KJMichalski
Jeno Bialeński hrabia i tutejszy doradca wojskowy
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #45 : Sierpnia 02, 2014, 02:56:53 » |
|
Jest problem. Nasze samoloty już krążą nad Żuławami Rzeżusznymi. Wasze statki, zostaną, że tak bym powiedział zniszczone. Ale na szczęście darujemy życie mieszkańcom i nie zbombardujemy nalotami dywanowymi (one są zabójcze! Chcecie żeby dywan spadł wam na głowę?) ale torpedami.  Nasza armia liczy... hmm... około 1000 razy więcej od waszej. Ależ pański opis jest realistyczny. Majstersztyk bialeńskiego nazizmu. Drogi panie, żadnego nazizmu z Santanii. U nas panuje swarzyzm, panie, swarzyzm.
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #46 : Sierpnia 02, 2014, 02:57:32 » |
|
Jest problem. Nasze samoloty już krążą nad Żuławami Rzeżusznymi. Wasze statki, zostaną, że tak bym powiedział zniszczone. Ale na szczęście darujemy życie mieszkańcom i nie zbombardujemy nalotami dywanowymi (one są zabójcze! Chcecie żeby dywan spadł wam na głowę?) ale torpedami.  Nasza armia liczy... hmm... około 1000 razy więcej od waszej. Ależ pański opis jest realistyczny. Majstersztyk bialeńskiego nazizmu. Drogi panie, żadnego nazizmu z Santanii. U nas panuje swarzyzm, panie, swarzyzm. Jeszcze gorzej. EDIT: I pan mi tu Santanii nie obrażaj.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Pułkownik wojsk desantu powietrznego
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #47 : Sierpnia 02, 2014, 02:59:39 » |
|
My was wyzwolimy od swarzyzmu. Nie boję się i zapewne moi towarzysze również waszego lotnictwa. Mam dziwne wrażenie że wasze ptaszyny nie wystartują.... 
|
|
|
|
|
|
"Ja w żadnym razie broni nie złożę, munduru nie zdejmę..." mjr. Dobrzański "Hubal" "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." J. Beck "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12)
|
|
|
KJMichalski
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #48 : Sierpnia 02, 2014, 03:00:41 » |
|
My was wyzwolimy od swarzyzmu. Nie boję się i zapewne moi towarzysze również waszego lotnictwa. Mam dziwne wrażenie że wasze ptaszyny nie wystartują....  Nie sądzę że aż tylu agentów/tyle czasu się znajdzie. http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?board=172.0
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #49 : Sierpnia 02, 2014, 03:00:53 » |
|
Jeśli krążą nad Żuławami muszą mieć w... dużo paliwa. Nie wrócą tam skąd przybyły.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpnia 02, 2014, 03:02:39 » |
|
Napierdo*ić Nabudować baz sobie każdy może. Wśród mikronautów istnieje powiedzenie "Mam milion czołguf i was zniszcze". Idealnie tutaj pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KJMichalski
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpnia 02, 2014, 03:03:29 » |
|
Napierdo*ić Nabudować baz sobie każdy może. Wśród mikronautów istnieje powiedzenie "Mam milion czołguf i was zniszcze". Idealnie tutaj pasuje.
Jesteśmy na wyspie... ale możecie wymarzyć sobie miliard statków. Oczywiście, ale jak wy je utrzymacie? 
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpnia 02, 2014, 03:05:28 » |
|
Tak się składa że statki mamy aż trzy. To jest realizm. A nie pierdyliard baz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpnia 02, 2014, 03:05:43 » |
|
Jeśli krążą nad Żuławami muszą mieć w... dużo paliwa. Nie wrócą tam skąd przybyły.
To oczywiste. Napierdo*ić Nabudować baz sobie każdy może. Wśród mikronautów istnieje powiedzenie "Mam milion czołguf i was zniszcze". Idealnie tutaj pasuje.
Jesteśmy na wyspie... ale możecie wymarzyć sobie miliard statków. Oczywiście, ale jak wy je utrzymacie?  Zapewniam, że nie liczebność daje zwycięstwo
|
|
|
|
|
|
"Ja w żadnym razie broni nie złożę, munduru nie zdejmę..." mjr. Dobrzański "Hubal" "Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." J. Beck "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12)
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpnia 02, 2014, 03:07:36 » |
|
Towarzysz Ignacy dobrze mówi. Panie Michalski, niech pan wraca skąd pan przyszedł. Jak do was dopłyniemy to damy znać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpnia 02, 2014, 03:09:30 » |
|
Towarzysz Ignacy dobrze mówi. Panie Michalski, niech pan wraca skąd pan przyszedł. Jak do was dopłyniemy to damy znać.
...o ile jeszcze będziecie żyli!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpnia 02, 2014, 03:10:26 » |
|
Dokładnie tak towarzyszu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignacy Hrabia Zawisza
Mieszkaniec
Posłuch 0
Semper Fidelis
|
 |
« Odpowiedz #58 : Sierpnia 02, 2014, 03:13:22 » |
|
Pójdę więc teraz do maszynowni rozpakować się. Gdzie mogę położyć podręczny zestaw przeciwlotniczy i CKM?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #59 : Sierpnia 02, 2014, 03:14:24 » |
|
Tam koło pieca. Tylko uważaj na Hermana. Lubi przebywać w towarzystwie innych palaczy i mechaników.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|