Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:38:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbigniew 314 151  (Przeczytany 1833 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Marca 25, 2014, 09:30:45 »

No jak takimi głupotami na boku się zajmujecie to nic dziwnego, że nie macie kasy...

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #16 : Marca 25, 2014, 09:33:25 »

Ale jak to na boku? Przecież dopalacze to kluczowy element nowej rakiety!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #17 : Marca 29, 2014, 07:15:57 »

Dobra, czas na misję Gosia-1test-2! Spójrzcie! Zaszczycił nas swoją obecnością sam Wielki Sternik!

Nie możemy zawieść jego nadziei! Odpalajcie!

Tak, leci! Co za sukces. Jest Pan geniuszem Panie Henryku! To piękne, to będzie pełen sukces!

Mam pomysł! Dam Panu wypłatę!
A zaległe też?
No co Pan gada? Tylko ostatnią. Dać Panu palec, a urwie Pan całą rękę... Z tego co widzę skończyło się paliwo! Pojazd osiągnął zawrotną wysokość 80 kilometrów po czym zaczął spadać! Uruchomcie spadochron!

Jak to dobrze czasem zobaczyć pełen sukces! Wielki Sternik będzie z nas dumny!

Piękne i artystyczne! Księżyc-cel główny SWEK i wschodzące słońce! Zaraz, nasz pojazd testowy tonie! Ratujcie go, szybko!

Czemu nie zainstalowaliście mu poduszek powietrznych?
Ano nie pomyślałem o tym...
Srogo się zawiodłem, możesz pożegnać się z wypłatą partaczu!

Może uratują pojazd, może nie. Grunt, że mamy opracowane dopalacze! Kazimierzu, przedzwoń to tych od Aral-D i powiedz im, żeby się kurna pospieszyli! Wkrótce pierwszy lot nowego Zbigniewa!
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2014, 07:31:12 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Marca 29, 2014, 10:44:58 »

Trzeba wydobyć ten pojazd z morskiej toni! Wielki Sternik z pewnością pomoże wam swoim batyskafem.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #19 : Kwietnia 04, 2014, 08:10:42 »

Ten no... sukces. Jutro start. Ci od załogowego zawalili to jakieś losowe coś na szczyt daliśmy no i gitara.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #20 : Kwietnia 17, 2014, 04:59:51 »

Wybaczcie nam dwa tygodnie opóźnienia, lecz jak dobrze wiecie SWEK dopracowuje wszystko do perfekcji tak, aby nigdy nic nie zawiodło. Tak było i tym razem, miast losowego czegoś umieściliśmy na szczycie rakiety system ucieczkowy, ten z Kathy-Orb celem przetestowania. Wiem, już od dobrych kilku lotów jest w użyciu i wybuchł tylko raz, ale prawdziwego testu jeszcze nie było. Co się odwlecze, to nie uciecze jak to mawiają ludzie uciekający przed ogromną toczącą się kulą.

Wypełniliśmy także widoczny pod systemem ucieczkowym adapter symulatorem masowym gotowego pojazdu załogowego. W magazynach z czasów IBW Mondego znaleźliśmy kilka tajemniczych urządzeń. Każde było podpisane jakimś miastem: Laszkberg, Hirschberg itd. Zawierają bardzo ciężki pierwiastek znany jako pluton, toteż idealne z nich ciężarki.

Chciałbym podziękować specjalistom od silników na paliwo stałe, tym od rozwoju rodziny silników Aral również. Wasze dzieła działają mocno, szybko, zawodnie i ergonomicznie inaczej czyli reprezentują sobą wszystkie narody ZSKHiW! Poza tym coś robicie, a nie tylko się opierdzielacie jak ci z załogowego.

Dobra, nie ma co tego opóźniać. Startujcie tym cholerstwem!

O kurde, ona leci. Czyżbyśmy się wyrobili? To wręcz niezwykłe... i nudne! (szeptem do pracownika) Media uwielbiają skandale takie jak z tym, że niby wypłat nie macie. Zróbcie coś, aby się rozbiła. Poza tym muszę się wypromować jako człowiek silny, a taki musi mieć za co opieprzać pracowników.

NIEEEEEEEEE!!! Odczepił się jeden z dopalaczy! Jak to się stało? TO NIEMOŻLIWE! WY NĘDZNE SK[cenzura]Y! ARALSKIE BĘKARTY BEZ MÓZGU!!! WSZYSCY MACIE PRZESRANE!!! KLIKAJCIE NA WSZYSTKO! Uruchomcie każdy system! Ocalcie drugi stopień i wykonajcie ten test!

No i się rozbiła. Ale z tego co mi się wyświetla na monitorze wynika, że system ucieczkowy zadziałał, zatem mamy sukces! Kto tam tak biegnie?

Co tu robi stażysta? Pogonić go, bo jestem w żałobie.
Ależ Mistrzu Dyrektorze, ja jestem wicedyrektorem od spraw technicznych całego SWEK!
Masz Ty jakieś wykształcenie dziecko?
Jestem synem ciotki Rzepichy!
Solidne referencje. Jakiś problem?
To moja wina, nie lubisz za dużych kosztów to dopalacze przykleiliśmy na dwustronnej taśmie. Pewnie nie wytrzymała!
To... to genialne. Tak poza tym to się nie przejmuj... A MASZ W RYJA BACHORZE. A TERAZ Z KOPA GO I JESZCZE RAZ AHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA! (szeptem do pracownika) Opatrz tego geniusza i przeproś ode mnie.
(głośno)Widzę dym na horyzoncie! Weźcie ugaście płonące szczątki rakiety, bo turyści z wybrzeża pewnie się...

Ach, to będzie piękny dzień. A prognozie mówili, że słońce zza chmur dzisiaj nie wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2014, 05:05:27 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Kwietnia 17, 2014, 07:34:20 »

Podobny wybuch ujrzeliśmy u nas, na pustyni Aryuńskiej, podczas testów broni jądrowej.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Kwietnia 17, 2014, 09:55:54 »

Co oznacza napis na ostatnim zdjęciu: "Marshall Islands, 1952"? Poza tym nie gratuluję. Miałem nadzieję, że ujrzę w akcji moje kjubsaty, a tu takie rozczarowanie..

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #23 : Kwietnia 19, 2014, 06:10:14 »

Dzisiaj trwało u nas wielkie sprzątanie. Niektórzy nie wierzyli, że działalność IBW uczyni ten rejon bogatym zagłębiem technologicznym. Na szczęście mieli rację! Okolica stała się bardzo biednym zagłębiem technologicznym!

Po odkryciu, że symulatory masowe są wybuchowe postanowiliśmy je zutylizować i wykorzystać w innych celach:

Kiedy będzie następny start nowego Zbigniewa? Tego jeszcze nie wiemy, ale z pewnością będzie on już udany.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #24 : Maja 17, 2014, 07:10:09 »

Z uwagi na załogowy charakter następnego lotu tejże rakiety będzie on opisany w tym wątku: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3040.msg43887#msg43887

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #25 : Czerwca 03, 2014, 04:53:34 »

Towarzysze! Mamy problem! Dopalacze Gosia-1 są zagrożone brakiem dostaw cukru! Choć działają one przez niespełna pół minuty nadają one rakiecie początkową prędkość bez przegrzania się silników Aral-D. Bez nich Zbigniew po prostu nie ruszy. Dlatego nakazuję działowi paliw stałych opracowanie alternatywnych dopalaczy wykorzystujących paliwa pochodzące z Weerlandu i Neomezytu! Macie na to 15 milionów loli! Na co czekacie? Do roboty!

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #26 : Czerwca 06, 2014, 07:18:11 »

Trwają prace nad alternatywnym dopalaczem, nie wykorzystującym Hirschberskiego cukru. Dzielni chemicy i chemiczki mieszają ze sobą różne weerlandzkie syfy i patrzą jaki jest rezultat:

Wypróbowaliśmy dotychczas:
-Mieszaninę stałego miodu i trocin
-Mieszaninę trocin i stałego miodu
-Mieszaninę miodu, trocin i węgla
-Mieszaninę żelaza, węgla i manganu

Niestety wszystkie zawiodły. Musimy się dowiedzieć czy na terenie Weerlandu, bądź Neomezytu występują jakieś złoża palnych metali...

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #27 : Czerwca 14, 2014, 12:37:27 »

Udało się! Opracowaliśmy mieszankę! Jest absolutnie doskonała, znaczy się będzie to z 300 000 loli droższe od wersji z Gosią-1, ale działa! Nowy, alternatywny dopalacz zwać się będzie Żegota-W, jego paliwem jest mieszanka węgla koksowego, węgla drzewnego, antracytu oraz nadchloranu amonu! Oto Zbigniew 314 151W!!!!!!!!!!

Niebieski czubek jest przytykiem dla Hirschbergów, wszak każdy lot rakiety w tej wersji oznacza straty dla ichniejszego przemysłu cukrowego rzędu tysięcy loli. Szczerze mówiąc wkurzyli mnie tym, że musiałem przeznaczyć fundusze i czas na to ustrojstwo. W przyszłości będą mnie błagać, abym zgodził się na powrót do Gosi-1! Start testowy dopalacza odbędzie się w ciągu kilku dni.

No, skoro ogłosiłem kolejny sukces mogę wrócić do swojej klatki u Helmuta.

* Zbigniew 314 151- w.png (41.68 KB, 721x792 - wyświetlony 119 razy.)

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #28 : Czerwca 22, 2014, 05:23:08 »

Ciąg dalszy bezsensownego wysiłku. Ten zawszony... znaczy niewiarygodny i czysto weerlandzki dopalacz należy solidnie przetestować.

Co za syf. Kto się pożywiał nad moim biurkiem? Weźcie to posprzątajcie i niech ktoś odpali ten... dopalacz. Ciekawe czy wybuchnie...

Łeee, co za rozczarowanie, leci. Ależ mnie łeb boli, po tej niewoli u Ramona strasznie się rozleniwiłem. Meldujcie co się z tym dzieje?
Leci w górę zupełnie, jakby był do tego stworzony Mistrzu Dyrektorze! Za kilkanaście sekund skończy się paliwo.
Kończy się paliwo... wszystko się kiedyś kończy, to takie smutne i skłaniające do refleksji. Na co kurna czekacie? Dawać mi tu bimber! Będę filozofował! Raport!
Paliwo się skończyło, apogeum lotu wyniosło 90 kilometrów. Następuje uruchomienie spadochronu.

Czyż nie jest to metaforą życia ludzkiego? Wzlot kończy się upadkiem. Zawsze jednak jest spadochron, który spowalnia go, czyni przyjemniejszym. Niczym bimber na spragnioną duszę pylicowego biedaszybnika! Widać, że to weerlandzki dopalacz. Bo choć upadek musi nastąpić wzbrania się przed nim, stara się pozostać na górze sącząc trunek życia swojego! BOWIEM W NAS JEST KURNA SIŁA. NIEMOŻLIWA DO OSIĘGNIĘCIA HIRSHBERGOM. SIŁA, KTÓRA DOSTARCZA NADZIEI, MIMO BÓLU I INNYCH TAKICH. ALBOWIE... co jest, czyżby spadochron się urwał?

..................... Kurde................ Ale do góry leci, to sukces.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Czerwca 22, 2014, 05:56:29 »

Czemu na zdjęciu numer 3 nie widać ani nieba, ani gwiazd? Widać, że to było robione w studiu, na tle bluskrinu!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]