Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:30:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ludowoszlachecki Kolektyw (...)Pasjonatów Transportu Kolejowego  (Przeczytany 5312 razy)
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Czerwca 05, 2016, 09:07:14 »

Czyli nie, bo szkoda kasy?
To wygenerujmy też podatki Język
+ podatek od przychodów dla firmy kolejowej Uśmiech

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Czerwca 06, 2016, 11:50:28 »

To krążenie pieniędzy na darmo nabijałoby posty, tylko ja kurde panie za leniwy  jestem na zbieranie przychodowego jeszcze.  Jeśli chodzi o finansowanie podróży wszystkim obywatelom, o tym będziemy mogli rozmawiać dopiero po tym jak zaistnieje wreszcie jakiś system gospodarczy, bo bez niego nic nie mogę powiedzieć, a nie chciałbym składać obietnic bez pokrycia. Głównie przez to na razie musimy się ograniczyć do obywateli będących realnymi użytkownikami forum.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Czerwca 06, 2016, 01:22:00 »

Właśnie sobie przypomniałem o konieczności napełnienia kont, bo początek miesiąca nastąpił.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Czerwca 06, 2016, 07:45:47 »

No to co konkretnie proponujecie?

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Czerwca 06, 2016, 08:12:38 »

Może już teraz zaczniemy debatę gospodarczą na Zjeździe?

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Czerwca 07, 2016, 12:23:46 »

Możemy zacząć. W końcu założenie było takie, że trwać będą równolegle dwie debaty.

Natomiast jeśli chodzi o propozycję w sprawie finansowania biletów to, o ile pamiętam, już o tym pisałem. Należałoby zrobić tak:
- Towarzysz znajdzie najdłuższą trasę krajową i poda cenę jednorazowego biletu na całą jej długość
- ja sporządzę listę wszystkich użytkowników, w przypadku których uznajemy, że faktycznie podróżują po kraju na okrągło, a więc najpewniej żyjących obywateli
- każdej z osób na liście rząd będzie finansował codziennie cztery przejazdy za znalezioną przez Towarzysza cenę
- opłata będzie dokonywana na cały miesiąc, na początku każdego miesiąca

Budowa linii kolejowej w Kaltvodce pochłonęła 76% wszystkich rządowych środków, więc jest już pewne, że wszystkim obywatelom i tak nie moglibyśmy sfinansować podróży, bo byłoby zdecydowanie za drogie dla państwa pozbawionego stałych dochodów(niby socjalizm, a jednak w dziedzinie finansów państwo minimalne).

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Czerwca 07, 2016, 08:05:40 »

Żebyśmy się dobrze zrozumieli, mi na kasie nie zależy, raczej na atencji (i to nie dla mnie, a dla firmy) Uśmiech
Jeśli chodzi o bilet na najdłuższą trasę, to mamy pewien problem:
1) nie mamy ustalonych jeszcze tras (poza międzynarodowymi)
2) co z trasą z kraju na Żuławy przez Pięciopolskę? Byłaby po części międzynarodowa?
3) http://finansierra.cba.pl/biletyiss/bilet.php zajrzyjcie, porównajcie ceny jakiejś trasy w dwa różne dni, są wyliczane według popytu Chichot
możnaby wyliczyć najdroższy możliwy bilet, ale właściwie jest to tajemnica skryptowa Chichot
[poważnie: jeśli trzeba, to wyliczę. Jednak przy pobraniu próbki 100 biletów na tę samą trasę, duża szansa, że najdroższy i tak będzie tańszy niż najdroższy możliwy]

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Czerwca 07, 2016, 08:55:57 »

1) nie mamy ustalonych jeszcze tras (poza międzynarodowymi)
2) co z trasą z kraju na Żuławy przez Pięciopolskę? Byłaby po części międzynarodowa?

1) Tego rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę. Ostateczną wersję umowy będzie można podpisać dopiero po ich wyznaczeniu.
2) W sumie źle się wyraziłem, pisząc o trasach krajowych. Chodziło mi po prostu o wszystkie odcinki tras w granicach ZSKHiW.

A jeśli chodzi o zasady działania skryptu przez uzależnienie cen od popytu, tutaj akurat jestem w stanie znieść to, że wydam trochę więcej. Najwyżej firma zatrzyma nadpłatę od rządu jako coś w rodzaju premii.

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Czerwca 08, 2016, 08:52:31 »

Tak sobie pomyślałem, że prowadzę jeszcze Koleje Trizondalskie, które przewożą ludzi na jednej trasie krajowej, więc może to byłby fajny aspekt do sądzenia się przez lata, żeby państwo i KT TriBahn płaciło kaskę. Wyobraźcie sobie te rozprawy sądowe, czarny PR i tak dalej?
Chichot

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Czerwca 08, 2016, 09:49:05 »

Jeśli tylko będą pomysły na coraz to kolejne procesy, to czemu nie?

Dyrektor IBW,

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Czerwca 09, 2016, 11:02:27 »

Najdłuższej trasy nie ma, ale najdroższy bilet na Żuławach (bo innych tras jeszcze nie obsługujemy) kosztuje:
dla Żuław

niecałe 100 loli (95.69 loli)

A dla połączeń międzynarodowych i poza ZSKHiW

ok. 110 loli
(dla większości tras, są wyjątki, jednak ich zdradzenie byłoby niekorzystne dla firmy)

Dla porównania Trizondalczycy za najdroższy bilet wystawiony w ich kraju na odcinek wyłącznie na terenie Żuław (ZSKHiW) zapłacą:
ok. 80 loli (już po przeliczeniu z mrk)!

Ale trzeba pamiętać, że dla nich to połączenie niekrajowe, w dodatku jedno z najtańszych, tam połączenia międzynarodowe między 3 krajami kosztują nawet i 350 loli.

Chciałbym też pouczyć, że np. KTT sprzedaje bilety na połączenia na terenie jednego kraju zawsze w tym samym przedziale cenowym (nieważne czy kupisz w Trizondalu bilet w relacji po Trizondalu, czy po Surmenii, czy po ZSKHiW, bilety mają wspólną maksymalną granicę cenową). MKPT WS i PT tak nie robi.

W dawnej taryfie KTT na teren Żuław najdroższy bilet kosztował 14 loli (na 9 i więcej stacji w II klasie na pociągi pospieszne). Od kiedy zawiązano MKPT KTT nie obsługuje już linii na terenie Żuław poza jedną: Trzcińsko - Ferdynandia, stąd i cennik już nie obowiązuje.

Tutaj nasz MKPT-owski system sprzedaży biletów: http://finansierra.cba.pl/biletyiss/bilet.php
KTT-owski system sprzedaży biletów: http://finansierra.cba.pl/biletyiss/ostia.php

Wiem, że to dość dużo informacji, ale wierzę, że zrobi z nich Towarzysz dobry użytek.

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Czerwca 15, 2016, 11:41:32 »

Wygląda na to, że sprawa utknęła dopóki rząd nie poczyni odpowiednich kroków w celu napełnienia skarbca.

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Lipca 07, 2016, 07:40:37 »

Bardzo niefajnie.

(-) Marcel Hans
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Września 17, 2016, 01:20:05 »

Ewidentnie premierem powinien zostać ktoś, kto ma dość energii żeby wypełniać obowiązki. Czy tego lata tow. Hans na nasze zniknięcia odpowiedział własnym i powinienem honorowo dokończyć projekty, które dotychczas z nim omawialiśmy czy zamierza wracać, Ametyście?

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Lipca 19, 2021, 09:47:18 »

Tak dostrzegłem ten wątek idąc do nowej-starej pracy w Domu Rządu i pomyślałem sobie... może jest w nas trochę zapału i pobawimy się w rozbudowę/budowę/odbudowę linii kolejowych w ZSKHiW? Moje bialeńskie doświadczenia pokazały mi, że to może być całkiem pasjonująca zabawa.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]