Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lutego 10, 2013, 10:00:25 » |
|
Zapłaci przez rok 94 900 loli, a jak mu się chałupa sfajczy to dostanie 20 tys? To po co mu to? Nie ma szans, żeby to się zwróciło.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lutego 11, 2013, 03:49:14 » |
|
Do króla- tak możesz zapłacić kilka składek z góry Do Budzimira, a jaka składka by Ci odpowiadała? Do Laszka składka jest płacona raz w roku, a chałupa może mu się fajczyć co miesiąc, nie?? Ufff, odpowiedziałem wszystkim...
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lutego 12, 2013, 03:21:04 » |
|
W Tarczy jest tak, że po każdym wypłaconym odszkodowaniu, zostaje podwyższona składka i tyle. Jak sam mawiasz, cyt.: " życie w ZSKHiW trochę odbiega od realiów" koniec cytatu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lutego 12, 2013, 08:26:33 » |
|
Ale te ubezpieczenia opłacają się tylko tobie. Nie ma szans, żeby klienci na nich skorzystali. Taki fundusz ubezpieczeniowy nie ma sensu.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lutego 13, 2013, 03:20:03 » |
|
Jeśli tak uważasz, to podaj swoje warunki, podyskutujemy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #36 : Lutego 13, 2013, 08:31:01 » |
|
Prawdziwe ubezpieczenie polega na tym, że płacisz 1000 zł rocznie, a jak ci się sfajczy chałupa to dostajesz setki tysięcy złotych. No bez obrazy ale lepiej kupić sobie zapasowy dom niż wykupić u ciebie ubezpieczenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lutego 13, 2013, 08:36:51 » |
|
Dobrze powiedziane Laszku.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #38 : Lutego 16, 2013, 11:29:45 » |
|
ojeju nie chcesz, to łaski bez...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marca 26, 2013, 02:25:53 » |
|
Do ubezpieczenia miałbym: 3 - 6 zespołów trakcyjnych RZE 320 - Żuławy - wartość 1 zt: ok. 40 tys. loli 15 mobilnych maszynek do wystawiania biletów - wartość ok. 2 tys. loli ruchomości w kasie na dworcu głównym w Draśnie - wartość ok. 8 tys. loli
Oprócz tego mam 4 osoby pracujące w trybie zmianowym co 8 godzin przez 6 dni w tygodniu. Dodatkowo chciałbym ubezpieczyć obsługę pociągów: ok. 30 osób.
Osoby chciałbym ubezpieczyć od: kradzieży (powyżej 100 loli do 1000 loli), uszczerbku na zdrowiu z powodu wykonywania pracy (do 5000 loli w takim przypadku dla tej osoby). Sprzęt chciałbym ubezpieczyć na wypadek: kradzieży, wandalizmu, zniszczenia przez burzę, wykolejenia z powodów niezawinionych przez przewoźnika, awarii dłuższej niż 7 dni.
Oprócz tego interesują mnie szczególnie: ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej za straty spowodowane działalnością firmy ubezpieczenie od przypadku, gdybym w miesiącu kalendarzowym nie sprzedał przynajmniej 30 biletów na terenie Żuław
Proszę o wyliczenie składki miesięcznej (gdyż na taki okres chciałbym zawrzeć umowę).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marca 26, 2013, 02:37:54 » |
|
Pracowników chciałbyś ubezpieczyć od okradzenia ich (z pieniędzy służbowych) tak?
A jeśli chodzi o sprzęt, to jaki? Jeśli chodzi o odpowiedzialność cywilną to mogę zaproponować ubezpieczenie od: obcięcia kończyn przez pociąg i/lub śmierci, a także od nieszczęśliwych wypadków na dworcu głównym w Draśnie i takich wypadków w pociągu, ale tylko w czasie jazdy. Ubezpiueczenia od kiepskich interesów nie przewiduję;) Jeszcze mam pytanie, czy lokomotywy są elektryczne, czy parowe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marca 26, 2013, 02:46:47 » |
|
Pracowników chciałbyś ubezpieczyć od okradzenia ich (z pieniędzy służbowych) tak?
Przepraszam, niejasno napisałem. W KT TriBahn dbamy o naszych szeregowych pracowników. Chodzi o ubezpieczenie od kradzieży ich mienia w czasie wykonywania czynności służbowych. Czyli np.: Kasjer Hieronim sprzedaje bilety, a tym czasem ktoś kradnie mu samochód sprzed dworca, to chciałbym by on dostał równowartość tego samochodu. Natomiast w przypadku, gdy: Kasjer Hieronim oddalił się bez zgody kierownika poza kasę, a w tym czasie ktoś kradnie mu samochód sprzed dworca, to nie chciałbym by dostał te pieniądze z ubezpieczenia. Nie ma lokomotyw, to są zespoły trakcyjne najnowszej produkcji, są spalinowe. Więc paliwo w ich zbiornikach także chciałbym by podlegało pod ubezpieczenie. Za dworzec w Draśnie nie odpowiadam. A nie ma takiej oferty by ubezpieczenie dotyczyło wszystkich strat spowodowanych działalnością przewozową ogółem ujmując? Jeśli chodzi o sprzęty w kasie: 2 telewizory 3 komputery 1 czajnik elektryczny 4 drukarki biletowe (specjalne) 2 siedzenia obrotowe 2 krzesła 1 mikrofalówka 3 laptopy 2 telefony satelitarne 1 telefon zwykły 2 komórki + sprzęt mniejszy biurowy (długopisy, papier itd.).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marca 26, 2013, 04:03:42 » |
|
A po co w kasie telewizor i mikrofalówka (czajnik mogę jakoś przełknąć)? Mogę ubezpieczyć mienie ruchome (elektryczne) firmy, ale tylko przed kradzieżą i zniszczeniem. Co do mienia pracowników to zależy, czy pracownicy są realni czy fabularni? Realnych ubezpieczę o ile stawisz ich tu w moim biurze, i tylko na czas ich pracy i tylko pojazdy. Pieniądze z kasy ubezpieczę od kradzieży zewnętrznej (napadu, włamania) nie ubezpieczę od matactw samych pracowników (do tego wystarczy monitoring). Jeśli chodzi o kradzież paliwa, to mogę ubezpieczyć, ale tylko jeśli paliwo jest w lokomotywie. Oferuję też ubezpieczenie towarów przewożonych w wagonach towarowych.
Co do nieszczęśliwych wypadków jakim ulegną pasażertowie to ubezpieczę ale tylko w trakcie jazdy (w pociągu), a poza pociągiem tylko na dworcach w ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marca 26, 2013, 05:46:44 » |
|
A po co w kasie telewizor i mikrofalówka (czajnik mogę jakoś przełknąć)? Ale to jest kasa i informacja ( sprawdź, a na ścianach wiszą duże telewizory z odjazdami i przyjazdami (dlatego dwa), to przecież powszechna praktyka. W Trzcińsku tego nie ma, bo nie ma kasy. A mikrofalówka jest na zapleczu, by pracownik na przerwie mógł coś zjeść ciepłego. Na razie są fabularni, może kiedyś będą realni  W takim razie interesuje mnie stawka ile kosztowałoby ubezpieczenie ruchomości (elektryczny, elektronicznych i składów kolejowych), ale tylko od kradzieży i zniszczenia. Oczywiście na miesiąc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marca 27, 2013, 01:32:06 » |
|
Chciałbym abyś najpierw przeprowadził inwentaryzację i dokładnie ile i czego posiadasz (z zaznaczoną marką). Zarówno wyposażenia dworca/ dworców jak i pociągów i wagonów. Kiedy poznam te fakty wszystko wyliczę. A jeśli chodzi o składkę to radziłbym miesięczną lub kwartalna bo codziennie nie będzie Ci się chciało wpłacać. Jeśli chodzi o ubezpieczenie pojazdów pracowników to też muszę wiedzieć ile i jakie pojazdy pracownicy posiadają (marka, typ, wiek).
Co do proponowanej stawki to proponuję za wyposażenie (zniszczenie/kradzież) 20loli, za lokomotywy i wagony 80loli za pozostawione na parkingu pojazdy pracowników (motocykle i samochody)40loli, od wypadków losowych (napad z kradzieżą pieniędzy) 120loli, wypadki pasażerów (tylko w czasie jazdy) 150loli w sumie około 400loli dziennie x30dni=12tys loli -zniżkę dla nowego klienta= 10tys lolimiesięcznie. Jeśli wybierzesz opłatę kwartalną to wtedy składka wynosić będzie 25tysloli, czyli jak widać mniej:)
Jeśli chodzi o odszkodowanie to proponuję dziesięciokrotność danej stawki. Czyli w przypadku zniszczenie lub kradzieży sprzętu, odszkodowanie wyniesie 200loli, za karambol z innym pociągiem i/lub samochodem odszkodowanie wyniesie 800loli (+odszkodowanie dla pasażerów i +800loli za każdy uszkodzony wagon. Mam nadzieję, że to interesująca oferta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|