Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #330 : Listopada 23, 2013, 11:01:08 » |
|
Wymianę medialną, sportową i firm popieram. TelStern w końcu kiedyś też może produkować za granicą. Mozliwe, że stanie się naszym celem zaraz po Aryunie. Co do sportu, to chciałem organizować rozgrywki GKS Grabben z klubami trizondalskimi ale nawet ze Zniczem Arkana nie mogę tego zrobić, z powodów technicznych. Nie wiem czy uda mi się je przezwyciężyć. To jeden z powodów, dla których nie pisałem o GKSie w Trizondalu. Co do mediów, to mógłbym w sumie publikować u Was Głos Mieńszewików, bo to jedyny hirschbersko-weerlandzki informator, ukazujący się poza naszym forum(poza Echem, które, jak uznaliśmy, szkodzi dobremu imieniu ZSKHiW), choć nie wiem na ile rzetelny jest Głos.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #331 : Listopada 23, 2013, 11:07:40 » |
|
Hmm Towarzysz Król już stara się coś publikować u nas od Was, ale tu nie chodzi o pojedyncze starania każdego z osobna, a o taką faktyczną politykę naszych państw, stąd mój pomysł. Cieszę się niezmiernie, że jesteście takimi entuzjastami!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #332 : Listopada 23, 2013, 11:24:12 » |
|
Niestety ciężko mówić o jakimkolwiek rządzie ZSKHiW, ostatnimi czasu doszło do jego całkowitego rozpadu, a po kraju szaleje anarchia i bezprawie, niezaplanowane w żaden sposób warto dodać. KRPW z Królem czyni starania mające na celu ograniczenie bojówek, które zaczynając od drobnego żartu zaczęły się wymykać spod kontroli zmierzając ku wielotysięcznym prywatnym armiom. Spotyka się to z oporem społecznym. Ach gdzie się podziały te złote czasy, gdy próba zrobienia prywatnych sił porządkowych w Aralii kończyła się natychmiastową pacyfikacją...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2013, 11:29:22 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #333 : Listopada 26, 2013, 08:30:44 » |
|
Czyli po prawdzie, nie ma co się produkować, bo i tak nic z tego nie wyniknie? No trochę szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #334 : Listopada 27, 2013, 03:44:37 » |
|
Obecnie "robienie" z nami dyplomacji trochę nie ma sensu, a szkoda. Najprawdopodobniej w przyszłym rządzie będę chciał wrócić do Komisariatu ds. Dyplomacji, zatem spróbuję nieco zreformować naszą politykę zagraniczną tak, by była najzwyczajniej w świecie sprawna.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #336 : Listopada 27, 2013, 06:45:08 » |
|
Skoro już mówimy o dymisjach, to z ciekawości spojrzałem na reakcję Dreamlandyczków. Oto ona:
Na tym reakcja się kończy. Wracając do s praw istotniejszych, to nie wiem jak chcesz sprawić aby nasza dyplomacja działała skutencizje. W przypadku takiego Trizondalu, owszem, da się wiele zrobić, nawet bez działań stricte dyplomatycznych, bo mamy dość dobre relacje i ostatnio zaczyna się też coś dziać. To co z pozostałymi?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 07:36:13 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #337 : Listopada 27, 2013, 07:31:24 » |
|
Nasze relacje z Dreamlandem od kilku miesięcy są niezbyt ożywione, dlatego też relacja Dreamlandczyków mnie nie zdziwiła. Niedawno wysłałem do Ambasadora von Witta prośbę o spotkanie, które mam nadzieję, coś da.
Co do Trizondalu to masz rację, ale Traktat w końcu trzeba podpisać. Jako szef dyplomacji będę proponował stworzenie stałej kadry dyplomatycznej, celem ułatwienia wyznaczania emisariuszy, posłów i ambasadorów. Będę również chciał opracować doktrynę polityki zagranicznej oraz plan działań na najbliższe miesiące.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #338 : Listopada 27, 2013, 08:12:02 » |
|
Jako szef dyplomacji będę proponował stworzenie stałej kadry dyplomatycznej, celem ułatwienia wyznaczania emisariuszy, posłów i ambasadorów. Będę również chciał opracować doktrynę polityki zagranicznej oraz plan działań na najbliższe miesiące. Jestem za. Mogę pomóc jak WKM zechce.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #339 : Listopada 28, 2013, 04:12:17 » |
|
U nas też urwał się kontakt z Dreamlandem, widać taki okres  Co do traktatu, to mi się zdaje, żeśmy mieli projekt, tylko czasu jakoś brakło za mojej kadencji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #340 : Stycznia 07, 2014, 10:26:24 » |
|
W Santanii i Burgii uznano nas za supermocarstwo obok Al Rajnu i Sarmacji. Pytanie, czy taka ocena jest słuszna(pomijając to, że wciąż chyba mają nas za swojego sojusznika z wojny domowej itp. z naciskiem na itp.)?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2014, 06:29:41 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #342 : Stycznia 08, 2014, 05:29:18 » |
|
Ja was nie reprezentowałem, oni sami tak uznali.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #344 : Stycznia 12, 2014, 11:01:55 » |
|
Dyskusje dyplomatyczne zawsze rozbudzały to państwo. W Santanii i Burgii uznano nas za supermocarstwo obok Al Rajnu i Sarmacji. Pytanie, czy taka ocena jest słuszna(pomijając to, że wciąż chyba mają nas za swojego sojusznika z wojny domowej itp. z naciskiem na itp.)?
Nie wiem na jakiej podstawie uznano nas za owe supermocarstwo. Ja was nie reprezentowałem, oni sami tak uznali.
Tak, ale i tak nasza dyplomacja powinna po prostu nie dopuszczać nie tyle do aktywności zagranicznej naszych obywateli, co do rozpowszechniania plotek, jakoby reprezentowali oni nasz rząd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|