Zaliczyliśmy lekkie opóźnienie, bo
imageshack oszałał droga do sukcesu w monarchosocjaliźmie zawsze jest długa, wyboista i kończy się porażką. Tak czy siak czas zacząć misję Zbigniew1LałczTest3-03Dew, nie ma po co odliczać, po prostu odpalamy. No i poleciała:

Strasznie wolno przyspiesza ta rakieta, pogram sobie w Painballa 3-De. Mówcie jak pierwszy stopień skończy pracę. [4 minuty później] A ja nabiłem już drugi lewel. No dobra, czas na coś nowego i nudnego, odetnijcie drugi stopień i odpalcie SSDS za trzy, dwa, jeden

Minus jeden, minus dwa... Piętaszku, czy przypadkiem silnik drugiego stopnia nie powinien już pracować ku chwale Ludu Szlacheckiego?
-Powinien, ale nie odpalił.No cóż, zatem misja może się zakończyć niepowodzeniem? CO TO MA K[cenzura]A ZNACZYĆ TY ARALSKA ŁYSA PAŁO Z PLANTACJI EKOLOGICZNEJ? TO MIAŁ BYĆ MÓJ MEDIALNY SUKCES, POKAZYWAŁEM JAKI TO JA JESTEM WYLUZOWANY I PEWNY ZWYCIĘSTWA, A WY NAUKOWCY JAK ZWYKLE WSZYSTKO S[cenzura]E! ZRÓBCIE COŚ!
-Już wiem co się stało! Nasza komórka nie ma zasięgu!TO Z NIĄ NA DACH, KURNA DACH, SZYBIEJ KURNA. JAK WŚCIEKŁY DZIABĄG! ON JUŻ ZACZĄŁ SPADAĆ! TY Z OCHRONY, STRZELAJ MU POD NOGI TO SZYBCIEJ POBIEGNIE! Oby to się udało, to musi udać, brak zasięgu nie może mnie powstrzymać, fundusze mi się kończą! ODPALAJ SIĘ!!!

TAAAAAAAAAAK GRATULUJĘ SAMEMU SOBIE! A więc, jak Towarzysze widzą drugi człon Zbigniewa 1 działa wręcz doskonale. Wydarzenia, które dopiero co miały miejsce były zgrywą, dowcipem takim. Z tego co widzę rakieta przekroczyła barierę kosmosu. Wielki jest to dzień! [szeptem do pracownika] Jak sytuacja?
-Zbigniew 1 nie osiągnie orbity.Trudno, czas na plan B, pamiętajcie, musi trafić dokładnie do celu.
-Jest Towarzysz pewien, to przecież Kaer...[głośno]Mam nowe doskonałe wieści! Zbigniew wyląduje na terenie Guberni Weerlandzkiej. Będzie to lądowanie twarde, ale zawsze coś. Patrzcie jak pięknie leci:

[5 minut później] Właśnie skończyło się nam paliwo. Wiemy już, że Zbigniew spadnie gdzieś w Laszkbergu. Tymczasem otrzymujemy od niego intrygujące zdjęcia pokroju tego:

Nie, nie tego. Tego:

Pracownicy weerlandzkiej filii IBW za chwilę rozpoczną obserwację wchodzenia Zbigniewa do atmosfery. Jeśli chodzi o trajektorię, to rakieta spadnie gdzieś koło Kaer Moher. Zalecam natychmiastową ewakuację! Co ciekawe baza PMOB opustoszała już kilka godzin temu. Tymczasem koledzy z Weerlandu przekazują nam prawdopodobnie ostatnie zdjęcia tego konkretnego Zbigniewa:

Chwilka... O NIE! On spadnie prosto na Kear Moher! TO NIEMOŻLIWE!!! Biedny Laszk nawet nie wie, że to ostatnie 20 sekund jego życia! Co myśmy narobili...

Kurde pudło... Znaczy się uff. Zbigniew spadł jednak na jeden z pustych budynków PMOB-u! Co za szczęście! [szeptem do pracownika] Co to ma znaczyć?
-Nie uwzględniliśmy wpływów ciągów powietrznych.Trudno się mówi. Załatwię go inaczej. [głośno] Dziękuję za śledzenie z nami kolejnego wielkiego sukcesu SWEK, program rozwojowy Zbigniewa 1 jest już na ukończeniu!