Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:31:54 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Powitanie  (Przeczytany 1218 razy)
Eddard Noqtern
Gość
« : Lutego 16, 2015, 08:40:43 »

Witam Serdecznie,
Przybyłem tutaj z mojej ojczyzny Królestwa Hasselandu, bo chciałem poznać Wasz kraj i jego mieszkańców. Mam nadzieję, że dane mi będzie troszkę się tu rozejrzeć i poobserwować.

Pozdrawiam, Eddard Noqtern
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lutego 16, 2015, 09:31:32 »

Witamy,

miło mi gościć Pana na ziemiach Ludu Szlacheckiego. Zachęcam do korzystania z naszej gościny. Sam służę barkiem i pomocą.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lutego 16, 2015, 10:21:04 »

Witam serdecznie Waszą Ekscelencję Uśmiech

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lutego 16, 2015, 10:45:51 »

Witajcie Towarzyszu! Sam również udzielę wszelkiej możliwej pomocy i gościnyza odpowiednią łapówką. I jak mawia stare germańskie, stepowo-zachodnie przysłowie, które powino być dla Towarzysza wskazówką co do funkcjonowania w tym Monarchosocjalistycznym Raju: ,,Łatwo jest rozstrzeliwać ludzi(...)"... chociaż to chyba nie to.
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2015, 07:44:36 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Eddard Noqtern
Gość
« Odpowiedz #4 : Lutego 17, 2015, 01:47:53 »

Póki co przeczytałem wasz poradnik dla nowych (FAQ) i muszę przyznać, ze bardzo fajny. Szczególnie ten podziały mikronacji na grzybowe doliny (których ostatnio coraz więcej niestety).
Aha, i nie wiem gdzie się zmienia avatar?

P.S. Z tego co widzę, to KH i ZSKHiW nie mają podpisanych oficjalnych stosunków, może warto to zmienić?
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2015, 01:53:56 wysłane przez Eddard Noqtern » Zapisane
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #5 : Lutego 17, 2015, 03:52:22 »

Również witam w monarchosocjalistycznym raju! Po ulicach radzę chodzić popołudniami, wtedy poranni kieszonkowcy kończą pracę, a wieczorowi... wysportowani kibice jeszcze nie wychodzą.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lutego 17, 2015, 08:45:59 »

Póki co przeczytałem wasz poradnik dla nowych (FAQ) i muszę przyznać, ze bardzo fajny. Szczególnie ten podziały mikronacji na grzybowe doliny (których ostatnio coraz więcej niestety).

Dziękujemy. Mimo wszystko FAQ wymaga pewnych aktualizacji.

Aha, i nie wiem gdzie się zmienia avatar?

Zdaje się, że w menu PROFIL - > Dane publiczne.

P.S. Z tego co widzę, to KH i ZSKHiW nie mają podpisanych oficjalnych stosunków, może warto to zmienić?

Jako szef naszej dyplomacji jestem za. Przy okazji można by spróbować wprowadzić nowy tryb ratyfikacji.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Eddard Noqtern
Gość
« Odpowiedz #7 : Lutego 18, 2015, 07:43:41 »

Dzięki za powitanie.
Co warto u Was zobaczyć/zwiedzić?
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lutego 18, 2015, 08:32:01 »

Pałac Joksopolitański ma się rozumieć. Stworzyłem fascynujące i zapierające dech w piersiach opisy poszczególnych pomieszczeń, których nikt jednak nie czyta. Zapraszam też do innych rezydencji królewskich, chętnie pokażę Panu Ministrowi jak żyje przeciętny obywatel ZSKHiW.

Poza tym polecam wycieczkę do Zagłębia Podróbkowego w gminie Kieferklaue, jest to duma Hirschberskiej gospodarki. Nie polecam natomiast podziwiania Zagłębia Cukrowego. Jest to również perła w koronie Faradobusów, ale niestety obecnie grasują tam uzbrojone bandy zbuntowanych górników. Przy okazji warto wybrać się na Żuławy, a w szczególności do portu w Ferdynandii.

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lutego 18, 2015, 10:23:12 »

Ja z kolei mogę polecić Gubernię Zachodnią, a zwłaszcza jej stolicę - Bździszewo - miasto pełne bólu, halucynacji z niedożywienia i śmierci, które powinny dostarczyć każdemu turyście niezapomnianych wrażeń. Zachęcam też do wizyty w gminie Grabben w Królewskiej Guberni Hirschbergii, a być może uda się Ekscelencji dotrzeć do często organizowanych lokalnie targów pierożniczych lub zobaczyć Królewskie Gospodarstwo Rolne nr 49, słynące z chowu smoków.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #10 : Lutego 21, 2015, 04:10:16 »

Ja zaś polecam Księstwo Kaltvodkę, która słynie z naszego regionalnego trunku: Słonecznikówki.
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lutego 23, 2015, 07:14:23 »

Polecam oczywiście Żuławy Rzeżusze, a konkretniej Jarldom Soligt. Można tam zaczerpnąć wikińskiej atmosfery, a nawet popływać prawdziwym drakkarem.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Eddard Noqtern
Gość
« Odpowiedz #12 : Czerwca 18, 2015, 01:08:18 »

Witam Ponownie,
Przybyłem oczywiście z okazji Waszego święta. Czy coś zmieniło się od mojej ostatniej wizyty i czy działo się coś ciekawego?
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Czerwca 18, 2015, 01:19:46 »

Witamy ponownie,

zmieniło się dużo pod względem prawnym, np. właściwie jesteśmy już Hirschbergią i Weerlandem. Poza tym w licencjonowanych sklepach i stoiskach może się Pan zaopatrzyć w modny teraz rudy bimber.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]