Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:28:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wzór wniosku o obywatelstwo  (Przeczytany 716 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« : Listopada 08, 2014, 01:00:51 »

Towarzysze,

wielokrotnie problematyczna okazywała się kwestia poprawnego wnioskowania o obywatelstwo ZSKHiW. Uznałem za konieczne stworzenie dla potrzeb nowych mieszkańców, częstokroć ludzi prostych i póki co nieoświeconych, przejrzystej instrukcji i jednolitego wzoru wniosku. W niniejszym wątku przedstawię po krótce zasady otrzymywania członkostwa w Ludzie Szlacheckim.

Zgodnie z Uchwałą Parlamentu ZSKHiW z dnia 9.09.12 r. (Ustawa o obywatelstwie ZSKHiW) aby wystąpić do króla o nadania obywatelstwa szlacheckiego należy posiadać konto na Forum Socjalistycznego Królestwa od co najmniej 7 dni. Należy przy tym przez wspomniany okres aktywnie uczestniczyć w życiu mikronacji. Wnioski spod znaku "rejestracja i tydzień bezczynności" z pewnością nie mają szans na pozytywne rozpatrzenie.

Minimalna ilość wiadomości, które należy wysłać na Forum wynosi 20. Oczywiście docelowo powinna być ona większa (np. 40-50 postów). Na pewno odrzucane będą wnioski, jeżeli większość wiadomości przedstawia małą wartość merytoryczną. Zabawa w X czy Y nie jest właściwą drogą do obywatelstwa ZSKHiW.

Obywatel ma prawo posiadać co najwyżej dwa obywatelstwa innych państw uznawanych przez ZSKHiW.

Wnioski należy składać w Gabinecie Królewskim. Wzór wniosku o obywatelstwo:

WNIOSEK O OBYWATELSTWO ZSKHiW

[Data dzienna]

Imię wnioskodawcy:
Nazwisko wnioskodawcy:

Miejsce zamieszkania na terenie Socjalistycznego Królestwa:
Posiadane obywatelstwa państw obcych:

Data rejestracji na Forum ZSKHiW:
Czy posiadał wcześniej obywatelstwo ZSKHiW? TAK/NIE/NIE PAMIĘTAM (zbędne skreślić)

Ja niżej podpisany proszę o nadanie mi obywatelstwa szlacheckiego Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. Oświadczam, że podane przeze mnie informacje są prawdziwe. W przeciwnym razie jestem gotów niewolniczą pracą odkupić swe winy lub posiadam wystarczająco dużo środków, by czasowo ucieczką ratować się spod Surowej Ręki Monarchosocjalistycznej Sprawiedliwości.

[podpis]

® Wielki Faradobusowski Dom Królewski, Königliche Bürgerbeidungsbüro
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2014, 01:04:01 wysłane przez Ametyst » Zapisane

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopada 08, 2014, 01:04:11 »

Co nam da ograniczenie możliwych posiadanych obywatelstw do dwóch? Jeżeli ktoś zamierza brać aktywny udział w życiu forum, to ilość obywatelstw tego specjalnie nie zmienia(weźmy tu jako przykład Tobiasza, który obywatelstw ma.... sam najlepiej wie ile.).
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2014, 01:10:23 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopada 08, 2014, 01:07:28 »

Też się nad tym zastanawiałem i prawdą jest, że obecnie ten przepis nie jest przestrzegany. Niemniej uznałem za słuszne poinformowanie o obowiązujących przepisach.

Ustawa o obywatelstwa obcych została uchwalona głównie pod wpływem Jana Charbufa, który... No po prostu trzeba było znaleźć paragraf. Takie czasy. Dziś można w sumie pomyśleć nad zmianą prawa, które być może jest nie tylko nieprzestrzegane, ale i zbyteczne.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopada 09, 2014, 04:32:27 »

Do niedawna miałem siedem obywatelstw. Teraz chyba ze cztery.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopada 11, 2014, 04:00:25 »

Oto i kolejny argument za mimowolnym zwołaniem parlamentu i zmianą prawa.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipca 11, 2016, 06:22:15 »

Aha, przypomniało mi się coś.

Obywatel ma prawo posiadać co najwyżej dwa obywatelstwa innych państw uznawanych przez ZSKHiW.

Przyjęło się uważać, że obywatelstw państw nieuznawanych można mieć tyle, ile dusza zapragnie.

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwca 08, 2021, 09:18:56 »

Aha, przypomniało mi się coś.

Przyjęło się uważać, że obywatelstw państw nieuznawanych można mieć tyle, ile dusza zapragnie.

Jak to dobrze że mikronacje upadają równie często, co nasze forum. Taka częstotliwość zdecydowanie wystarcza, bym nie musiał się martwić o pozostałe moje obywatelstwa.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]