Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:36:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fabryka Maszyn Latających JUTRO  (Przeczytany 7778 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #105 : Kwietnia 24, 2014, 10:51:41 »

Ale na jakim Księżycu? Chodzi o tą wyprawę na Ceres? Przecież to było jeszcze na pierwszym forum! Nie było cię wtedy w ZSKHiW. Skąd wiesz, że nie przygotowaliśmy żadnych dokumentacji, opisów itd?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #106 : Kwietnia 26, 2014, 09:50:45 »

A przygotowałeś? Bo jakoś nie chwaliłeś się... Czyżby na poprzednim forum te zasady nie obowiązywały??

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #107 : Kwietnia 26, 2014, 02:56:16 »

Ależ opis tamtej misji przepadł wraz z pierwszym forum. Zresztą miał chyba więcej niż jedno zdanie.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #108 : Kwietnia 28, 2014, 12:01:20 »

W nocy (z 27 na 28kwietnia) o godzinie 1:00 prom kosmiczny Aralia 2 wystartował ponownie, by wynieść na orbitę satelitę Tobias1.

Wersja dla naukowców (rozbudowana).
O 22:00 rozpoczęła się druga zmiana w Fabryce Maszyn Latających JUTRO (Rue). Mgr inż. Jorgen Knotz (kierownik projektu), inż Johan Dolten (zastępca kierownika projektu) i mgr Don Flik (asystent kierownika projektu) przyszli do pracy. Jorgen podrapał się po łysej czaszce i rzekł: "gdzie moja kawa?". Don czym prędzej zrobił kawę dla swego pryncypała i powiedział: "dzisiaj startuje Aralia2". "A to nie startowała?" -spytał Johan. "Ale drugi raz"- upierał się asystent. "Zaraz, moment" -odparł kierownik projektu i spojrzał na plan pracy "Cholercia" -zaklął, "faktycznie to dzisiaj, o pierwszej w nocy!". "Trzeba spytać czy wszystko gotowe" -dodał inż Dolten. Szybko złapał za telefon i połączył się z szefem mechaników. "Pompują paliwo" -zameldował szefowi. "gdzie ten czerwony przycisk do odpalania?" dopytywał się Jorgen. "Tutaj, na pulpicie, panie inżynierze" -powiedział Don pokazując duży czerwony przycisk z napisem START. Prom został zatankowany, potem zamontowano dopalacze. Pomocnicy przetarli prom z kosmicznego kurzu i o godzinie 00:52 zgłosili gotowość do startu. Przez osiem minut Kierownik projektu i jego współpracownicy zdążyli:
-dopić kawę
-udać się do WC w celu wysikania kawy
-umyć ręce po sikaniu
-zagrać w papier, kamień i nożyce, aby zdecydować, kto ma wcisnąć przycisk (wygrał mgr inż, ale tylko dlatego, że oszukiwał)
-przeczytać najnowszy numer Echa Aralii
O godzinie 00:59 i 30sekund zaczęli odliczanie. W chwili, gdy chórem krzyknęli "ZERO!" Knotz wcisnął przycisk i prom wraz z satelitą poleciał w dal.

Mam nadzieję, że Hirsberscy naukowcy będą zadowoleni opisem:)

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #109 : Kwietnia 28, 2014, 01:59:45 »

Dzisiaj będę miły i zajmę się konstruktywną krytyką. Opis startu bardzo ładny, tylko że to jest tak jak na rozprawce w szkołach, musi być rozpoczęcie, kilka argumentów i zakończenie. Tutaj jest rozpoczęcie i nawiązanie do argumentów. Wydaje mi się że to tylko dlatego że pojmuje się pan zadania, o którym ma małą wiedzę, a wystarczy tylko poczytać. Stwierdzam tak ponieważ widzę że improwizował pan aby dużo napisać a o samym locie jest mało. Jeśli pan chce, to mogę co nieco podpowiedzieć jak napisać następnym razem.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #110 : Kwietnia 28, 2014, 04:24:28 »

Nie wiem czemu Tobiaszu się czepiasz,mi się podoba Uśmiech
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #111 : Kwietnia 28, 2014, 08:49:58 »

Nie wiem czemu Tobiaszu się czepiasz,mi się podoba Uśmiech

Aj tam od razu czepiam. Chcę pomóc w opisie lotu bo jednak to jest najważniejsza część.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Sergjos Dimitrosigos
Imigrant

Posłuch 0

« Odpowiedz #112 : Kwietnia 28, 2014, 09:34:13 »

Moim zdaniem wszystko jest w porządku. Nasze Królestwo się rozwija i poszerzamy swoją wiedzę o kosmosie.
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #113 : Kwietnia 28, 2014, 09:37:47 »

W sumie to nie wiadomo jaką wiedzę zdobyliśmy przez ten lot. Panu Sergjosowi, jeśli jest ciekawy jak naprawdę zdobywa się wiedzę o kosmosie, to polecam to- http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=2858.120 jako próbkę
I ogólnie nasze centrum badań- http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?board=76.0

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #114 : Kwietnia 29, 2014, 08:35:51 »

Hmmm... Ale jaką konkretnie wiedzę o kosmosie zdobyliśmy dzięki SWEK-owi?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #115 : Kwietnia 29, 2014, 09:12:36 »

(Budzimir ratuj)

Te no... doświadczenie i... dane z kjubosatów. (Do których nie mam dostępu, nie czepiajcie się)

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Erick Monde
Moderator
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #116 : Kwietnia 30, 2014, 07:27:03 »

Dzisiaj będę miły i zajmę się konstruktywną krytyką.
Dzięki za łaskę
Opis startu bardzo ładny, tylko że to jest tak jak na rozprawce w szkołach, musi być rozpoczęcie, kilka argumentów i zakończenie. Tutaj jest rozpoczęcie i nawiązanie do argumentów. Wydaje mi się że to tylko dlatego że pojmuje się pan zadania, o którym ma małą wiedzę, a wystarczy tylko poczytać. Stwierdzam tak ponieważ widzę że improwizował pan aby dużo napisać a o samym locie jest mało. Jeśli pan chce, to mogę co nieco podpowiedzieć jak napisać następnym razem.
Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty??

Kiedy podpisałem pakt inkorporacyjny o włączenie Aralii do ZSKHiW, w Waszym kraju nie było; instytutu naukowego, domu kultury czy muzeum, a na Uniwersytecie nikomu nawet nie śniło się o jakichkolwiek doświadczeniach, że o lotach w kosmos nie wspomnę. A więc nie pouczajcie mnie i nie róbcie z siebie wielkich Noblistów, a ze mnie wsiowego głupka, bo doświadczenie mam większe od Was wszystkich w kupę wziętych.

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #117 : Kwietnia 30, 2014, 11:32:27 »

Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty??

Kiedy podpisałem pakt inkorporacyjny o włączenie Aralii do ZSKHiW, w Waszym kraju nie było; instytutu naukowego, domu kultury czy muzeum, a na Uniwersytecie nikomu nawet nie śniło się o jakichkolwiek doświadczeniach, że o lotach w kosmos nie wspomnę. A więc nie pouczajcie mnie i nie róbcie z siebie wielkich Noblistów, a ze mnie wsiowego głupka, bo doświadczenie mam większe od Was wszystkich w kupę wziętych.

No i dobrze mu powiedziałeś.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #118 : Kwietnia 30, 2014, 04:15:53 »

(Budzimir ratuj)

SWEK nie prowadzi jakichkolwiek badań astrofizycznych, bo jego celem jest opracowanie wysokich technologii umożliwiających wynoszenie ładunków i ludzi na orbitę. Na chwilę obecną możemy realizować kontrakty na kjubsaty, ale wraz ze wprowadzeniem na rynek Zbigniewa 314 151 będziemy w stanie wynosić aż dwa pełnoprawne satelity jednocześnie! A czy będą one naukowe, komercyjne czy wojskowe to już będzie zależeć od kontraktów.

Robisz z siebie nie wiadomo jakiego mędrca, a nawet nie skumałeś, że to żart. Po drugie, szpanujesz, że SWEK to ma nie wiadomo jakie sukcesy, a kto rozpoczął program lotów kosmicznych? Aralia, kto miał wcześniejsze doświadczenia? Aralia! No chyba, że Aryun ma się czym pochwalić... Aralia rozpoczęła loty w kosmos w 2011 roku, ma ktoś udokumentowane sukcesy sprzed tej daty??
Przecież jeszcze niedawno Laszk powiedział, że jakieś zalążki programu kosmicznego istniały na pierwszym forum. Chciałbym zadać pytanie. Czym Twoim zdaniem jest prom kosmiczny, a czym rakieta?

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #119 : Kwietnia 30, 2014, 05:25:28 »

Prom  kosmiczny to obiekt,który został zbudowany przez człowieka.Lata on w kosmos.

Rakieta.Zależy która.Jest ich kilka.Może być rakieta balistyczna lub rakieta tenisowa.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]