Wybaczcie nam dwa tygodnie opóźnienia, lecz jak dobrze wiecie SWEK dopracowuje wszystko do perfekcji tak, aby nigdy nic nie zawiodło. Tak było i tym razem, miast losowego czegoś umieściliśmy na szczycie rakiety system ucieczkowy, ten z Kathy-Orb celem przetestowania. Wiem, już od dobrych kilku lotów jest w użyciu i wybuchł tylko raz, ale prawdziwego testu jeszcze nie było. Co się odwlecze, to nie uciecze jak to mawiają ludzie uciekający przed ogromną toczącą się kulą.
Wypełniliśmy także widoczny pod systemem ucieczkowym adapter symulatorem masowym gotowego pojazdu załogowego. W magazynach z czasów IBW Mondego znaleźliśmy kilka tajemniczych urządzeń. Każde było podpisane jakimś miastem: Laszkberg, Hirschberg itd. Zawierają bardzo ciężki pierwiastek znany jako pluton, toteż idealne z nich ciężarki.

Chciałbym podziękować specjalistom od silników na paliwo stałe, tym od rozwoju rodziny silników Aral również. Wasze dzieła działają mocno, szybko, zawodnie i ergonomicznie inaczej czyli reprezentują sobą wszystkie narody ZSKHiW! Poza tym coś robicie, a nie tylko się opierdzielacie jak ci z załogowego.
Dobra, nie ma co tego opóźniać. Startujcie tym cholerstwem!

O kurde, ona leci. Czyżbyśmy się wyrobili? To wręcz niezwykłe... i nudne! (szeptem do pracownika) Media uwielbiają skandale takie jak z tym, że niby wypłat nie macie. Zróbcie coś, aby się rozbiła. Poza tym muszę się wypromować jako człowiek silny, a taki musi mieć za co opieprzać pracowników.

NIEEEEEEEEE!!! Odczepił się jeden z dopalaczy! Jak to się stało? TO NIEMOŻLIWE! WY NĘDZNE SK[cenzura]Y! ARALSKIE BĘKARTY BEZ MÓZGU!!! WSZYSCY MACIE PRZESRANE!!! KLIKAJCIE NA WSZYSTKO! Uruchomcie każdy system! Ocalcie drugi stopień i wykonajcie ten test!

No i się rozbiła. Ale z tego co mi się wyświetla na monitorze wynika, że system ucieczkowy zadziałał, zatem mamy sukces! Kto tam tak biegnie?

Co tu robi stażysta? Pogonić go, bo jestem w żałobie.
Ależ Mistrzu Dyrektorze, ja jestem wicedyrektorem od spraw technicznych całego SWEK!Masz Ty jakieś wykształcenie dziecko?
Jestem synem ciotki Rzepichy!Solidne referencje. Jakiś problem?
To moja wina, nie lubisz za dużych kosztów to dopalacze przykleiliśmy na dwustronnej taśmie. Pewnie nie wytrzymała!To... to genialne. Tak poza tym to się nie przejmuj... A MASZ W RYJA BACHORZE. A TERAZ Z KOPA GO I JESZCZE RAZ AHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA! (szeptem do pracownika) Opatrz tego geniusza i przeproś ode mnie.
(głośno)Widzę dym na horyzoncie! Weźcie ugaście płonące szczątki rakiety, bo turyści z wybrzeża pewnie się...

Ach, to będzie piękny dzień. A prognozie mówili, że słońce zza chmur dzisiaj nie wyjdzie.