|
Eddard Noqtern
Gość
|
 |
« : Lutego 16, 2015, 08:40:43 » |
|
Witam Serdecznie, Przybyłem tutaj z mojej ojczyzny Królestwa Hasselandu, bo chciałem poznać Wasz kraj i jego mieszkańców. Mam nadzieję, że dane mi będzie troszkę się tu rozejrzeć i poobserwować.
Pozdrawiam, Eddard Noqtern
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 16, 2015, 09:31:32 » |
|
Witamy,
miło mi gościć Pana na ziemiach Ludu Szlacheckiego. Zachęcam do korzystania z naszej gościny. Sam służę barkiem i pomocą.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 16, 2015, 10:21:04 » |
|
Witam serdecznie Waszą Ekscelencję 
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 16, 2015, 10:45:51 » |
|
Witajcie Towarzyszu! Sam również udzielę wszelkiej możliwej pomocy i gościnyza odpowiednią łapówką. I jak mawia stare germańskie, stepowo-zachodnie przysłowie, które powino być dla Towarzysza wskazówką co do funkcjonowania w tym Monarchosocjalistycznym Raju: ,,Łatwo jest rozstrzeliwać ludzi(...)"... chociaż to chyba nie to.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2015, 07:44:36 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Eddard Noqtern
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lutego 17, 2015, 01:47:53 » |
|
Póki co przeczytałem wasz poradnik dla nowych (FAQ) i muszę przyznać, ze bardzo fajny. Szczególnie ten podziały mikronacji na grzybowe doliny (których ostatnio coraz więcej niestety). Aha, i nie wiem gdzie się zmienia avatar?
P.S. Z tego co widzę, to KH i ZSKHiW nie mają podpisanych oficjalnych stosunków, może warto to zmienić?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2015, 01:53:56 wysłane przez Eddard Noqtern »
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 17, 2015, 08:45:59 » |
|
Póki co przeczytałem wasz poradnik dla nowych (FAQ) i muszę przyznać, ze bardzo fajny. Szczególnie ten podziały mikronacji na grzybowe doliny (których ostatnio coraz więcej niestety). Dziękujemy. Mimo wszystko FAQ wymaga pewnych aktualizacji. Aha, i nie wiem gdzie się zmienia avatar? Zdaje się, że w menu PROFIL - > Dane publiczne. P.S. Z tego co widzę, to KH i ZSKHiW nie mają podpisanych oficjalnych stosunków, może warto to zmienić? Jako szef naszej dyplomacji jestem za. Przy okazji można by spróbować wprowadzić nowy tryb ratyfikacji.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Eddard Noqtern
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 18, 2015, 07:43:41 » |
|
Dzięki za powitanie. Co warto u Was zobaczyć/zwiedzić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 18, 2015, 08:32:01 » |
|
Pałac Joksopolitański ma się rozumieć. Stworzyłem fascynujące i zapierające dech w piersiach opisy poszczególnych pomieszczeń, których nikt jednak nie czyta. Zapraszam też do innych rezydencji królewskich, chętnie pokażę Panu Ministrowi jak żyje przeciętny obywatel ZSKHiW. Poza tym polecam wycieczkę do Zagłębia Podróbkowego w gminie Kieferklaue, jest to duma Hirschberskiej gospodarki. Nie polecam natomiast podziwiania Zagłębia Cukrowego. Jest to również perła w koronie Faradobusów, ale niestety obecnie grasują tam uzbrojone bandy zbuntowanych górników. Przy okazji warto wybrać się na Żuławy, a w szczególności do portu w Ferdynandii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 18, 2015, 10:23:12 » |
|
Ja z kolei mogę polecić Gubernię Zachodnią, a zwłaszcza jej stolicę - Bździszewo - miasto pełne bólu, halucynacji z niedożywienia i śmierci, które powinny dostarczyć każdemu turyście niezapomnianych wrażeń. Zachęcam też do wizyty w gminie Grabben w Królewskiej Guberni Hirschbergii, a być może uda się Ekscelencji dotrzeć do często organizowanych lokalnie targów pierożniczych lub zobaczyć Królewskie Gospodarstwo Rolne nr 49, słynące z chowu smoków.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 21, 2015, 04:10:16 » |
|
Ja zaś polecam Księstwo Kaltvodkę, która słynie z naszego regionalnego trunku: Słonecznikówki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 23, 2015, 07:14:23 » |
|
Polecam oczywiście Żuławy Rzeżusze, a konkretniej Jarldom Soligt. Można tam zaczerpnąć wikińskiej atmosfery, a nawet popływać prawdziwym drakkarem.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Eddard Noqtern
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 18, 2015, 01:08:18 » |
|
Witam Ponownie, Przybyłem oczywiście z okazji Waszego święta. Czy coś zmieniło się od mojej ostatniej wizyty i czy działo się coś ciekawego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwca 18, 2015, 01:19:46 » |
|
Witamy ponownie, zmieniło się dużo pod względem prawnym, np. właściwie jesteśmy już Hirs chbergią i Weerlandem. Poza tym w licencjonowanych sklepach i stoiskach może się Pan zaopatrzyć w modny teraz rudy bimber.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|