Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #105 : Kwietnia 24, 2014, 10:51:41 » |
|
Ale na jakim Księżycu? Chodzi o tą wyprawę na Ceres? Przecież to było jeszcze na pierwszym forum! Nie było cię wtedy w ZSKHiW. Skąd wiesz, że nie przygotowaliśmy żadnych dokumentacji, opisów itd?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #106 : Kwietnia 26, 2014, 09:50:45 » |
|
A przygotowałeś? Bo jakoś nie chwaliłeś się... Czyżby na poprzednim forum te zasady nie obowiązywały??
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #107 : Kwietnia 26, 2014, 02:56:16 » |
|
Ależ opis tamtej misji przepadł wraz z pierwszym forum. Zresztą miał chyba więcej niż jedno zdanie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #108 : Kwietnia 28, 2014, 12:01:20 » |
|
W nocy (z 27 na 28kwietnia) o godzinie 1:00 prom kosmiczny Aralia 2 wystartował ponownie, by wynieść na orbitę satelitę Tobias1.  Wersja dla naukowców (rozbudowana). O 22:00 rozpoczęła się druga zmiana w Fabryce Maszyn Latających JUTRO (Rue). Mgr inż. Jorgen Knotz (kierownik projektu), inż Johan Dolten (zastępca kierownika projektu) i mgr Don Flik (asystent kierownika projektu) przyszli do pracy. Jorgen podrapał się po łysej czaszce i rzekł: "gdzie moja kawa?". Don czym prędzej zrobił kawę dla swego pryncypała i powiedział: "dzisiaj startuje Aralia2". "A to nie startowała?" -spytał Johan. "Ale drugi raz"- upierał się asystent. "Zaraz, moment" -odparł kierownik projektu i spojrzał na plan pracy "Cholercia" -zaklął, "faktycznie to dzisiaj, o pierwszej w nocy!". "Trzeba spytać czy wszystko gotowe" -dodał inż Dolten. Szybko złapał za telefon i połączył się z szefem mechaników. "Pompują paliwo" -zameldował szefowi. "gdzie ten czerwony przycisk do odpalania?" dopytywał się Jorgen. "Tutaj, na pulpicie, panie inżynierze" -powiedział Don pokazując duży czerwony przycisk z napisem START. Prom został zatankowany, potem zamontowano dopalacze. Pomocnicy przetarli prom z kosmicznego kurzu i o godzinie 00:52 zgłosili gotowość do startu. Przez osiem minut Kierownik projektu i jego współpracownicy zdążyli: -dopić kawę -udać się do WC w celu wysikania kawy -umyć ręce po sikaniu -zagrać w papier, kamień i nożyce, aby zdecydować, kto ma wcisnąć przycisk (wygrał mgr inż, ale tylko dlatego, że oszukiwał) -przeczytać najnowszy numer Echa Aralii O godzinie 00:59 i 30sekund zaczęli odliczanie. W chwili, gdy chórem krzyknęli "ZERO!" Knotz wcisnął przycisk i prom wraz z satelitą poleciał w dal. Mam nadzieję, że Hirsberscy naukowcy będą zadowoleni opisem:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #109 : Kwietnia 28, 2014, 01:59:45 » |
|
Dzisiaj będę miły i zajmę się konstruktywną krytyką. Opis startu bardzo ładny, tylko że to jest tak jak na rozprawce w szkołach, musi być rozpoczęcie, kilka argumentów i zakończenie. Tutaj jest rozpoczęcie i nawiązanie do argumentów. Wydaje mi się że to tylko dlatego że pojmuje się pan zadania, o którym ma małą wiedzę, a wystarczy tylko poczytać. Stwierdzam tak ponieważ widzę że improwizował pan aby dużo napisać a o samym locie jest mało. Jeśli pan chce, to mogę co nieco podpowiedzieć jak napisać następnym razem.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #110 : Kwietnia 28, 2014, 04:24:28 » |
|
Nie wiem czemu Tobiaszu się czepiasz,mi się podoba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #111 : Kwietnia 28, 2014, 08:49:58 » |
|
Nie wiem czemu Tobiaszu się czepiasz,mi się podoba  Aj tam od razu czepiam. Chcę pomóc w opisie lotu bo jednak to jest najważniejsza część.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Sergjos Dimitrosigos
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #112 : Kwietnia 28, 2014, 09:34:13 » |
|
Moim zdaniem wszystko jest w porządku. Nasze Królestwo się rozwija i poszerzamy swoją wiedzę o kosmosie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #114 : Kwietnia 29, 2014, 08:35:51 » |
|
Hmmm... Ale jaką konkretnie wiedzę o kosmosie zdobyliśmy dzięki SWEK-owi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #115 : Kwietnia 29, 2014, 09:12:36 » |
|
(Budzimir ratuj)
Te no... doświadczenie i... dane z kjubosatów. (Do których nie mam dostępu, nie czepiajcie się)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1
|
 |
« Odpowiedz #116 : Kwietnia 30, 2014, 07:27:03 » |
|
Dzisiaj będę miły i zajmę się konstruktywną krytyką.
Dzięki za łaskę Opis startu bardzo ładny, tylko że to jest tak jak na rozprawce w szkołach, musi być rozpoczęcie, kilka argumentów i zakończenie. Tutaj jest rozpoczęcie i nawiązanie do argumentów. Wydaje mi się że to tylko dlatego że pojmuje się pan zadania, o którym ma małą wiedzę, a wystarczy tylko poczytać. Stwierdzam tak ponieważ widzę że improwizował pan aby dużo napisać a o samym locie jest mało. Jeśli pan chce, to mogę co nieco podpowiedzieć jak napisać następnym razem.
Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty?? Kiedy podpisałem pakt inkorporacyjny o włączenie Aralii do ZSKHiW, w Waszym kraju nie było; instytutu naukowego, domu kultury czy muzeum, a na Uniwersytecie nikomu nawet nie śniło się o jakichkolwiek doświadczeniach, że o lotach w kosmos nie wspomnę. A więc nie pouczajcie mnie i nie róbcie z siebie wielkich Noblistów, a ze mnie wsiowego głupka, bo doświadczenie mam większe od Was wszystkich w kupę wziętych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #117 : Kwietnia 30, 2014, 11:32:27 » |
|
Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty??
Kiedy podpisałem pakt inkorporacyjny o włączenie Aralii do ZSKHiW, w Waszym kraju nie było; instytutu naukowego, domu kultury czy muzeum, a na Uniwersytecie nikomu nawet nie śniło się o jakichkolwiek doświadczeniach, że o lotach w kosmos nie wspomnę. A więc nie pouczajcie mnie i nie róbcie z siebie wielkich Noblistów, a ze mnie wsiowego głupka, bo doświadczenie mam większe od Was wszystkich w kupę wziętych.
No i dobrze mu powiedziałeś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #118 : Kwietnia 30, 2014, 04:15:53 » |
|
(Budzimir ratuj)
SWEK nie prowadzi jakichkolwiek badań astrofizycznych, bo jego celem jest opracowanie wysokich technologii umożliwiających wynoszenie ładunków i ludzi na orbitę. Na chwilę obecną możemy realizować kontrakty na kjubsaty, ale wraz ze wprowadzeniem na rynek Zbigniewa 314 151 będziemy w stanie wynosić aż dwa pełnoprawne satelity jednocześnie! A czy będą one naukowe, komercyjne czy wojskowe to już będzie zależeć od kontraktów. Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011 roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty??
Przecież jeszcze niedawno Laszk powiedział, że jakieś zalążki programu kosmicznego istniały na pierwszym forum. Chciałbym zadać pytanie. Czym Twoim zdaniem jest prom kosmiczny, a czym rakieta?
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #119 : Kwietnia 30, 2014, 05:25:28 » |
|
Prom kosmiczny to obiekt,który został zbudowany przez człowieka.Lata on w kosmos.
Rakieta.Zależy która.Jest ich kilka.Może być rakieta balistyczna lub rakieta tenisowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|