|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 10, 2013, 03:31:17 » |
|
E tam. Jestem odmiennego zdania. Ja w ciągu tygodnia nie bardzo się udzielałem. Tylko gdzie była reszta. Dajże spokój z poziomem. Według mnie wciąż go trzymamy, a inicjatywy są. Zauważ, że choć ostatnio spędzam na forum mniej czasu, to kiedy już mogę czas na ZSKHiW poświęcić, to próbuję coś robić. Obrady PRL się ciągną ale się kończą i to prowadzi do kolejnych wydarzeń. Wreszcie wróciłem do rozwijania Grabben, buduję Marzdorf. Odbudowywana jest stolica, a tunel do Aralii się kopie.Elemenyt humorystyczne nie różnią się zbytnio od tych z czasów wysokiej aktywności i jeśli szukamy winy w niskiej aktywności, to należy jej szukać w tym, że inicjatyw nie wykazują różni obywatele. Trzeba przyznać, że sam w ostatnich dniach niewiele zainicjowałeś. Wracając do elementów humorystycznych, to nie odbiegają one poziomem od tego, co było wcześniej, a mogą się wydawać z lekka przytłaczające, ponieważ nie ma inicjatyw, które by je zrównoważyły.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopada 10, 2013, 04:25:52 » |
|
Niestety, ale coraz więcej wątków to rozmowa 2-3 osób wymieniających się jednozdaniowymi, nic nie wnoszącymi postami. Ponadto ZSKHiW praktycznie stoi w miejscu, nie mamy pomysłu ani na pozyskanie nowych obywateli ani na rozwój techniczny (informatyczny). Pozostaje nam dynamiczne zmienianie realiów naszej mikronacji, co jednak blokuje spora część obywateli np. nie zgadzając się na przeniesienie stolicy. Obecnie ZSKHiW zaledwie wegetuje obracając się wokół niezbyt ważnych i nie wiele wnoszących tematów.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 10, 2013, 05:04:43 » |
|
Po raz kolejny powiem o braku inicjatyw. Co do nowych obywateli, to będę powoli próbował ściągać znajomych ze szkoły. Potrwa to długo, ponieważ w przypadku takiego Będzieciecha czy Artjema była to decyzja nagła i zaraz odpadli. Jak ktoś będzie dość dobrze poinformowany, jak tu jest, to może łatwiej będzie mu się zaangażować. nie wiem kiedy ich sprowadzę al kiedyś spróbuję. Co do rozwoju technicznego, to ciężko nam będzie coś zrobić, ponieważ brak nam umiejętności.
Co do przenosin stolicy, to jestem im przeciwny, bo nie wierzę w to, że dadzą nam coś wartościowego. Niby o tymczasowych przenosinach można by pomyśleć ale wciąż mam mieszane uczucia. To, że blokuje się zmianę realiów w jednym miejscu, nie oznacza, że całkowicie. Od pewnego czasu moim celem jest nadanie większego znaczenia partiom politycznym, które były i są u nas mało ważne i budowa GZ, co jednak w pewien sposób te realia zmienia. Problem jest taki, że mam ostatnio mało czasu na realizację swoich założeń. Tylko, że od reszty też ostatnimi czasy niewiele wychodzi.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopada 10, 2013, 06:54:22 » |
|
Z tym przeniesieniem stolicy to tylko taki przykład. Chodzi o to, że nic specjalnie się nie zmienia, inicjatywy powtarzają się. Założenie jeszcze kilku fabryk/religii/prywatnych oddziałów wojskowych/firm/posiadłości nic nie zmienia. Brak nam ważnego wydarzenia angażującego wszystkich obywateli, jakiejś osi wydarzeń. Ponadto w wielu wątkach brak przyczynowo-skutkowości. Niektóre elementy pojawiają się nie wiadomo skąd. Jako przykład można tu podać wątek Stolcowej Góry w GW. Wiadomo dlaczego Górski Pierdolec zainteresował się Górą, wiadomo dlaczego Hirschbergowie go zabili, wiadomo dlaczego Kurduple postanowiły ukarać zabójców zsyłając na nich demona. Ale skąd wzięła się opona-zabójca i magiczny widelec?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopada 10, 2013, 07:04:32 » |
|
Brak nam ważnego wydarzenia angażującego wszystkich obywateli, jakiejś osi wydarzeń Nie no wcale nikt się nie przejął buntem Joksymila. A tak na serio to tylko Erick miał wyje*ane. (Makłowa nie było, Septimus coś tam napisał)
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 10, 2013, 07:57:43 » |
|
Joksymil to już historia. Ta ,,fabuła po fabule", o której tyle mówiłem wciąż nie jest zrealizowana, co nie oznacza, że nie będę jej realizował. Brak czasu to utrudnia ale nie uniemożliwia. Wystarczy uważnie przeczytać forum, a znajdziecie subtelną zapowiedź przyszłych wydarzeń.Obrady PRL są też nie po to, żeby były, tylko po to, żeby potem przekształcić je w jakieś wydarzenie. Nawet nie jakieś, a konkretne. Ale widelca ani opony nie było. To były tylko propozycje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 10, 2013, 09:30:22 » |
|
Ale widelca ani opony nie było. To były tylko propozycje.
Aha, czyli po prostu nie zareagowaliście. To jest kolejny problem. Każdy zajmuje się sobą, nie ma większej współpracy. Wiele wątków nie spotyka się z żadną reakcją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 10, 2013, 09:55:28 » |
|
Reakcja była taka, że, według obrazka, Pierdolca zastrzelono. Szkoda, że to było takie urwanie wątku, który mógł się ciekawie rozwinąć ale to jednorazowy wypadek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 11, 2013, 12:41:08 » |
|
Irytował mnie ten Budzimirski szaman czy co, już nie mówiąc o samej tej wierze 
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 11, 2013, 01:11:22 » |
|
zemściłem się jakoś używając uprawnień administratora? Morderstwo ma charakter fabularny, bawienie się adminem już nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 11, 2013, 02:08:10 » |
|
Partia PRL wyraźnie za cel swojego egzystowania obrała kłótnie i dowalanie Weerlandczykom. W którym miejscu się kłóci partia i gdzie partia dowala Weerlandczykom? Działania partyjne, to jak na razie jedynie obrady. Zabicie Pierdolca nie było działaniem partyjnym, a prywatnym, którego nie popieram. Podaj konkretne przykłady, to o wiele łatwiej będzie dyskutować, bo jak na razie to tylko wzajemne oskarżanie się o różne rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopada 11, 2013, 02:41:46 » |
|
Obrady KC i różnorakie plany debudzimiryzacji, na trzech członków dwóch bardzo chętnie by zastosowało szerokie represje na budzimirystów i chyba tylko Ty ich powstrzymujesz (no Makłow znów zniknął to powstrzymał sam siebie). Problemem nie są kłótnie, a praktyczny brak punktu odniesienia, bo czym innym jest dyskusja na temat formy jakiejś ustawy, bądź planów na przyszłość, a czym innym zwykłe 'fabularne' wojenki na słowo. Jest w tym oczywiście wina KRPW, które jako partia nie funkcjonuje, ale tutaj już mamy jakiś pomysł na nasz program, który obejmie np. likwidację pieniądza.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|