Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:51:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gabinet Króla [wnioski o obywatelstwo]  (Przeczytany 13190 razy)
Katha Joanna de Vill
Przodownik
**

Posłuch 1

« Odpowiedz #210 : Września 28, 2014, 03:06:36 »

Ja, Katha Joanna de Vill, działając w pełni świadomie, zrzekam się obywatelstwa Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. W razie zaniechania mojej aktywności proszę o przekazanie mojego majątku na rzecz Tobiasza von Richtoffen-Deithven.
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #211 : Września 29, 2014, 06:44:02 »

Co się znowu stało się? Kolejne prywaty?

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #212 : Września 29, 2014, 06:47:30 »

Była mała kłótnia, ale chyba to jest nieaktualne. Najlepiej spytaj Kathy na priv.
Griszka Otriepiew
Imigrant

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #213 : Września 29, 2014, 07:46:45 »

A nasze wnioski o obywatelstwo, to co?

Profesor freonologii i licencjonowany operator walca drogowego
Katha Joanna de Vill
Przodownik
**

Posłuch 1

« Odpowiedz #214 : Września 29, 2014, 08:03:40 »

Jest aktualne. Zrzekam się.
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #215 : Listopada 04, 2014, 08:32:41 »

Ostrożnie wchodzi do zacnego gabinetu. Starannie otrzepuje buciory z wiejskiego nawozu, podchodzi do posępnego biurka i cichutko mówi:

-Przepraszam, czy można, ja tu taki dokumencik mam. Chciałbym pokwitowanie czy co tam... No właściwie to kserokopia ale zawsze chyba coś.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/203181480/dyplom.jpg

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #216 : Listopada 04, 2014, 08:35:42 »

Zza biurka wyłania się postać urzędnika.

No ja sobie nie przypominam, aby Jego Królewska Mość coś takiego podpisywał... to znaczy podpisywała... podpisywało.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #217 : Listopada 07, 2014, 06:25:40 »

No dobra, jak tu pan ślęczysz tyle dni to za drobną opłatą mogę udostępnić pewien formularz.

Józef Konstanty Bagrat
Imigrant

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #218 : Listopada 23, 2014, 01:11:35 »

WNIOSEK O OBYWATELSTWO ZSKHiW

23.11.2014

Imię wnioskodawcy: Sviatoslav
Nazwisko wnioskodawcy: Abramov Vinc

Miejsce zamieszkania na terenie Socjalistycznego Królestwa: Namiot w Lesie
Posiadane obywatelstwa państw obcych: Republika Ludowa Siedmiogrodu, Republika Bialeńska

Data rejestracji na Forum ZSKHiW: 21.11.2014
Czy posiadał wcześniej obywatelstwo ZSKHiW? TAK/NIE/NIE PAMIĘTAM (zbędne skreślić) Nie

Ja niżej podpisany proszę o nadanie mi obywatelstwa szlacheckiego Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu. Oświadczam, że podane przeze mnie informacje są prawdziwe. W przeciwnym razie jestem gotów niewolniczą pracą odkupić swe winy lub posiadam wystarczająco dużo środków, by czasowo ucieczką ratować się spod Surowej Ręki Monarchosocjalistycznej Sprawiedliwości.

(-) Sviatoslav Abramov Vinc
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #219 : Listopada 23, 2014, 06:15:22 »

No cóż, zachęcam do aktywności. Po wymaganym okresie próbnym wniosek zostanie rozpatrzony.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #220 : Grudnia 08, 2014, 12:28:41 »

Myślę, że tow. Sviatoslav może już dołączyć do grona obywateli. Czy jest Towarzysz wciąż zainteresowany?

Józef Konstanty Bagrat
Imigrant

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #221 : Grudnia 15, 2014, 07:23:01 »

Jak najbardziej.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #222 : Grudnia 31, 2014, 01:05:26 »

Podczas umieszczania ordonansów w Katalogu Praw Wszystkich zauważyłem, że absolutna większość z nich dotyczy nadań odznaczeń. W związku z tym zacząłem zastanawiać się, jak by można było uatrakcyjnić i uwydatnić ten aspekt działalności Władzy Królewskiej. Na początku chciałbym zmodyfikować baretki, tak by nie były one wprost ściągnięte ze świata realnego. Ewentualnie można by, np. na mocy ustawy, zmienić obecny system odznaczeń, aby były one czymś ciekawym.

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #223 : Grudnia 31, 2014, 07:00:33 »

Jak chce to Towarzysz zrobić(o uatrakcyjnieniu systemu odznaczeń mówię)?

PS: Nie najgorszym rozwiązaniem byłby system medali ale tego chyba nie możemy wprowadzić z przyczyn technicznych.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #224 : Grudnia 31, 2014, 07:13:27 »

Chodzi o to, aby odznaczenia cokolwiek znaczyły, aby ich istnienia nie ograniczać do sfery pałacu. Szkoda, że nie możemy wprowadzić systemu medali na forum (kolejny powód, aby kiedyś przemyśleć sprawę przenosin)... Może mogłyby one wiązać się z jakimiś skromnymi zasiłkami, albo nagrodami? Moglibyśmy też opracować wygląd najważniejszych orderów, aby można ich było używać w podpisach (poprzez wklejenie gotowych grafik). Dotyczyłoby to tylko kilku odznaczeń.

Ponadto stary system, stworzony właściwie przez uzurpatora, nie pasuje do końca do dzisiejszego ZSKHiW. Myślę, że warto by ustanowić np. Order Wielkiego Sternika jako nowe najwyższe odznaczenie państwowe, a także Order Premiera Tysiąclecia. W ramach restauracji chciałbym też chociażby zastąpić Order Papierowej Korony jakimś orderem, który rzekomo istniał za dawnych Faradobusów. Ostatnio, zainspirowany m.in. tym zdjęciem, zacząłem interesować się orderami Jedynej Słusznej Korei, które moim zdaniem mogłyby być dla nas inspiracją.

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]