|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #150 : Września 16, 2013, 09:53:41 » |
|
Przyjechał Aralczyk z wycieczki do Hirschbergu. Znajomi go wypytują o wrażenia. -Dowiedziałem się ciekawych rzeczy. Po pierwsze Triada to są trzy różne osoby. Po drugie monarchosocjalizm rzeczywiście służy człowiekowi. Po trzecie sam tego człowieka widziałem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #151 : Września 17, 2013, 10:52:55 » |
|
Weerlandczyk wraca z kina. Koledzy pytają jak było? -Chłopaki, jaki czad! -opowiada -Ale co? -dopytują koledzy -Wiecie co się dowiedziałem, wiecie? -No co? -Popcorn jest kukurydzy!
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #152 : Września 17, 2013, 06:51:26 » |
|
Zamieszczę cytat ze swojej książki pt " ( Program wielkiej konsolidacji Ludu Szlacheckiego w imię rozwoju monarchosocjalistycznego budownictwa oraz rolnictwa) ": I te koncentraty zagraniczne firmy! Co oni robią? Dodają nam i wciskają chłam obcy, tak nie może być! Bo co? Oni tam nam mówią, że ten swój popkorn wciskają zagraniczny! Taaa... mówią, że popkorn, a to tak naprawdę z kukurydzy robią!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2013, 02:26:03 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #153 : Września 20, 2013, 03:59:02 » |
|
Budzimiryści z Weerlandu postanowili ufundować Mistrzowi Budzimirowi VII wakacje na Żuławach. Laszk Młynariew zaproponował, aby dodatkowo wynająć Arcypatriarsze jakąś pannę do towarzystwa. Po kilku dniach Budzimir wchodzi do swojego pokoju hotelowego w Draśnie i widzi nagą dziewczynę. Oburzony żąda wytłumaczenia, a ta wyjaśnia wszystko ze szczegółami. Budzimir chwyta za telefon i dzwoni do Laszka: -No co to ma znaczyć? Ja jestem Mistrzem! Powinienem być autorytetem dla wszystkich budzimirystów, a tu coś takiego! Jestem na ciebie wściekły! Tymczasem dziewczyna zaczyna powoli się ubierać i wychodzi z pokoju. W tym momencie Budzimir przerywa rozmowę i zwraca się do dziewczyny: - A ty dokąd? Czy ja jestem zły na ciebie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #154 : Września 23, 2013, 10:48:05 » |
|
Idzie Weerlandczyk brzegiem Rzeżuchy. Widzi faceta klęczącego i pijącego wodę z rzeki. Spacerowicz woła: - Co pan robi? Niech pan nie pije, otruje się pan! Przecież tu pływają chemikalia, odpadki itp.! - Was? Ich verstehe nicht! - Powoli, bo zimna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #155 : Września 24, 2013, 07:30:47 » |
|
Czemu nikt się nie śmieje? Taki fajny kawał, nawet antyhirshberski, a mi przecież nie wypada!
Siedział sobie Herman Pole w Aralii i łowił ryby. Wyłowił złotą i bierze bagnet, aby ją zadźgać. Wtem ta mówi do dziesiętnika: -Towarzyszu Dziesiętniku! Nie zabijaj! Jeżeli mnie wypuścisz to spełnię Twoje życzenie! -Dobra, co proponujesz? -Dom z basenem. -Co Ty chcesz? Żeby mnie nadzorca rozstrzelał jak burżuja? -No to samochód. -Na cholerę mi przy naszych drogach? -No to medal jakiś. -No medal by się przydał. I wypuścił. Wtem widzi oddział wściekłych aralskich bojówkarzy i mówi: -Pośmiertnie swołocz przyznała!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #156 : Września 24, 2013, 07:33:01 » |
|
ha
ha
ha
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #157 : Września 25, 2013, 09:26:35 » |
|
Opowiem agenotkę.
Jak byłem mały to mój tata ciężko pracował, bo dużo pił. Pewnego dnia pił jeszcze więcej, a ja spytałem dlaczego to dostałem w dupę. Pewnego dnia nie pił, a ja spytałem dlaczego, a on odpowiedział; 'Synu, nie mam pojęcia'. Poszłem szukać tego pojęcia w izbie wytrzeźwień i zobaczyłem jak tam jest super i zrozumiałem czemu tata pije.
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #158 : Września 25, 2013, 10:47:14 » |
|
Siedział sobie Herman Pole w Aralii i łowił ryby. Wyłowił złotą i bierze bagnet, aby ją zadźgać. Wtem ta mówi do dziesiętnika: -Towarzyszu Dziesiętniku! Nie zabijaj! Jeżeli mnie wypuścisz to spełnię Twoje życzenie! -Dobra, co proponujesz? -Dom z basenem. -Co Ty chcesz? Żeby mnie nadzorca rozstrzelał jak burżuja? -No to samochód. -Na cholerę mi przy naszych drogach? -No to medal jakiś. -No medal by się przydał. I wypuścił. Wtem widzi oddział wściekłych aralskich bojówkarzy i mówi: -Pośmiertnie swołocz przyznała!
DOBRE! Na prawdę dobre... Czemu nikt się nie śmieje? Taki fajny kawał, nawet antyhirshberski, a mi przecież nie wypada! Bo te żarty antyhirshberskie śmieszą tylko króla.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Wojtek Wettin
Imigrant
Posłuch 0
Comes Palatinus
|
 |
« Odpowiedz #159 : Września 25, 2013, 01:11:13 » |
|
Jedzie pociąg z Hirschberg-Arkopolis do Wiednia. Co po drodze myśli, jeśli jest chory psychicznie? - Mam nie po kolei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #160 : Września 25, 2013, 01:17:57 » |
|
Sądzę, że to musi być jakaś przypowieść. Gdy znajdziemy morał dodamy ja do Zabobonu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek Wettin
Imigrant
Posłuch 0
Comes Palatinus
|
 |
« Odpowiedz #161 : Września 25, 2013, 02:24:20 » |
|
Morał jest prosty - od Arkadiusza II Filipa się nie ucieka.
A tu kolejna opowiastka:
Dwóch roboli robi pałac dla króla. Pierwszy zauważył Szelena, po czym woła do drugiego: - Eee, gruby! Wiesz jak się nazywa Szelen bez rąk? - No jak? - odpowiada drugi. - Godny zaufania!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #162 : Października 05, 2013, 08:32:58 » |
|
Przyjeżdża trizondalski biznesmen do ZSKHiW. Nie może znaleźć wolnego miejsca w hotelu, no ale w końcu skierowali go do jakiegoś pokoju, w którym było 4 innych Trizondalczyków. Trizondalczycy siedzą, piją księżycówkę, grają w karty i opowiadają kawały polityczne a on chce spać i nie może, bo się śmieją cały czas. Za chwilę, żeby się uciszyli, mówi im -Panowie, wy tu kawały polityczne opowiadacie, a tu przecież ściany mają uszy ale oni nic sobie z tego nie robią. Po jakimś czasie wyszedł za potrzebą i wracając podszedł do recepcjonistki, dał jej 50 loli i poprosił żeby za 15 minut przyniosła do pokoju 207 5 herbat. Wraca do pokoju i znowu mówi do pozostałej czwórki -No ale dajcie spokój, bo to przecież podsłuch jest i w ogóle. Oni dalej nic. No więc biznesmen mówi -To ja wam udowodnię, że podsłuch jest i krzyczy -Towarzyszu Pułkowniku! Proszę poprosić, żeby do pokoju 207 przyniesiono 5 herbat! Za chwilę przychodzi pani z herbatą, no to wszyscy się wystraszyli, złożyli karty, poszli grzecznie spać, biznesmen zadowolony, bo wreszcie cisza. Rano się budzi i jest w pokoju sam. Idzie się zapytać w recepcji gdzie jest reszta, a recepcjonistka mówi -Aresztowani. -A dlaczego ja nie? -Bo tow. pułkownikowi bardzo się spodobał ten żart z herbatą.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #163 : Października 06, 2013, 09:25:43 » |
|
Zacne. Jeżeli ktoś chce sobie poprawić humor to polecam też bieżącą Planetę. Vilandera Laszk wypuścił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #164 : Października 15, 2013, 03:49:41 » |
|
Weerlandzkie dzieci poszły na spacer do Puszczy Laszkberskiej. Nauczycielka pokazuje im jeża mówiąc: -A więc dzieci to jest ten, o którym tyle bajek ułożono, tyle wierszy o nim czytaliśmy, tyle piosenek śpiewaliśmy, tyle... W tym momencie jedno z dzieci bierze jeża na ręce i mówi: -A więc tak wygląda Wielebny!
Dwoje Hirschbergów mieszkających w Austro-Węgrzech wraca z sentymentalnej wycieczki po KGH. Na stołecznym lotnisku oczekują na samolot do Wiednia, lecz po jakimś czasie słyszą komunikat: -W związku z wylotem króla za granicę lot do Wiednia zostaje przesunięty o dwie godziny. Komunikat powtarzany jest, dopóki cała Triada nie opuściła Hirschbergu. Wówczas jeden z Hirschbergów mówi: -Ej, skoro oni wszyscy już odlecieli, to w sumie możemy tu zostać!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|