|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwca 05, 2016, 09:07:14 » |
|
Czyli nie, bo szkoda kasy? To wygenerujmy też podatki  + podatek od przychodów dla firmy kolejowej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwca 06, 2016, 11:50:28 » |
|
To krążenie pieniędzy na darmo nabijałoby posty, tylko ja kurde panie za leniwy jestem na zbieranie przychodowego jeszcze. Jeśli chodzi o finansowanie podróży wszystkim obywatelom, o tym będziemy mogli rozmawiać dopiero po tym jak zaistnieje wreszcie jakiś system gospodarczy, bo bez niego nic nie mogę powiedzieć, a nie chciałbym składać obietnic bez pokrycia. Głównie przez to na razie musimy się ograniczyć do obywateli będących realnymi użytkownikami forum.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwca 06, 2016, 01:22:00 » |
|
Właśnie sobie przypomniałem o konieczności napełnienia kont, bo początek miesiąca nastąpił.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwca 06, 2016, 07:45:47 » |
|
No to co konkretnie proponujecie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwca 06, 2016, 08:12:38 » |
|
Może już teraz zaczniemy debatę gospodarczą na Zjeździe?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwca 07, 2016, 12:23:46 » |
|
Możemy zacząć. W końcu założenie było takie, że trwać będą równolegle dwie debaty.
Natomiast jeśli chodzi o propozycję w sprawie finansowania biletów to, o ile pamiętam, już o tym pisałem. Należałoby zrobić tak: - Towarzysz znajdzie najdłuższą trasę krajową i poda cenę jednorazowego biletu na całą jej długość - ja sporządzę listę wszystkich użytkowników, w przypadku których uznajemy, że faktycznie podróżują po kraju na okrągło, a więc najpewniej żyjących obywateli - każdej z osób na liście rząd będzie finansował codziennie cztery przejazdy za znalezioną przez Towarzysza cenę - opłata będzie dokonywana na cały miesiąc, na początku każdego miesiąca
Budowa linii kolejowej w Kaltvodce pochłonęła 76% wszystkich rządowych środków, więc jest już pewne, że wszystkim obywatelom i tak nie moglibyśmy sfinansować podróży, bo byłoby zdecydowanie za drogie dla państwa pozbawionego stałych dochodów(niby socjalizm, a jednak w dziedzinie finansów państwo minimalne).
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwca 07, 2016, 08:05:40 » |
|
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, mi na kasie nie zależy, raczej na atencji (i to nie dla mnie, a dla firmy)  Jeśli chodzi o bilet na najdłuższą trasę, to mamy pewien problem: 1) nie mamy ustalonych jeszcze tras (poza międzynarodowymi) 2) co z trasą z kraju na Żuławy przez Pięciopolskę? Byłaby po części międzynarodowa? 3) http://finansierra.cba.pl/biletyiss/bilet.php zajrzyjcie, porównajcie ceny jakiejś trasy w dwa różne dni, są wyliczane według popytu  możnaby wyliczyć najdroższy możliwy bilet, ale właściwie jest to tajemnica skryptowa [poważnie: jeśli trzeba, to wyliczę. Jednak przy pobraniu próbki 100 biletów na tę samą trasę, duża szansa, że najdroższy i tak będzie tańszy niż najdroższy możliwy]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwca 07, 2016, 08:55:57 » |
|
1) nie mamy ustalonych jeszcze tras (poza międzynarodowymi) 2) co z trasą z kraju na Żuławy przez Pięciopolskę? Byłaby po części międzynarodowa? 1) Tego rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę. Ostateczną wersję umowy będzie można podpisać dopiero po ich wyznaczeniu. 2) W sumie źle się wyraziłem, pisząc o trasach krajowych. Chodziło mi po prostu o wszystkie odcinki tras w granicach ZSKHiW. A jeśli chodzi o zasady działania skryptu przez uzależnienie cen od popytu, tutaj akurat jestem w stanie znieść to, że wydam trochę więcej. Najwyżej firma zatrzyma nadpłatę od rządu jako coś w rodzaju premii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwca 08, 2016, 08:52:31 » |
|
Tak sobie pomyślałem, że prowadzę jeszcze Koleje Trizondalskie, które przewożą ludzi na jednej trasie krajowej, więc może to byłby fajny aspekt do sądzenia się przez lata, żeby państwo i KT TriBahn płaciło kaskę. Wyobraźcie sobie te rozprawy sądowe, czarny PR i tak dalej? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwca 08, 2016, 09:49:05 » |
|
Jeśli tylko będą pomysły na coraz to kolejne procesy, to czemu nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #70 : Czerwca 09, 2016, 11:02:27 » |
|
Najdłuższej trasy nie ma, ale najdroższy bilet na Żuławach (bo innych tras jeszcze nie obsługujemy) kosztuje: dla Żuław niecałe 100 loli (95.69 loli) A dla połączeń międzynarodowych i poza ZSKHiW ok. 110 loli (dla większości tras, są wyjątki, jednak ich zdradzenie byłoby niekorzystne dla firmy) Dla porównania Trizondalczycy za najdroższy bilet wystawiony w ich kraju na odcinek wyłącznie na terenie Żuław (ZSKHiW) zapłacą: ok. 80 loli (już po przeliczeniu z mrk)! Ale trzeba pamiętać, że dla nich to połączenie niekrajowe, w dodatku jedno z najtańszych, tam połączenia międzynarodowe między 3 krajami kosztują nawet i 350 loli. Chciałbym też pouczyć, że np. KTT sprzedaje bilety na połączenia na terenie jednego kraju zawsze w tym samym przedziale cenowym (nieważne czy kupisz w Trizondalu bilet w relacji po Trizondalu, czy po Surmenii, czy po ZSKHiW, bilety mają wspólną maksymalną granicę cenową). MKPT WS i PT tak nie robi. W dawnej taryfie KTT na teren Żuław najdroższy bilet kosztował 14 loli (na 9 i więcej stacji w II klasie na pociągi pospieszne). Od kiedy zawiązano MKPT KTT nie obsługuje już linii na terenie Żuław poza jedną: Trzcińsko - Ferdynandia, stąd i cennik już nie obowiązuje. Tutaj nasz MKPT-owski system sprzedaży biletów: http://finansierra.cba.pl/biletyiss/bilet.phpKTT-owski system sprzedaży biletów: http://finansierra.cba.pl/biletyiss/ostia.phpWiem, że to dość dużo informacji, ale wierzę, że zrobi z nich Towarzysz dobry użytek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwca 15, 2016, 11:41:32 » |
|
Wygląda na to, że sprawa utknęła dopóki rząd nie poczyni odpowiednich kroków w celu napełnienia skarbca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #72 : Lipca 07, 2016, 07:40:37 » |
|
Bardzo niefajnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #73 : Września 17, 2016, 01:20:05 » |
|
Ewidentnie premierem powinien zostać ktoś, kto ma dość energii żeby wypełniać obowiązki. Czy tego lata tow. Hans na nasze zniknięcia odpowiedział własnym i powinienem honorowo dokończyć projekty, które dotychczas z nim omawialiśmy czy zamierza wracać, Ametyście?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #74 : Lipca 19, 2021, 09:47:18 » |
|
Tak dostrzegłem ten wątek idąc do nowej-starej pracy w Domu Rządu i pomyślałem sobie... może jest w nas trochę zapału i pobawimy się w rozbudowę/budowę/odbudowę linii kolejowych w ZSKHiW? Moje bialeńskie doświadczenia pokazały mi, że to może być całkiem pasjonująca zabawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|