|
Pansy Anclar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudnia 31, 2011, 03:23:18 » |
|
W sprawie ustawy o kartach do głosowania decyduję się poprzeć ją/wstrzymać się od głosu/odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudnia 31, 2011, 03:43:30 » |
|
W sprawie ustawy o kartach do głosowania decyduję się poprzeć ją/ wstrzymać się od głosu/odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudnia 31, 2011, 04:05:41 » |
|
Szkoda, że nie miałem okazji odnieść się w debacie do odpowiedzi Budzimira, ale trudno. Nie wprowadzono żadnych poprawek do ustawy, więc oto mój głos:
W sprawie ustawy o kartach do głosowania decyduję się poprzeć ją/wstrzymać się od głosu/odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudnia 31, 2011, 05:25:07 » |
|
Ze względu na oddanie głosu przez wszystkich uprawnionych zamykam głosowanie!Trzy osoby zagłosowały za ustawą, jedna się wstrzymała, a 4 osoby głosowały przeciw. Niniejszym ogłaszam, że ustawa o kartach do głosowania została odrzucona! Czas na kolejną ustawę: Ustawa o nazwach zakazanych 1. Zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: jedyna, najważniejsza, najprawdziwsza, przymusowa itp. 2. Każda organizacja, itp. posiadająca w nazwie słowa zakazane będzie zmuszona do zmiany nazwy. 3. Każda organizacja, firma itp. posiadająca w nazwie słowo zakazane, a nie zmieni tego słowa, zostanie zdelegalizowana.
Debata trwać będzie do dnia 01.01.12r. godziny 20:00. Rozpoczynam debatę!Kolejny wspaniały przykład jak Erick Monde chce coś narzucić bo mu się tak podoba. Tym razem jednak przeciwnicy takiego działania mogą odpowiedzieć w ciekawszy niż zwykłe głosowanie przeciw sposób. Zgłaszam poprawkę i to nie byle jaką. 1. Zgodnie z doktryną ograniczania wolności zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: najważniejsza, najprawdziwsza i aralska. Oko za oko, ząb za ząb. Jak Towarzysz uzasadni w merytoryczny sposób sens takowej ustawy to może łaskawie zagłosuję przeciw.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2011, 08:23:45 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudnia 31, 2011, 08:59:02 » |
|
To ja proponuję inną poprawkę: 1. Zgodnie z doktryną ograniczania wolności zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: konserwatywna, religijna.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #35 : Stycznia 01, 2012, 05:58:16 » |
|
Znów tow. Erick dał popis bezsensowności. Konkretne nazwy (pkt 1) wskazują, iż ustawa ma być skierowana przeciwko konkretnym instytucjom. Towarzyszu! Takie nazwy nie szkodzą ZSKHiW, a tworzą indywidualny klimat kraju. Taka ustawa nie ma prawa wejść w życie, gdyż ogranicza wolność.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #36 : Stycznia 01, 2012, 07:57:47 » |
|
Ericu. tutaj niestety król ma rację. Oczywiście pewne rzeczy również mi się nie podobają jednak cóż. Wolność to wolność. Walczmy na inne sposoby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #37 : Stycznia 01, 2012, 08:00:18 » |
|
Zamykam debatę! Drugie czytanie: Ustawa o nazwach zakazanych 1. Zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: jedyna, najważniejsza, najprawdziwsza, przymusowa itp. 2. Każda organizacja, itp. posiadająca w nazwie słowa zakazane będzie zmuszona do zmiany nazwy. 3. Każda organizacja, firma itp. posiadająca w nazwie słowo zakazane, a nie zmieni tego słowa, zostanie zdelegalizowana.
Moja poprawka: 1. Zgodnie z doktryną ograniczania wolności zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: najważniejsza, najprawdziwsza i aralska. Poprawka Laszka: 1. Zgodnie z doktryną ograniczania wolności zakazuje się używania w nazwie partii, organizacji, urzędów itp następujących nazw: konserwatywna, religijna. Pamiętajcie o mechanizmie zastrzeżeń, który umożliwia w pełni zgodne z naszymi poglądami oddawanie głosu, bowiem poprawki i ich brak zmieniają kontekst całej ustawy! Karta do głosowania: W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się poprzeć ją/ uwzględniając poprawkę Budzimira/Laszka/Wstrzymać się od głosu/Odrzucić ją Miejsce na zastrzeżenia:... Rozpoczynam głosowanie! W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się poprzeć ją/ uwzględniając poprawkę Budzimira /Laszka/Wstrzymać się od głosu/Odrzucić jąMiejsce na zastrzeżenia: W przypadku przyjęcia poprawki Laszka bądź nie przyjęcia żadnej poprawki mój głos staje się głosem przeciw! Komentarz mój do głosu: I tak moja poprawka nie przejdzie, a chciałbym, by Monde zrozumiał co uczynił swoją ustawą. Czym jest delegalizowanie czegoś tylko za nazwę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2012, 08:03:35 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #38 : Stycznia 01, 2012, 08:23:25 » |
|
W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się Odrzucić ją
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #39 : Stycznia 01, 2012, 09:46:35 » |
|
W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się Odrzucić ją
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #40 : Stycznia 01, 2012, 09:46:51 » |
|
W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się Odrzucić ją.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #41 : Stycznia 01, 2012, 10:47:00 » |
|
W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję się poprzeć ją/ uwzględniając poprawkę Budzimira/Laszka/Wstrzymać się od głosu/Odrzucić ją
Miejsce na zastrzeżenia: Tak jak Mistrz Budzimir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #42 : Stycznia 02, 2012, 01:09:19 » |
|
Zgłaszam sprzeciw i to z 2 powodów: 1) debata była zbyt krótka i odbyła się w niedzielę, a każdy kto chciałby sprawdzić daty moich postów dowie się, że w niedzielę nie wchodzę na forum. Proszę o przedłużenie czasu na debatę
2) chyba mamy wolność słowa i wyznania. Słowa: "aralska, aralski" nikgogo do niczego nie przymusza, a słowa "przymusowa, przymusowe" owszem. Dlatego ta ustawa ma sens.
P.S. Właśnie dostrzegłem bezsens jakiej kolwiek dyskusji, przecież co bym tu nie napisał i tak wszystko będzie tak, jak życzy sobie król i archibokassa.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #44 : Stycznia 02, 2012, 05:36:50 » |
|
Nie każdy musi się wypowiedzieć w trakcie debaty Nie każdy, ale jak król wywołuje mnie "do tablicy" to chyba powinienem być. Zwłaszcza, że byłem autorem tej ustawy. ale następnym razem postaram się, aby debata/głosowanie nie trwały tylko w niedzielę. Dziękuję chociaż za tyle. W sprawie ustawy o nazwach zakazanych decyduję poprzeć ją (choć pewnie zostanę przegłosowany).
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|