Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:58:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gabinet (przyjęć dla klientów)  (Przeczytany 4156 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Lutego 10, 2013, 10:00:25 »

Zapłaci przez rok 94 900 loli, a jak mu się chałupa sfajczy to dostanie 20 tys? To po co mu to? Nie ma szans, żeby to się zwróciło.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Lutego 11, 2013, 03:49:14 »

Do króla- tak możesz zapłacić kilka składek z góry
Do Budzimira, a jaka składka by Ci odpowiadała?
Do Laszka składka jest płacona raz w roku, a chałupa może mu się fajczyć co miesiąc, nie??
Ufff, odpowiedziałem wszystkim...

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #32 : Lutego 11, 2013, 04:31:45 »

Jak mi się sfajczy za miesiąc to dostałbym kasę, ale za ubezpieczenie musiałbym zapłacić jeszcze raz. Chyba nie wiesz jak działają formy ubezpieczeniowe.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Lutego 12, 2013, 03:21:04 »

W Tarczy jest tak, że po każdym wypłaconym odszkodowaniu, zostaje podwyższona składka i tyle.
Jak sam mawiasz, cyt.: " życie w ZSKHiW trochę odbiega od realiów" koniec cytatu.

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Lutego 12, 2013, 08:26:33 »

Ale te ubezpieczenia opłacają się tylko tobie. Nie ma szans, żeby klienci na nich skorzystali. Taki fundusz ubezpieczeniowy nie ma sensu.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Lutego 13, 2013, 03:20:03 »

Jeśli tak uważasz, to podaj swoje warunki, podyskutujemy...

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lutego 13, 2013, 08:31:01 »

Prawdziwe ubezpieczenie polega na tym, że płacisz 1000 zł rocznie, a jak ci się sfajczy chałupa to dostajesz setki tysięcy złotych. No bez obrazy ale lepiej kupić sobie zapasowy dom niż wykupić u ciebie ubezpieczenie.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0

GG- 32949763

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #37 : Lutego 13, 2013, 08:36:51 »

Dobrze powiedziane Laszku.

Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV

Sołtys Gminy Zimna Wódka
Komendant Milicji Narodowej w KGH
Komisarz do Spraw Wewnętrznych
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Lutego 16, 2013, 11:29:45 »

ojeju nie chcesz, to łaski bez...

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Marca 26, 2013, 02:25:53 »

Do ubezpieczenia miałbym:
3 - 6 zespołów trakcyjnych RZE 320 - Żuławy - wartość 1 zt: ok. 40 tys. loli
15 mobilnych maszynek do wystawiania biletów - wartość ok. 2 tys. loli
ruchomości w kasie na dworcu głównym w Draśnie - wartość ok. 8 tys. loli

Oprócz tego mam 4 osoby pracujące w trybie zmianowym co 8 godzin przez 6 dni w tygodniu.
Dodatkowo chciałbym ubezpieczyć obsługę pociągów: ok. 30 osób.

Osoby chciałbym ubezpieczyć od: kradzieży (powyżej 100 loli do 1000 loli), uszczerbku na zdrowiu z powodu wykonywania pracy (do 5000 loli w takim przypadku dla tej osoby).
Sprzęt chciałbym ubezpieczyć na wypadek: kradzieży, wandalizmu, zniszczenia przez burzę, wykolejenia z powodów niezawinionych przez przewoźnika, awarii dłuższej niż 7 dni.

Oprócz tego interesują mnie szczególnie:
ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej za straty spowodowane działalnością firmy
ubezpieczenie od przypadku, gdybym w miesiącu kalendarzowym nie sprzedał przynajmniej 30 biletów na terenie Żuław

Proszę o wyliczenie składki miesięcznej (gdyż na taki okres chciałbym zawrzeć umowę).

(-) Marcel Hans
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Marca 26, 2013, 02:37:54 »

Pracowników chciałbyś ubezpieczyć od okradzenia ich (z pieniędzy służbowych) tak?

A jeśli chodzi o sprzęt, to jaki?
Jeśli chodzi o odpowiedzialność cywilną to mogę zaproponować ubezpieczenie od: obcięcia kończyn przez pociąg i/lub śmierci, a także od nieszczęśliwych wypadków na dworcu głównym w Draśnie i takich wypadków w pociągu, ale tylko w czasie jazdy.
Ubezpiueczenia od kiepskich interesów nie przewiduję;) Jeszcze mam pytanie, czy lokomotywy są elektryczne, czy parowe?

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Marca 26, 2013, 02:46:47 »

Pracowników chciałbyś ubezpieczyć od okradzenia ich (z pieniędzy służbowych) tak?

Przepraszam, niejasno napisałem. W KT TriBahn dbamy o naszych szeregowych pracowników. Chodzi o ubezpieczenie od kradzieży ich mienia w czasie wykonywania czynności służbowych. Czyli np.: Kasjer Hieronim sprzedaje bilety, a tym czasem ktoś kradnie mu samochód sprzed dworca, to chciałbym by on dostał równowartość tego samochodu. Natomiast w przypadku, gdy: Kasjer Hieronim oddalił się bez zgody kierownika poza kasę, a w tym czasie ktoś kradnie mu samochód sprzed dworca, to nie chciałbym by dostał te pieniądze z ubezpieczenia.

Nie ma lokomotyw, to są zespoły trakcyjne najnowszej produkcji, są spalinowe.  Więc paliwo w ich zbiornikach także chciałbym by podlegało pod ubezpieczenie.

Za dworzec w Draśnie nie odpowiadam. A nie ma takiej oferty by ubezpieczenie dotyczyło wszystkich strat spowodowanych działalnością przewozową ogółem ujmując?

Jeśli chodzi o sprzęty w kasie:
2 telewizory
3 komputery
1 czajnik elektryczny
4 drukarki biletowe (specjalne)
2 siedzenia obrotowe
2 krzesła
1 mikrofalówka
3 laptopy
2 telefony satelitarne
1 telefon zwykły
2 komórki
+ sprzęt mniejszy biurowy (długopisy, papier itd.).

(-) Marcel Hans
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Marca 26, 2013, 04:03:42 »

A po co w kasie telewizor i mikrofalówka (czajnik mogę jakoś przełknąć)?
Mogę ubezpieczyć mienie ruchome (elektryczne) firmy, ale tylko przed kradzieżą i zniszczeniem. Co do mienia pracowników to zależy, czy pracownicy są realni czy fabularni? Realnych ubezpieczę o ile stawisz ich tu w moim biurze, i tylko na czas ich pracy i tylko pojazdy. Pieniądze z kasy ubezpieczę od kradzieży zewnętrznej (napadu, włamania) nie ubezpieczę od matactw samych pracowników (do tego wystarczy monitoring). Jeśli chodzi o kradzież paliwa, to mogę ubezpieczyć, ale tylko jeśli paliwo jest w lokomotywie. Oferuję też ubezpieczenie towarów przewożonych w wagonach towarowych.

Co do nieszczęśliwych wypadków jakim ulegną pasażertowie to ubezpieczę ale tylko w trakcie jazdy (w pociągu), a poza pociągiem tylko na dworcach w ZSKHiW.

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Marca 26, 2013, 05:46:44 »

A po co w kasie telewizor i mikrofalówka (czajnik mogę jakoś przełknąć)?
Ale to jest kasa i informacja (sprawdź, a na ścianach wiszą duże telewizory z odjazdami i przyjazdami (dlatego dwa), to przecież powszechna praktyka. W Trzcińsku tego nie ma, bo nie ma kasy.
A mikrofalówka jest na zapleczu, by pracownik na przerwie mógł coś zjeść ciepłego.

Na razie są fabularni, może kiedyś będą realni Uśmiech W takim razie interesuje mnie stawka ile kosztowałoby ubezpieczenie ruchomości (elektryczny, elektronicznych i składów kolejowych), ale tylko od kradzieży i zniszczenia. Oczywiście na miesiąc.

(-) Marcel Hans
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Marca 27, 2013, 01:32:06 »

Chciałbym abyś najpierw przeprowadził inwentaryzację i dokładnie ile i czego posiadasz (z zaznaczoną marką). Zarówno wyposażenia dworca/ dworców jak i pociągów i wagonów. Kiedy poznam te fakty wszystko wyliczę. A jeśli chodzi o składkę to radziłbym miesięczną lub kwartalna bo codziennie nie będzie Ci się chciało wpłacać. Jeśli chodzi o ubezpieczenie pojazdów pracowników to też muszę wiedzieć ile i jakie pojazdy pracownicy posiadają (marka, typ, wiek).

Co do proponowanej stawki to proponuję za wyposażenie (zniszczenie/kradzież) 20loli, za lokomotywy i wagony 80loli za pozostawione na parkingu pojazdy pracowników (motocykle i samochody)40loli, od wypadków losowych (napad z kradzieżą pieniędzy) 120loli, wypadki pasażerów (tylko w czasie jazdy) 150loli w sumie około 400loli dziennie x30dni=12tys loli -zniżkę dla nowego klienta= 10tys lolimiesięcznie. Jeśli wybierzesz opłatę kwartalną to wtedy składka wynosić będzie 25tysloli, czyli jak widać mniej:)

Jeśli chodzi o odszkodowanie to proponuję dziesięciokrotność danej stawki. Czyli w przypadku zniszczenie lub kradzieży sprzętu, odszkodowanie wyniesie 200loli, za karambol z innym pociągiem i/lub samochodem odszkodowanie wyniesie 800loli (+odszkodowanie dla pasażerów i +800loli za każdy uszkodzony wagon. Mam nadzieję, że to interesująca oferta?

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]