|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #345 : Stycznia 12, 2014, 02:18:50 » |
|
I tak już tam nie mieszkam, zrobił się Sajgon.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #347 : Stycznia 12, 2014, 09:54:21 » |
|
A niby kogo miałem wziąć? Arek, Pansy i Ramon mieli inne stanowiska, a Erick Monde rozsławiał już ZSKHiW Echem Aralii. Więc kto został? Tobiasz i Ciecierad!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #348 : Stycznia 12, 2014, 09:56:08 » |
|
Jak już nie macie kogo brać to się zgłaszam.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #349 : Stycznia 12, 2014, 10:00:20 » |
|
Laszk mówi o sytuacji po dymisji Budzimira. Ja w przyszłym rządzie będę starał się wrócić do NKD.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ametyst Faradobus
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #350 : Stycznia 13, 2014, 03:51:37 » |
|
Oczywiście, że zamierzam kandydować do rządu. Zresztą należy zrobić tak, aby to prawowity król mianował szefa rządu.
|
|
|
|
|
|
Wspaniały Książę Ametyst Faradobus Prawowity Następca Tronu Wszej Hirschbergii
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #351 : Lutego 04, 2014, 07:06:34 » |
|
Już wkrótce najprawdopodobniej obejmę ponownie stanowisko Narodowego Komisarza Dyplomacji. Chciałbym prosić Was- wszystkich Obywateli o sugestie dot. celów naszej polityki zagranicznej.
Póki co nie ożył Kongres Kontynentu Wschodniego i ja osobiście wątpię w sukces tego historycznego już przedsięwzięcia. W swoich działaniach chciałbym skupić się na kontaktach z poszczególnymi państwami, zarówno orientyckimi, jak i leżącymi na innych kontynentach. Za kluczowych partnerów proponuję uznać kraje Wspólnoty Korony Ebruzów oraz Trizondal. Dodam, iż w moich planach jest także rozpoczęcie negocjacji z RON, Rotrią i Surmenią.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #352 : Lutego 20, 2014, 09:56:56 » |
|
Zatem oficjalnie objąłem stołek dyplomatyczny. Zgodnie z zapowiedziami już wkrótce planuję wydelegować posłów do kilku państw, z którymi warto by ZSKHiW rozpoczęło współpracę. Ponadto Komisariat podejmie kroki celem ostatecznego ugruntowania pozycji Królestwa jako pełnoprawnego państwa orientyckiego. Nie wykluczam również korekty, jeżeli chodzi o listę państw uznawanych.
Dodam, iż liczę na cenne porady i informacje na temat oczekiwań obywateli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #354 : Marca 11, 2014, 07:22:18 » |
|
W związku z zamieszaniem wokół Ziemi Franza Josefa wydałem oświadczenie. Mam nadzieję, że nikt teraz nie wpadnie na pomysł łączenia naszego rządu i naszego Wielkiego Sternika z ruchami AAN. W razie potrzeby będziemy rozpowszechniać tekst.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #355 : Marca 17, 2014, 06:24:54 » |
|
Witam! W związku ze skargą premiera ZSKHiW poczyniłek odpowiednie kroki, które wymusza na mnie konstytucja Aryunu i Traktat pomiędzy Aryunem a ZSKHiW. http://forum.aryunu.cba.pl/viewtopic.php?f=50&t=434Jednocześnie proszę o akceptację mojej osoby na stanowisku p.o. Ambasadora pełnomocnego przy Jego Królewskiej Mości Arkadiuszu II Filipie. Liczę, że sytuacja szybko się unormuje.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #356 : Marca 17, 2014, 06:38:16 » |
|
Jeżeli taka jest wola Wielkiego Sternika to nie pozostaje mi nic innego jak przyjąć nowego przedstawiciela i życzyć owocnej pracy. Mam również nadzieję, że w najbliższej przyszłości ostatecznie rozwiążemy kwestię prawomocności umowy.
Z tego co widzę Traktat został już przesłany do NKD, co oznacza że Parlament ZSKHiW go wstępnie ratyfikował.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2014, 06:40:24 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
|
|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #358 : Marca 18, 2014, 11:17:06 » |
|
Z tego co widzę Traktat został już przesłany do NKD, co oznacza że Parlament ZSKHiW go wstępnie ratyfikował.
Parlament przegłosował Traktat na 9 stronie wątku II Obrad Parlamentu VI Kadencji stosunkiem głosów 4 za i jeden za referendum. Jaka jest procedura ratyfikacyjna?
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #359 : Marca 18, 2014, 11:25:23 » |
|
Myślę, że możemy już to uczynić podczas jakiejś sympatycznej uroczystości. Przy okazji odnalazłem to: http://austro-wegry.org/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=2060Póki co powiem tyle, że należy prowadzić akcję informacyjną, aby nie wiązano nas z działaniami Sternika. Jednocześnie powtarzam, że takie akcje jak "Jedziemy do Franka" są nierozważne, niedyplomatyczne; trzeba było wpierw upewnić się co do sytuacji, bo jak widać jakiś Austriak ożył.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|