Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #75 : Sierpnia 28, 2012, 01:36:36 » |
|
No dobra, to teraz wszyscy już będą na przyszłość wiedzieli. Przy okazji widać będzie, które ppP wpłynęły za nowego Archibokassy 
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #76 : Sierpnia 31, 2012, 05:59:07 » |
|
Ciekawi mnie czy i kiedy Król ruszy z dalszymi testami komisji (lub je uruchomi). Początkowo Budzimir miał coś z tym robić, ale skoro już nie jest Archibokassą to pytanie co dalej z tym będzie?
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #77 : Sierpnia 31, 2012, 06:10:39 » |
|
No cóż. Jeżeli znajdzie się chętna osoba aby mi pomóc to projekt można będzie dokończyć. Nieproch jest na razie niezbyt skory do aktywności z powodów realnych. Będzie trzeba spisać kolejny rozdział Zasad i później prowadzić komisje.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #79 : Sierpnia 31, 2012, 07:08:39 » |
|
Też tak myślę. Mamy tylko 6 aktywnych obywateli, a kontroluje już ich rząd, parlament, władze lokalne itd.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #80 : Września 06, 2012, 05:17:54 » |
|
Komisje podchodzą pod Parlament. Rozważam póki co zaniechanie pomysłu pisania ostatniego artykułu ZP i po dodaniu postanowień końcowych poddać go pod głosowanie. Dokument będzie mógł być zawsze znowelizowany. Co o tym sądzicie, Towarzysze Posłowe?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #82 : Września 17, 2012, 03:57:54 » |
|
Skoro nie planujemy przywracać komisji proponuję w nieco inny sposób zrealizować pomysł utworzenia komisji prawnej. Otóż możemy utworzyć Biuro Analiz Projektów Podmiotów Pracy Parlamentu, którego pracownikami byłyby odpowiednie, kompetentne osoby. Ich zadaniem byłoby wprowadzanie poprawek stylistycznych na życzenie autora ustawy. Rzecz jasna nie zmieniano by postanowień danej pppP. Dokonanie analizy byłoby bezpłatne dla posłów, zaś w pozostałych przypadkach opłata wynosiłaby powiedzmy 500 loli.
Co Wy na to?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #84 : Września 17, 2012, 06:24:39 » |
|
Coś na kształt realnej Kroniki Sejmowej. Może się sprawdzić. Dodatkowo rzecz jasna będzie wprowadzony dział techniczny czyli informacje od Archibokassy.
Co do formy i częstotliwości to sam bardziej skłaniałbym się ku temu aby BP był wydawany przed lub też po każdych obradach. Pomysł ma sens tylko wtedy gdy wszystkie główne siły polityczne go zaaprobują. Nie będziemy przecież wydawać numerów, gdzie cokolwiek napisze tylko KRPW. Jak wiemy ASPR ma już poniekąd swoją "tubę propagandową" więc nie wiem czy mają czas i ochotę pisać artykuły do drugiej gazety.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #86 : Września 17, 2012, 09:03:49 » |
|
Błąd "w poco?" nie jest pozbawiony sensu. Jeszcze mi się spacja wklepie w klawiaturę, jak ją będę nadużywał. Już mam tak z "w". Nie ma co, klawiaturę trzeba oszczędzać.
A moim zdaniem parlament ma się całkiem dobrze.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #88 : Września 18, 2012, 04:10:08 » |
|
Dawno nie było jakiś kontrowersyjnych projektów typu "ani ja ani ja". Musimy rozumieć specyfikę v-świata i rozróżniać warunki mikronacyjne od realnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #89 : Września 23, 2012, 04:04:08 » |
|
Nadal oczekuję na odpowiedzi partii parlamentarnych. Jeżeli minimum dwie się zdeklarują możemy spróbować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|