Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:40:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nadzwyczajne przedłużenie III Obrad Parlamentu II Kadencji  (Przeczytany 6164 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopada 06, 2011, 10:23:16 »

Faktycznie. Siedmiogród to fajna mikronacja, ale jak już wcześniej twierdziłem nie musimy ich we wszystkim naśladować.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #16 : Listopada 10, 2011, 05:20:23 »

Czy posłowie są świadomi istnienia parlamentu? Najwyraźniej nie i mają jeszcze czelność narzekać na zbyt wolno toczące się prace. Zaprosiłem już firmę, która rozbierze dach sali plenarnej. W sam raz na okres zimowy. Może to skłoni posłów do jak najszybszego głosowania. Uznaję wniosek Króla Arkadiusza za oddalony. Uznaję, nie ogłaszam oddalający wynik głosowania bo nikomu się nie chciało tego robić. Zamrażam też ustawę Towarzysza Monde do następnych obrad parlamentu. Jeśli nie interesuje go działalność parlamentu to parlamentu nie interesują jego propozycje ustaw. Sama krytyka parlamentu przy jednoczesnym zaniedbywaniem obowiązków wobec niego jest niedopuszczalna! Jeśli Towarzysz przeprosi i zacznie aktywnie działać w parlamencie to jeszcze przemyślę swoją decyzję.

Towarzysze!
           Przechodzimy ciężkie chwile, dopiero za drugą próbą udało nam się rozpocząć działalność forumową od nowa co zdecydowanie wpłynęło na naszą frekwencję. Nasi starzy obywatele stracili zapał, a na horyzoncie nie widać nowych, którzy zrobią coś prócz przywitania się i zniknięcia, zazwyczaj na zawsze. Funkcjonujący parlament przyczyni się do rozwoju ZSKHiW, jednak bez odpowiednio szybkiego procesu legisla... Kurwa, musimy napierdalać z ustawami ludzie!
           Nie oszukujmy się, nasz rząd nie funkcjonuje, duża w tym wina komisarzy, którzy w większości są mianowani przypadkowo, nie z chęci, a z konieczności zapchania funkcji. Przyznaję się, zaniedbuję swoje obowiązki jako komisarz ds. religii. Niestety sam premier nie wypełnia swej funkcji w żaden sposób, to on powinien motywować komisarzy, dawać im zadania do realizacji, to on powinien sformułować program do zrealizowania w czasie swoich rządów. Nie robi dosłownie nic, nie ma żadnej inicjatywy rządowej, jego obowiązki wypełnia król. Czas to skończyć, ogłaszam wszem i wobec jako reprezentant Konserwatywno-Religijnej Partii Weerlandu składam wniosek o Wotum nieufności wobec rządów diuka Laszka Młynariewa!
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2011, 09:09:31 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopada 10, 2011, 05:57:49 »

W dwa tygodnie napisaliśmy na nowym forum tyle postów ile wcześniej pisalismy w 1,5 miesiąca. A to że nikt nie wypowiedział się w parlamencie przez szokująco długi okres 4 dni to faktycznie powód, żeby robić przewrót w parlamencie.
Apeluję do Mistrza Budzimira o mniej smętolenia. Około jedna trzecia postów Mistrza to narzekanie i negowanie czyichś pomysłów.
A tymczasem komisariat religii stoi pusty. Podobnie jak Apfelisnel...

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #18 : Listopada 10, 2011, 06:08:10 »

Ile tych postów jest warta uwagi i nie składa się z nazwy wątku i głupiego obrazka? Ile napisano postów w pałacu rządu? Nie robię żadnego przewrotu w parlamencie, zmiana rządu nie oznacza koniecznie nowej kadencji. Jakoś nie widzę komisariatu do spraw religii na tym forum. Zgłosiłem wniosek o wotum nieufności wobec całego rządu czyli także mnie. Najlepiej zdyskredytować kogoś twierdząc, że zrzędzi. Krytyka rządu nie jest u nas czymś zakazanym Laszku.

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopada 10, 2011, 07:07:31 »

Również przyłączam się do apelu Laszka. Przypominam, że obok forum toczy się także realne życie. Nie każdy musi więc 24h/dobę siedzieć na forum. Poza tym ja jeszcze nie zdążyłem przestawić się na nowe forum. Teraz jest długi weekend, więc w moim komisariacie na pewno niedługo coś się pojawi. Proponuję teraz uchwalić na nowo tzw. ustawę Septimusa oraz budżet. Być może w ten weekend przedstawię moją propozycję obu tych rzeczy.
       Zgadzam się, że krytyka rządu nie jest niczym zakazanym, ale nie ma powodu od razu składać wniosku o wotum nieufności. Podaj mi jeden przykład prawdziwego lub wirtualnego rządu który został odwołany w ciągu 4 dni od rozpoczęcia funkcjonowania ( wprawdzie obecny rząd jest dłużej, lecz jako że mamy nowe forum to trzeba liczyć od nowa) to przemyślę tę sprawę na nowo.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #20 : Listopada 10, 2011, 07:13:55 »

Forum mamy już od trzech tygodni, a Laszk jako premier nie zrobił nic. Komisariaty nie funkcjonują. Jedynie środowisko rojalistów Króla (JUP) nie widzi żadnych problemów. Właściwie sam król wydał mi się popierać wotum nieufności w trakcie prywatnej rozmowy i przyznał, że Laszk nic nie robi. Oczywiście w parlamencie i w zarządzaniu gubernią doskonale spełnia swoje obowiązki, ale jako premier nie funkcjonuje. Jeśli nie ma czasu na drugą najważniejszą funkcję w państwie to nie powinien się jej podejmować. Nie upublicznił nawet numeru GG i nikt z obcych państw nie może się z nim skontaktować.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopada 10, 2011, 07:54:50 »

3 razy nie dla wotum nieufności.
Co do nieistniejącego działu "komisariat religii" - to chyba Mistrz Budzimir organizował działy na nowym forum... Oczywiście poproszę Króla o założenie takowego działu.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #22 : Listopada 10, 2011, 07:55:54 »

Glosowanie odbędzie się w niedzielę, teraz trwa dyskusja. Nie ja organizowałem działy forum.

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopada 10, 2011, 09:30:15 »

Aralska Socjalistyczna Partia Robotnicza popiera wniosek Konserwatywno-Religijnej Partii Weerlandu i podpisuje się pod wnioskiem o wotum nieufności dla całego rządu ZSKHiW przy jednoczesnym zachowaniu obecnego składu parlamentu.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #24 : Listopada 10, 2011, 10:02:45 »

Sądzę, że wniosek powinien zostać wydany na podstawie głosowania każdego posła, jednak oficjalne stanowiska poszczególnych partii również powinny mieć miejsce. Dyskusje na temat stanowisk powinny się odbyć między członkami partii. Głosowanie rozpocznę dnia 12.11.11 r. o godzinie 20. Do tego czasu partie powinny w swoich działach wygłosić swoje oficjalne stanowiska. Głosowanie będzie trwać przynajmniej do godziny 16.00 dnia następnego. Jeśli nie zagłosuje do tego czasu minimum 5 posłów czas zostanie przedłużony.
           Do czasu głosowania możemy zająć się kolejną ustawą. Ze względu na brak Króla zaprezentuję ją osobiście.

Ustawa o interpretacji XV punktu Konstytucji
Art.1. Sąd królewski jest sądem apelacyjnym. Przewodniczy mu król Hirschbergii i Weerlandu lub wyznaczony przez niego pełnomocnik.
Art.2. Po odwołaniu się od wyroku króla Hirschbergii i Weerlandu do Parlamentu ZSKHiW Archibokassa odrzuca lub przyjmuje dany wniosek.
Art.3. W wypadku przyjęcia Archibokassa powołuje spośród parlamentarzystów trzyosobowy parlamentarny kolektyw sądowy, któremu sam przewodniczy.
Art.4. W kolektywie tym nie ma prawa zasiąść król, jednakże on lub wyznaczony pełnomocnik, ma obowiązek wyjaśnić przyczynę wyroku Sądu Królewskiego.
Art.6. Wyrok parlamentarny zatwierdzić musi król Hirschbergii i Weerlandu. W innym przypadku kolektyw sądowy musi ponownie rozpatrzyć sprawę.

Osobiście uważam, że konieczność ponownego rozpatrzenia sprawy w wyniku odrzucenia wyroku przez króla nie powinna mieć miejsca. W takim wypadku parlament powinien głosować nad wyrokiem i w wypadku minimum 2/3 głosów zatwierdzających oddalić sprzeciw naszego władcy.
Postuluję zatem przyjęcie w ustawy ze zmienionym punktem 6 i dodanymi 7 i 8.

Art.6. Wyrok parlamentarny zatwierdza bądź odrzuca król Hirschbergii i Weerlandu.
Art.7. W wypadku zatwierdzenia wyroku zostaje on uznany za prawomocny po upływie pięciu dni.
Art.8. W wypadku odrzucenia wyroku zostaje zorganizowane specjalne głosowanie nad oddaleniem bądź ratyfikowaniem decyzji króla.
   §1. Do oddalenia decyzji króla potrzeba minimum 3/4 głosów.
   §2. W wypadku ratyfikowania decyzji kolektyw jest zobowiązany rozpatrzyć sprawę ponownie.
   §3. W wypadku oddalenia decyzji wyrok zostaje uznany za prawomocny po upływie pięciu dni.

'
'XV.    Król sprawuje władzę sądowniczą  wydając wyroki w Sądzie Królewskim i mianując sędziów. Od wyroku Króla istnieje prawo apelacji do Parlamentu.''
Jak widać poprawka nie jest sprzeczna z konstytucją (co do samej ustawy mam wątpliwości), a moim zdaniem jeszcze bardziej udemokratyczni nasz kraj.

Formuła głosowania:

Jestem za propozycją króla/Jestem za propozycją archibokassy/Jestem Przeciw/Wstrzymuję się od głosu

Mój głos:

Jestem za propozycją króla/Jestem za propozycją archibokassy/Jestem Przeciw/Wstrzymuję się od głosu
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2011, 10:10:40 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Jan Charbuf
Przodownik
**

Posłuch -1

Skazany

« Odpowiedz #25 : Listopada 10, 2011, 10:37:24 »

Wstrzymuję się od głosu

Banita
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopada 10, 2011, 10:40:56 »

Jestem za propozycją Króla.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopada 10, 2011, 11:04:28 »

Miałem co prawda naradzić się z partią ale coby nie przedłużać zagłosuje za poprawkami budzimira.
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopada 10, 2011, 11:28:26 »

Wolę zagłosować teraz, choćby bez konsultacji z partią, żeby znowu mi jakieś głosowanie nie uciekło. Ja także jestem za poprawkami Budzimira. Moim zdaniem sprawią one, że ustawa będzie bardziej precyzyjna.
PS. Czekam na odpowiedź, Mistrzu Budzimirze, na moje pytanie dotyczące tych państw.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopada 11, 2011, 10:53:12 »

Zamiast przegłosowywać kolejne ustawy Mistrz coś kombinuje, przez co wstrzymuje ważne dla kraju ustawy. I to nie jest szykanowanie?
Ale żeby nie przedłużać też jestem za poprawkami Budzimira.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2011, 10:56:01 wysłane przez Erick Monde » Zapisane

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]