Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipca 24, 2013, 01:00:27 » |
|
Erick Monde postanowił pokazać kiedyś wszystkim, jaka wspaniała wolność i dobrobyt jest w Aralii. Zabrał międzynarodową komisję do śmigłowca i lecą nad Aralią. Nagle członkowie komisji zauważyli w dole, w głębokim lesie grupkę ludzi. Lądują i podchodzą do najstarszego tubylca, człowieka siwego i zgarbionego. Pytają go: -Ile masz lat? -19. Zdziwieni obserwatorzy podchodzą do następnego człowieka, na oko nie więcej niż 20 letniego. -A ty ile masz lat? -40. Zdezorientowani członkowie komisji pytają się następnego tubylca: -A ty to ile masz lat? -Dożywocie.
Laszk Młynariew wizytuje gminę Odmęty. Zatrzymuje się przed hutą, zaś miejscowi urzędnicy zapewniają: - Towarzyszu Wielebny, tam sami ochotnicy. - No to zrobię wizytację. Na naprędce zwołanym apelu Wielebny wypytuje: - Ile macie lat towarzyszu? - 20 - A wy? - 25 - A wy - Dożywocie
Ahahahahahaha. Ty to chyba specjalnie robisz.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Pansy Anclar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipca 24, 2013, 04:34:58 » |
|
W gminie Odmęty nie ma żadnych przestępstw, nie wiem, co Król sobie wymyśla!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #137 : Sierpnia 14, 2013, 10:13:09 » |
|
Na zawodach mieszkańcy Hirschbergu, Kaltvodka i Grabben i rzucają bronami: 1. Rzuca mieszkaniec Hirschbergu i rzucił 40 metrów. 2. Rzucał mieszkaniec Kaltvodka i rzucił 50 metrów. 3. Rzuca mieszkaniec Grabben i rzucił 180metrów. i zajmują miejsca: 1. Mieszkaniec Kaltvodka 2. Mieszkaniec Hirschbergu Mieszkaniec Grabben został zdyskwalifikowany bo zapomniał odczepić brony od ciągnika.
Drugi, bardziej prymitywny:
Pewien przybysz z zagranicy postanowił udawać biednego człowieka, aby sprawdzić, w której z guberni ludzie są najbardziej pomocni. Najpierw udał się do Aralii. Tam usiadł na krawężniku i zaczął smarować kromkę chleba odchodami. Zobaczył go Aralczyk i powiedział: ,,Masz tu kilka grajcarów i kup sobie coś do jedzenia" Następnie przybył na pogranicze Hirshbersko-Weerlandzkie. Tam również usiadł na krawężniku i zaczął smarować chleb odchodami. Tubylec powiedział mu: ,,Masz tu kilka loli i kup sobie coś do jedzenia" Na koniec przybysz przyjechał do Bździszewa. Usiadł na krawężniku i zaczął smarować chleb odchodami. Za chwilę podszedł do niego miejscowy i zapytał: -Co bieda? -A no bieda. -To po co tak grubo smarujesz?
Trzeci: Trzech Weerlandczyków z Kola Myśliwskiego chwali się tym, co upolowało. Pierwszy mówi: ,,Ja ostatnio upolowałem jelenia i dwa zające" Drugi mówi: ,,A ja upolowałem 2 wilki i dzika!" Na koniec trzeci:,,A ja tylko kaczkę ustrzeliłem, ale za to jak byłem w Aralii, to upolowałem 15 nołkili! " A co to są te nołkile? - pytają A no takie łyse, chowają się w krzakach i krzyczą no kill, no kill!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2013, 10:44:15 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Pansy Anclar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #138 : Sierpnia 15, 2013, 08:01:34 » |
|
Drugi, bardziej prymitywny:
Pewien przybysz z zagranicy postanowił udawać biednego człowieka, aby sprawdzić, w której z guberni ludzie są najbardziej pomocni. Najpierw udał się do Aralii. Tam usiadł na krawężniku i zaczął smarować kromkę chleba odchodami. Zobaczył go Aralczyk i powiedział: ,,Masz tu kilka grajcarów i kup sobie coś do jedzenia" Następnie przybył na pogranicze Hirshbersko-Weerlandzkie. Tam również usiadł na krawężniku i zaczął smarować chleb odchodami. Tubylec powiedział mu: ,,Masz tu kilka loli i kup sobie coś do jedzenia" Na koniec przybysz przyjechał do Bździszewa. Usiadł na krawężniku i zaczął smarować chleb odchodami. Za chwilę podszedł do niego miejscowy i zapytał: -Co bieda? -A no bieda. -To po co tak grubo smarujesz?
Moja figura chciała Ci podziękować, bo po przeczytaniu tego rano odechciało mi się jeść.. Ostrzegajcie, gdy piszecie coś obleśnego, błagam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #139 : Sierpnia 31, 2013, 08:30:13 » |
|
Orkiestra w Guberni Zachodniej: - Zymbalisten fertig? - Fertig! - Puzonen fertig? - Ja, naturlich. - Trompette fertig? - Fertig, fertig! - Also! Eins, zwei, drei: Praaaaabuuuudzimirzeeee, Weerlaaaaanduuu...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2013, 10:33:15 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #140 : Sierpnia 31, 2013, 09:55:13 » |
|
Trzeci: Trzech Weerlandczyków z Kola Myśliwskiego chwali się tym, co upolowało. Pierwszy mówi: ,,Ja ostatnio upolowałem jelenia i dwa zające" Drugi mówi: ,,A ja upolowałem 2 wilki i dzika!" Na koniec trzeci:,,A ja tylko kaczkę ustrzeliłem, ale za to jak byłem w Aralii, to upolowałem 15 nołkili! " A co to są te nołkile? - pytają A no takie łyse, chowają się w krzakach i krzyczą no kill, no kill!
Dobre, ale to nie były "nołkile", tylko noplisy (no please, no please).
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #141 : Sierpnia 31, 2013, 11:24:47 » |
|
Tę wersję też znam, ale taką z nołkilami wcześniej usłyszałem.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #142 : Września 02, 2013, 11:21:16 » |
|
Orkiestra w Guberni Zachodniej: - Zymbalisten fertig? - Fertig! - Puzonen fertig? - Ja, naturlich. - Trompette fertig? - Fertig, fertig! - Also! Eins, zwei, drei: Praaaaabuuuudzimirzeeee, Weerlaaaaanduuu...
Nie bardzo kumam co tu jest śmiesznego....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #143 : Września 02, 2013, 07:02:12 » |
|
Oryginał o Górnym Śląsku i "Boże coś Polskę" jest lepszy.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #144 : Września 03, 2013, 12:07:49 » |
|
Przychodzi lekarz do króla, a król uzurpator hhahahahahah
Ide do lasu, a tam tartak, wchodzę do tartaku, a tam drzewa ahaahahahahahah
Co jest włochate, mądre i dążące do porozumienia? Erick Monde ahahahahahahaha
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #145 : Września 03, 2013, 02:57:04 » |
|
Co jest włochate [...] - Erick Monde ahahahahahahaha
Coś tekst niepoprawny politycznie - powinni cię w tej hameryce zamknąć, realowcu!
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #146 : Września 09, 2013, 12:20:35 » |
|
Przychodzi lekarz do Króla, a Król uzurpator hhahahahahah
Ide do lasu, a tam tartak, wchodzę do tartaku, a tam drzewa ahaahahahahahah
Co jest włochate, mądre i dążące do porozumienia? Erick Monde ahahahahahahaha
Dowcip taki, że boki zrywać, zwłaszcza ten o mnie;) Joksymil I zwiedzał KGRy i w chlewni zrobili mu zdjęcie, które ukazało się w Informatorze z podpisem: "trzeci od lewej Joksymil Farbadus." *** I żarcik w Twoim stylu: Co to jest: tłuste, brudne i leniwe- hipopotam? Nie, Joksymil!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #147 : Września 10, 2013, 11:07:09 » |
|
Hipopotam to by cie panie zabił, więc się pan nie śmiej.
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #148 : Września 15, 2013, 08:11:17 » |
|
Adiutant królewski pomaga królowi zakładać oficerki. Szarpią, ciągną, a buty nie chcą na nogę wejść. A kiedy się już udało i oboje spoceni siedli, Król mówi: - Zeniu, ale włożyłeś na odwrót. Adiutant popatrzył, rzeczywiście na odwrót. Znów makabra ze ściąganiem, potem szarpanie, męka, aż są ubrane prawidłowo. Król patrzy na buty i mówi: - Ale słuchaj, to nie są moje buty. Oficer ugryzł się w język, nic nie mówi tylko gehenna po raz trzeci. Buty ściągnięte, Król: - To nie są moje buty, tylko Młynariewa, a moje stoją obok. Adiutant już nie wie czy się śmiać, czy płakać i znowu pomaga ubrać buty. Kiedy pomógł mu ubrać mundur pyta: - A gdzie Wasza Wysokość ma rękawiczki? - Chyba w butach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #149 : Września 16, 2013, 11:21:14 » |
|
Dobre! *** Mały Weerlandczyk przychodzi do sklepu z butelką w ręku. -Poplose mlecka do butelki. Sprzedawczyni nalała -dwa dwadzieścia, gdzie masz pieniążki? -mamusia wlozyla mi do butelki, zebym nie zgubił:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|