać, po prostu odpalamy. No i poleciała:

Strasznie wolno przyspiesza ta rakieta, pogram sobie w Painballa 3-De. Mówcie jak pierwszy stopień skończy pracę. [4 minuty później] A ja nabiłem już drugi lewel. No dobra, czas na coś nowego i nudnego, odetnijcie drugi stopień i odpalcie SSDS za trzy, dwa, jeden

Minus jeden, minus dwa... Piętaszku, czy przypadkiem silnik drugiego stopnia nie powinien już pracować ku chwale Ludu Szlacheckiego?
-Powinien, ale nie odpalił.
No cóż, zatem misja może się zakończyć niepowodzeniem? CO TO MA K[cenzura]A ZNACZYĆ TY ARALSKA ŁYSA PAŁO Z PLANTACJI EKOLOGICZNEJ? TO MIAŁ BYĆ MÓJ MEDIALNY SUKCES, POKAZYWAŁEM JAKI TO JA JESTEM WYLUZOWANY I PEWNY ZWYCIĘSTWA, A WY NAUKOWCY JAK ZWYKLE WSZYSTKO S[cenzura]E! ZRÓBCIE COŚ!
-Już wiem co się stało! Nasza komórka nie ma zasięgu!
TO Z NIĄ NA DACH, KURNA DACH, SZYBIEJ KURNA. JAK WŚCIEKŁY DZIABĄG! ON JUŻ ZACZĄŁ SPADAĆ! TY Z OCHRONY, STRZELAJ MU POD NOGI TO SZYBCIEJ POBIEGNIE! Oby to się udało, to musi udać, brak zasięgu nie może mnie powstrzymać, fundusze mi się kończą! ODPALAJ SIĘ!!!

TAAAAAAAAAAK GRATULUJĘ SAMEMU SOBIE! A więc, jak Towarzysze widzą drugi człon Zbigniewa 1 działa wręcz doskonale. Wydarzenia, które dopiero co miały miejsce były zgrywą, dowcipem takim. Z tego co widzę rakieta przekroczyła barierę kosmosu. Wielki jest to dzień! [szeptem do pracownika] Jak sytuacja?
-Zbigniew 1 nie osiągnie orbity.
Trudno, czas na plan B, pamiętajcie, musi trafić dokładnie do celu.
-Jest Towarzysz pewien, to przecież Kaer...
[głośno]Mam nowe doskonałe wieści! Zbigniew wyląduje na terenie Guberni Weerlandzkiej. Będzie to lądowanie twarde, ale zawsze coś. Patrzcie jak pięknie leci:

[5 minut później] Właśnie skończyło się nam paliwo. Wiemy już, że Zbigniew spadnie gdzieś w Laszkbergu. Tymczasem otrzymujemy od niego intrygujące zdjęcia pokroju tego:

Nie, nie tego. Tego:

Pracownicy weerlandzkiej filii IBW za chwilę rozpoczną obserwację wchodzenia Zbigniewa do atmosfery. Jeśli chodzi o trajektorię, to rakieta spadnie gdzieś koło Kaer Moher. Zalecam natychmiastową ewakuację! Co ciekawe baza PMOB opustoszała już kilka godzin temu. Tymczasem koledzy z Weerlandu przekazują nam prawdopodobnie ostatnie zdjęcia tego konkretnego Zbigniewa:

Chwilka... O NIE! On spadnie prosto na Kear Moher! TO NIEMOŻLIWE!!! Biedny Laszk nawet nie wie, że to ostatnie 20 sekund jego życia! Co myśmy narobili...

Kurde pudło... Znaczy się uff. Zbigniew spadł jednak na jeden z pustych budynków PMOB-u! Co za szczęście! [szeptem do pracownika] Co to ma znaczyć?
-Nie uwzględniliśmy wpływów ciągów powietrznych.
Trudno się mówi. Załatwię go inaczej. [głośno] Dziękuję za śledzenie z nami kolejnego wielkiego sukcesu SWEK, program rozwojowy Zbigniewa 1 jest już na ukończeniu!
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2014, 04:31:33 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Lutego 05, 2014, 04:03:07 »

I jak tu nie wierzyć w kolejne sukcesy. Być może wkrótce Zbigniewy już nie będą tak szybko spadały. Zdjęcia zaś są bezcenne. Szkoda, że nie mamy wydziału astronomicznego na UH.

PS. ZNISZCZYŁEŚ MIENIE ARMII!

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Ametyst Faradobus
Przodownik
**

Posłuch 0

« Odpowiedz #77 : Lutego 05, 2014, 07:30:20 »

Skandal! Przecież pies uzurpatora miał zginąć.

Wspaniały Książę Ametyst Faradobus
Prawowity Następca Tronu Wszej Hirschbergii
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #78 : Lutego 05, 2014, 07:48:55 »

Chamstwo, biedaszyby i w ogóle.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Lutego 05, 2014, 08:03:12 »

Hańba, skandal, ZSKHiW!

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #80 : Lutego 05, 2014, 08:56:18 »

Jednak szkoda, że nie mamy w Weerlandzie straży pożarnej. Bez niej mieszkańcy Laszkbergu musieli sami gasić pożar bazy PMOB i w efekcie zdołali uratować tylko jeden budynek.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #81 : Lutego 05, 2014, 08:58:53 »

Ale Baza PMOB w Laszkbergu to budynki oddalone od siebie o kilkaset metrów. Jeśli spłonęły one to tym bardziej znacznie bliższy pożarowi Kaer Moher.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Lutego 05, 2014, 09:09:58 »

No nie no, bo w Kaer Moher ktoś mieszka. Mieszkańcy zamku szybko i sprawnie ugasili płonące zabudowania należące do Wielebnego. Tymczasem baza PMOB została ewakuowana. Nie miał kto jej gasić.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #83 : Lutego 05, 2014, 09:11:03 »

Anie przypadkiem wiatr wiał w inną stronę i się pożar rozprzestrzenił? Chichot
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #84 : Lutego 05, 2014, 09:53:49 »

No tak, płomienie, przeleciały nad Kear Moher i zajęły budynki za nim. Pożar nie mógł się rozprzestrzenić przy takiej formie bazy. Widać kto zna plan Laszkbergu, a kto nie ahahahahahaha!

Katha odeszła, bo ktoś się jej złośliwie wpierdzielił do prywatnej inicjatywy. To nie jest ani śmieszne, ani przyjemne. Chcesz zrobić coś śmiesznego to mnie pozwij o zniszczenie majątku wojskowego zamiast tak dowalać. Do tego aktualnie jestem wściekły, bo się rozchorowałem w najgorszym możliwym momencie, więc w nagrodę wstrzymuję ten projekt na dwa tygodnie, a jak będziesz Laszku drążył temat to się zemszczę!
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2014, 10:08:28 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #85 : Lutego 14, 2014, 04:32:59 »

Się trochę obraziłem, ale wracamy z wielkim sukcesem! Pierwsza Katha-Orb jest gotowa! Zowie się Katha-Orb-V1 i zostanie wysłana Zbigniewem 1 w misji o szlachetnej nazwie Katha-Orb-V1-01! Umieścimy na orbicie 6 kjubsatów połączonych w pary! Spróbujemy też wrócić na Polin, ale tu nie spodziewamy się... najmniejszych problemów! Start już jutro! Może nawet przygotujemy jakiś emblemacik...

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #86 : Lutego 14, 2014, 04:59:42 »

Mam nadzieję, że kjubsaty zdadzą egzamin. W filii IBW nr 2 już pracujemy nad kolejnymi wersjami.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #87 : Lutego 16, 2014, 08:19:11 »

W wyniku opóźnienia star rakiety się opóźnił do dnia dzisiejszego. Nie ma też emblematu, ale co z tego? Start! Rakieta sobie leci, a my w tym czasie obejrzyjmy przygotowany przez naszych naukowców fascynujący program edukacyjny o tym co kryje się w kosmosie:

Otóż nic! W tym czasie odłączył się już pierwszy stopień. Otrzymaliśmy zdjęcie z Kathy ukazujące rakietę lecącą nad silnie zurbanizowanym terenem Aralii:

Mam przeczucie, że znów się nie... słucham? Ludzie, cuda się dzieją, górny stopień Zbigniewa z Kathą osiągnął orbitę! Czegoś takiego jeszcze nie było! Jej najniższy punkt to 496 km nad powierzchnią Polinu, zaś najwyższy 542! Oto symulacja odłączenia się Kathy-Orb od Zbigniewa 1:

Teraz czas na najważniejsze czyli kjubsaty! Kazimierzu, odpalaj je kolejno!

To... to niemożliwe! Wystrzeliły się wszystkie sześć! To początek ery naszej dominacji w kosmosie, mówię wam! Zejście z orbity będzie już tylko formalnością! Kazimierzu, wypłać inżynierom pensje!
-Całe, przecież nie mamy...
Za grudzień oczywiście! Resztę otrzymają w stosownym czasie! Tymczasem niech ustawią tymi... żyrafoskopami odpowiedni kurs! Odpalajcie!

Co, co się stało? Czy to wybuchło? CZY TO [cenzura] WYBUCHŁO? NIE DAWAĆ TYM [cenzura] DARMOZJADOM ANI GRAJCARA, WTRĄCIĆ ICH DO PIWNICY! Jak sytuacja?
- Nie udało nam się zejść z orbity i do tego powstały odłamki, które mogą zniszczyć kjubsaty.
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Ratuj moje maleństwa, moje dzieci, których nigdy nie miałem o ile mi wiadomo, te cudowne sześcianki na miarę naszych możliwości. Niech wymanewrują czy coś!

Godzinę ciężkiej pracy inżynierów i mojego nic nie robienia później

Niestety odłamki zniszczyły dwa z sześciu kjubsatów. Straciliśmy bezpowrotnie Kathę-Orb-V1, która zmieniła się w całą konstelację niebezpiecznych kosmicznych śmieci, te prędzej czy później dopadną czwórkę ocalałych. Tak jak Aralczyk dopadł Hermana. Możemy zatem mówić o umiarkowanym sukcesie pierwszej misji na orbitę Katha-Orb-V1-01! Chwała ZSKHiW!

Wesoła nowina, skończyła nam się kasa.
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2014, 11:24:34 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Lutego 17, 2014, 11:05:06 »

Myślę, że można przekazać Wam wszystkie piniondze z nieaktywnych kont w KBL.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #89 : Lutego 18, 2014, 11:34:13 »

Myślę, że można przekazać Wam wszystkie piniondze z nieaktywnych kont w KBL.
Na wybuchające rakiety to są pieniądze, a jak ja prosiłem o pieniądze na IBW to nie było. Król to zawsze jest stronniczy...

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]