Towarzysze,
wielokrotnie problematyczna okazywała się kwestia poprawnego wnioskowania o obywatelstwo ZSKHiW. Uznałem za konieczne stworzenie dla potrzeb nowych mieszkańców, częstokroć ludzi prostych i póki co nieoświeconych, przejrzystej instrukcji i jednolitego wzoru wniosku. W niniejszym wątku przedstawię po krótce zasady otrzymywania członkostwa w Ludzie Szlacheckim.
Zgodnie z Uchwałą Parlamentu ZSKHiW z dnia 9.09.12 r. (
Ustawa o obywatelstwie ZSKHiW) aby wystąpić do króla o nadania obywatelstwa szlacheckiego należy
posiadać konto na Forum Socjalistycznego Królestwa od co najmniej 7 dni. Należy przy tym przez wspomniany okres
aktywnie uczestniczyć w życiu mikronacji. Wnioski spod znaku "rejestracja i tydzień bezczynności" z pewnością nie mają szans na pozytywne rozpatrzenie.
Minimalna ilość wiadomości, które należy wysłać na Forum wynosi 20. Oczywiście docelowo powinna być ona większa (np.
40-50 postów). Na pewno odrzucane będą wnioski, jeżeli większość wiadomości przedstawia małą wartość merytoryczną.
Zabawa w X czy Y nie jest właściwą drogą do obywatelstwa ZSKHiW.Obywatel ma prawo posiadać
co najwyżej dwa obywatelstwa innych państw uznawanych przez ZSKHiW.
Wnioski należy składać w
Gabinecie Królewskim. Wzór wniosku o obywatelstwo:
WNIOSEK O OBYWATELSTWO ZSKHiW
[Data dzienna]
Imię wnioskodawcy:
Nazwisko wnioskodawcy:
Miejsce zamieszkania na terenie Socjalistycznego Królestwa:
Posiadane obywatelstwa państw obcych:
Data rejestracji na Forum ZSKHiW:
Czy posiadał wcześniej obywatelstwo ZSKHiW? TAK/NIE/NIE PAMIĘTAM (zbędne skreślić)
Ja niżej podpisany proszę o nadanie mi obywatelstwa szlacheckiego Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. Oświadczam, że podane przeze mnie informacje są prawdziwe. W przeciwnym razie jestem gotów niewolniczą pracą odkupić swe winy lub posiadam wystarczająco dużo środków, by czasowo ucieczką ratować się spod Surowej Ręki Monarchosocjalistycznej Sprawiedliwości.
[podpis]
® Wielki Faradobusowski Dom Królewski, Königliche Bürgerbeidungsbüro