Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 09:08:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Poziom forum  (Przeczytany 1717 razy)
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« : Listopada 10, 2013, 01:58:35 »

Jak pewnie wiecie już od dłuższego jestem znacznie mniej aktywny. Jako osoba lubiąca szukać przyczyny problemów wszędzie tylko nie u siebie uważam, że jest to spowodowane zdecydowanym spadkiem poziomu forum. Gdzie się podziały wszelkie poważne inicjatywy, gdzie są jakiekolwiek plany rozwoju ZSKHiW? Stoimy w miejscu i najwyraźniej prawie wszystkim poza mną i Laszkiem to odpowiada. Wszyscy uparcie silą się na dowcipność, przez co panuje nuda. Za słowami Laszka śmiech jest reakcją na niespodziewane, niezwykłe, a jeśli wszyscy się czegoś spodziewają to nie może być o nim mowy. Forum zaczęło przypominać Ciprofloksję z jej wysilonym humorem i brakiem czegokolwiek innego, toteż najzwyczajniej w świecie nie mam gdzie pisać. Ciprofloksja upadła i nas też to czeka jeśli się nie ogarniemy i nie zajmiemy się też czymś poważnym. Musimy postawić przed sobą jasne cele i do nich dążyć miast liczyć na bieżące pogaduchy!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopada 10, 2013, 03:31:17 »

E tam. Jestem odmiennego zdania. Ja w ciągu tygodnia nie bardzo się udzielałem. Tylko gdzie była reszta. Dajże spokój z poziomem. Według mnie wciąż go trzymamy, a inicjatywy są. Zauważ, że choć ostatnio spędzam na forum mniej czasu, to kiedy już mogę czas na ZSKHiW poświęcić, to próbuję coś robić. Obrady PRL się ciągną ale się kończą i to prowadzi do kolejnych wydarzeń. Wreszcie wróciłem do rozwijania Grabben, buduję Marzdorf. Odbudowywana jest stolica, a tunel do Aralii się kopie.Elemenyt humorystyczne nie różnią się zbytnio od tych z czasów wysokiej aktywności i jeśli szukamy winy w niskiej aktywności, to należy jej szukać w tym, że inicjatyw nie wykazują różni obywatele. Trzeba przyznać, że sam w ostatnich dniach niewiele zainicjowałeś.  Wracając do elementów humorystycznych, to nie odbiegają one poziomem od tego, co było wcześniej, a mogą się wydawać z lekka przytłaczające, ponieważ nie ma inicjatyw, które by je zrównoważyły.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopada 10, 2013, 04:25:52 »

Niestety, ale coraz więcej wątków to rozmowa 2-3 osób wymieniających się jednozdaniowymi, nic nie wnoszącymi postami. Ponadto ZSKHiW praktycznie stoi w miejscu, nie mamy pomysłu ani na pozyskanie nowych obywateli ani na rozwój techniczny (informatyczny). Pozostaje nam dynamiczne zmienianie realiów naszej mikronacji, co jednak blokuje spora część obywateli np. nie zgadzając się na przeniesienie stolicy. Obecnie ZSKHiW zaledwie wegetuje obracając się wokół niezbyt ważnych i nie wiele wnoszących tematów.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopada 10, 2013, 05:04:43 »

Po raz kolejny powiem o braku inicjatyw. Co do nowych obywateli, to będę powoli próbował ściągać znajomych ze szkoły. Potrwa to długo, ponieważ w przypadku takiego Będzieciecha czy Artjema była to decyzja nagła i zaraz odpadli. Jak ktoś będzie dość dobrze poinformowany, jak tu jest, to może łatwiej będzie mu się zaangażować. nie wiem kiedy ich sprowadzę al kiedyś spróbuję. Co do rozwoju technicznego, to ciężko nam będzie coś zrobić, ponieważ brak nam umiejętności.

Co do przenosin stolicy, to jestem im przeciwny, bo nie wierzę w to, że dadzą nam coś wartościowego. Niby o tymczasowych przenosinach można by pomyśleć ale wciąż mam mieszane uczucia. To, że blokuje się zmianę realiów w jednym miejscu, nie oznacza, że całkowicie. Od pewnego czasu moim celem jest nadanie większego znaczenia partiom politycznym, które były i są u nas mało ważne
i budowa GZ, co jednak w pewien sposób te realia zmienia. Problem jest taki, że mam ostatnio mało czasu na realizację swoich założeń. Tylko, że od reszty też ostatnimi czasy niewiele wychodzi. 

Dyrektor IBW,

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopada 10, 2013, 06:54:22 »

Z tym przeniesieniem stolicy to tylko taki przykład. Chodzi o to, że nic specjalnie się nie zmienia, inicjatywy powtarzają się. Założenie jeszcze kilku fabryk/religii/prywatnych oddziałów wojskowych/firm/posiadłości nic nie zmienia. Brak nam ważnego wydarzenia angażującego wszystkich obywateli, jakiejś osi wydarzeń. Ponadto w wielu wątkach brak przyczynowo-skutkowości. Niektóre elementy pojawiają się nie wiadomo skąd. Jako przykład można tu podać wątek Stolcowej Góry w GW. Wiadomo dlaczego Górski Pierdolec zainteresował się Górą, wiadomo dlaczego Hirschbergowie go zabili, wiadomo dlaczego Kurduple postanowiły ukarać zabójców zsyłając na nich demona. Ale skąd wzięła się opona-zabójca i magiczny widelec?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopada 10, 2013, 07:04:32 »

Brak nam ważnego wydarzenia angażującego wszystkich obywateli, jakiejś osi wydarzeń

Nie no wcale nikt się nie przejął buntem Joksymila. A tak na serio to tylko Erick miał wyje*ane. (Makłowa nie było, Septimus coś tam napisał)

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopada 10, 2013, 07:57:43 »

Joksymil to już historia. Ta ,,fabuła po fabule", o której tyle mówiłem wciąż nie jest zrealizowana, co nie oznacza, że nie będę jej realizował. Brak czasu to utrudnia ale nie uniemożliwia. Wystarczy uważnie przeczytać forum, a znajdziecie subtelną zapowiedź przyszłych wydarzeń.Obrady PRL są też nie po to, żeby były, tylko po to, żeby potem przekształcić je w jakieś wydarzenie. Nawet nie jakieś, a konkretne. Ale widelca ani opony nie było. To były tylko propozycje.

Dyrektor IBW,

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopada 10, 2013, 09:30:22 »

Ale widelca ani opony nie było. To były tylko propozycje.

Aha, czyli po prostu nie zareagowaliście. To jest kolejny problem. Każdy zajmuje się sobą, nie ma większej współpracy. Wiele wątków nie spotyka się z żadną reakcją.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopada 10, 2013, 09:55:28 »

Reakcja była taka, że, według obrazka, Pierdolca zastrzelono. Szkoda, że to było takie urwanie wątku, który mógł się ciekawie rozwinąć ale to jednorazowy wypadek.

Dyrektor IBW,

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopada 11, 2013, 12:41:08 »

Irytował mnie ten Budzimirski szaman czy co, już nie mówiąc o samej tej wierze  Z politowaniem

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #10 : Listopada 11, 2013, 12:54:14 »

Złośliwe ucinanie wątku, który mógł się rozwinąć w coś ciekawego i wyraźnie angażował obie strony jest właśnie według mnie jedną z czołowych oznak spadku poziomu Tobiaszu. Czy ja będąc zirytowanym takim rozwojem sytuacji zemściłem się jakoś używając uprawnień administratora? Nie, ponieważ irytacja to żadna wymówka.

Od buntu Joksymila niektórzy chyba zapomnieli, że nie jesteśmy chaotyczną sesją RPG, a wirtualnym państwem, które winno dążyć ku dobru ludu szlacheckiego czyli rozwijać się. Partia PRL wyraźnie za cel swojego egzystowania obrała kłótnie i dowalanie Weerlandczykom. Nie widzą że powielają tym samym styl życia pewnego łysego osobnika. Jeśli siedziałbym tu tylko dla prywatnych wojenek to już dawno poszedłbym do Sarmacji, gdzie wyzwiska itd. to podstawa funkcjonowania.

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopada 11, 2013, 01:11:22 »

zemściłem się jakoś używając uprawnień administratora?

Morderstwo ma charakter fabularny, bawienie się adminem już nie.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #12 : Listopada 11, 2013, 01:20:05 »

Za młody jesteś to o klątwie krzywego ryja nie słyszałeś. No właśnie jeszcze ta kwestia fabularności. Fabularne to, fabularne tamto i w praktyce nie dzieje się nic co byłoby uznane za niefabularne, a za faktyczne działania.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopada 11, 2013, 02:08:10 »

Partia PRL wyraźnie za cel swojego egzystowania obrała kłótnie i dowalanie Weerlandczykom.

W którym miejscu się kłóci partia i gdzie partia dowala Weerlandczykom? Działania partyjne, to jak na razie jedynie obrady. Zabicie Pierdolca nie było działaniem partyjnym, a prywatnym, którego nie popieram. Podaj konkretne przykłady, to o wiele łatwiej będzie dyskutować, bo jak na razie to tylko wzajemne oskarżanie się o różne rzeczy.

Dyrektor IBW,

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #14 : Listopada 11, 2013, 02:41:46 »

Obrady KC i różnorakie plany debudzimiryzacji, na trzech członków dwóch bardzo chętnie by zastosowało szerokie represje na budzimirystów i chyba tylko Ty ich powstrzymujesz (no Makłow znów zniknął to powstrzymał sam siebie). Problemem nie są kłótnie, a praktyczny brak punktu odniesienia, bo czym innym jest dyskusja na temat formy jakiejś ustawy, bądź planów na przyszłość, a czym innym zwykłe 'fabularne' wojenki na słowo. Jest w tym oczywiście wina KRPW, które jako partia nie funkcjonuje, ale tutaj już mamy jakiś pomysł na nasz program, który obejmie np. likwidację pieniądza.

Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]