|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #1 : Października 23, 2011, 07:15:05 » |
|
Proponuję rozpocząć od kontynuacji obrad nad Kodeksem Prawa Ludowego. Następnie proponuję aby tow. Monde zaproponował zmian w Konstytucji, które według niego doprowadzą do korzystnych reform.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Października 28, 2011, 09:05:47 » |
|
Nikt się nie wypowiada, więc sam wejdę na mównicę.
Towarzysze,
Musimy zadecydować, czy prawo nasze winno się ustanawiać na wzór barbarzyński tzw. zachodni czy też oprzeć o nasze szlachetne zwyczaje. Ewentualnie może być to tzw. koszyk ustaw, które będą określać nasze prawa.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #3 : Października 28, 2011, 09:18:56 » |
|
Proponuje prawo szariatu czyli nieco ciekawe tortury
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Października 30, 2011, 07:50:10 » |
|
Ja uważam, że prawo powinny stanowić unormowane i spisane przepisy praw ludowych, jakie przez setki lat obowiązywały na naszych ziemiach. Oczywiście powinniśmy uczynić je kompatyblinymi z prawem Aralii.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 05, 2011, 05:31:12 » |
|
Król podchodzi do mównicy z szyją owiniętą szalikiem, posmarkujac, kaszlac, okryty kocem i rozsypując chusteczkiTowarzysze (kach, aaaaapsik!) http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=91.0Uchwała z dnia 05. listopada 2011 rokuZjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu występuje z Mikronacyjnej Organizacji Współpracy i Rozwoju z powodu zanikłej aktywności sojuszu i braku konkretnych korzyści. Realizację ustawy powierza się Królowi Hirschbergii i Weerlandu Tow. Arkadiuszowi II Filipowi, bądź Archibokassie Mistrzowi Budzimirowi VII. AAAA PSIK! Co ooootym apsik! sądzicie?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 07:11:21 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 05, 2011, 07:36:43 » |
|
Ja też jestem za. MOWIR i tak nie za wiele nam dawał.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopada 06, 2011, 04:15:52 » |
|
Drodzy obywatele póki co mistrz budzimir nie zakończył glosowania ja tez jestem za wystąpień z mowir ta
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 06, 2011, 09:15:57 » |
|
Jestem za
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 06, 2011, 09:31:11 » |
|
Przekazanie pełnomocnictw 06 lis. 2011 roku Parlament ZSKHiW przekzauje Czcigodnemu Towarzyszowi Arkadiuszowi II Filipowi, królowi Hirschbergii i Weerlandu, pełnomocnictw przy wstępowaniu Kraju do Konfederacji Mikronacji. ZAŁĄCZNIK http://konfederacja.c0.pl/forum/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|