Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #90 : Lutego 18, 2014, 05:25:18 » |
|
A tak odnośnie IBW, to czemu mi Wielki Sternik nie przypomniał wcześniej o raporcie, j a się zapytowywuję.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #92 : Lutego 19, 2014, 02:58:08 » |
|
To przygotować wam nowe kjubsaty?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #93 : Lutego 19, 2014, 03:09:16 » |
|
Myślę, że można przekazać Wam wszystkie piniondze z nieaktywnych kont w KBL.
Na wybuchające rakiety to są pieniądze, a jak ja prosiłem o pieniądze na IBW to nie było. Król to zawsze jest stronniczy... http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=219.msg7069#msg7069http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=219.msg10150#msg10150Co do pozostałych dotacji to nie ja byłem premierem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #95 : Lutego 28, 2014, 11:02:09 » |
|
Jak to możliwe? Cóż za przedziwne zjawisko!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #97 : Marca 01, 2014, 11:37:15 » |
|
Wasza rakieta powinna się nazywać Zbigniew 101- bo tyle już wypadków było...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #98 : Marca 02, 2014, 10:17:10 » |
|
Panie, nie znasz się Pan. Zbigniew 1 to zwycięstwo wszchhirshberskoweerlandzkoaralskiej myśli technicznej polegającej na użyciu złomu, komputerów na Biosie oraz miejscowych kowali! Stworzyliśmy wspaniałe narzędzie do umieszczania na niskiej orbicie okołopolinowskiej małych satelitów bojowych. Te połączone siatką będą atakować satelity innych nacji... Kurde wygadałem się! Ja tak tylko się tak wygłupiam. Nie informowałem Was o tym, ale dzięki odpowiednim środkom przymusu bezpośredniego udało mi się zmusić całą machinę do tytanicznego wysiłku. Zbudowaliśmy jeszcze jednego Zbigniewa 1 i Kathę-Orb. Miała miejsce misja o nazwie Katha-Orb-V2-01. Zakończyła się ona całkowitym sukcesem. Umieściliśmy na orbicie sześć kjubsatów po czym z niej zeszliśmy. O godzinie 23:75 czasu aralskiego Katha-Orb-V2 mocno przypiekła się w atmosferze:  Niestety nie wygrała tego starcia. Jej szczątki spadły do oceanu i jakiejśtam rybackiej łódki. Zatonęła, ale nie szkodzi, to byli jacyś zagraniczni.  Skoro marzenia o odzyskiwaniu Kathy-Orb nie mogą się ziścić następne misje tego pojazdu nie będą posiadać drugiego numerka. Będą same V3, V4 itd. Oto aktualny stan naszych kjubsatów. Jeden ze starych dostał odłamkiem pierwszej Kathy-Orb, ale jak widać jest ich więcej niż było. Innymi słowy projekt się rozwija:  Mimo całkowicie darmowych pracowników i materiałów katering dla mojej świetlistej osobistości oraz reporterów pochłonął jakieś 1 999 800 loli Zostało nam 200... czas pożebrać po guberniach.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #99 : Marca 02, 2014, 10:20:56 » |
|
Mimo wszystko winszuję. Nasz wywiad musi teraz zdobyć informacje na temat zagranicznych satelitów. Niech się tym zajmie "Intelekt".
Naradza się z grupą oficerów.
Co, on jeszcze nie powstał? Że co? Że ja nie wydałem zarządzenia? No może to i prawda, ale ja nie mam z tym nic wspólnego. Dopóki nie utworzymy tegoż ośrodka będziemy musieli korzystać z usług pana Macieja. Dzwońcie do niego.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #100 : Marca 02, 2014, 10:25:36 » |
|
Ja wam mogę dać na temat naszych, chyba nie wiem co robię ;_;. Co do funduszy to przeleję co nieco na wasze konto.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #101 : Marca 03, 2014, 12:59:57 » |
|
czas pożebrać po guberniach. A można było użyć promu Aralia, który stał gotowy do użycia. Tą wpadkę Wam (jako premier) darowałem. Zrobicie jeszcze jeden taki "wypadek" i instytut zamieni się w wyrzutnię- będę wyrzucał wszystkich po kolei...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #102 : Marca 03, 2014, 04:14:49 » |
|
Ależ następny Zbigniew to już na pewno będzie pełen sukces. Zresztą tu chodzi tylko o zabawę, wyrzucanie na pewno wiele da zarówno Tobie, jak i nam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst Faradobus
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #103 : Marca 03, 2014, 04:35:30 » |
|
A ojciec to by dwa aralskie promy naraz zniszczył!
|
|
|
|
|
|
Wspaniały Książę Ametyst Faradobus Prawowity Następca Tronu Wszej Hirschbergii
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #104 : Marca 03, 2014, 04:56:19 » |
|
Jak to dobrze, że IBW podlega armii, a ta podlega Królowi, a ten nie podlega rządowi. Gdyby było inaczej bałbym się o stanowisko!
Dzisiaj miałem czas na zastanowienie się nad Zbigniewem 1. Niestety jak się okazało Katha-Orb jest jednorazową konstrukcją co zdecydowanie zwiększa koszty jej eksploatacji. Ona sama ma masę 3,5 tony, a wynosi 6 kjubsatów mających po 10-20 kilo. To doskonały rezultat, ale być może warto przemyśleć inne zastosowania tej rakiety? Możemy ją wykorzystać np. do wystrzeliwania ładunków wybuchowych takich jak dynamit, albo do wynoszenia jednego dużego satelity, który nie schodziłby z orbity! Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|