Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:32:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Urząd Pracy - propozycja  (Przeczytany 2536 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Lipca 29, 2021, 08:49:34 »

Właśnie o mniej więcej coś takiego mi chodziło. W najbliższych dniach napiszę kilka propozycji z GW i okolic.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Lipca 29, 2021, 08:51:40 »

To ja uzupełnię o te z Hirschbergii i mojego dworu.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Sierpnia 01, 2021, 01:14:49 »

W takim razie to moje propozycje, podobne w gruncie rzeczy do tych poprzednich. Zarobki dałem tak na oko, obawiam się że nigdy nie ustaliliśmy precyzyjnie ile zarabia się na poszczególnych stanowiskach:

Rektor Akademii Biedaszybniczo-Hutniczej

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?board=51.0

zakres obowiązków: promocja ABH, przygotowywanie wykładów i innych materiałów naukowych, przyjmowanie oraz egzaminowanie studentów
wymagania: Ciekawe pomysły na wykłady oraz testy z zakresu techniki, zwłaszcza biedaszybnictwa
wynagrodzenie: 10 000 loli miesięcznie

Dyrektor Centralnej Instytucji Antykryminalistycznej

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3001.0

zakres obowiązków: dalsze opisanie CIA, przeprowadzanie rozmaitych akcji antykryminalistycznych
wymagania: Zapoznanie się z Zabobonem (kodeksem karnym) oraz resztą praw Guberni Weerlandzkiej
wynagrodzenie: 12 000 loli miesięcznie

Sołtys weerlandzkiej gminy

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?board=89.0

zakres obowiązków: opieka nad wybraną gminą, dokładne opisanie tejże, organizowanie wydarzeń gminnych we współpracy z resztą ZSKHiW
wymagania: Zapoznanie się z Zabobonem (kodeksem karnym) oraz resztą praw Guberni Weerlandzkiej
wynagrodzenie: 12 000 loli miesięcznie

Kierownik działu Mrocznej Korporacji

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?board=138.0

zakres obowiązków: rozwijanie wybranego działu MK, tworzenie nowych inwestycji
wymagania: Zapoznanie się z dotychczasowymi działaniami oraz majątkiem Korporacji
wynagrodzenie: 25 000 loli miesięcznie

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #33 : Sierpnia 01, 2021, 04:04:08 »

Zatrudnie też wykładowców na aralskim instytucie nauki, oraz pracowników programu kosmicznego w S.W.E.K

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Sierpnia 01, 2021, 06:16:40 »

Jak mówię - myśląc o nowej stronie trzeba by uwzględnić taką zakładkę z ofertami pracy. To by było, jak sądzę, bardzo pomocne. Ewentualnie można by też je regularnie publikować na facebooku w formie infografik.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Września 13, 2023, 01:05:23 »

Przeglądając dział powitalny i Plac Joksopolitański nie zauważyłem aby finalnie Urząd Pracy powstał. Stworzenie takiego czegoś chodziło mi po głowie od momentu, kiedy tylko zaświtała mi myśl o powrocie, a szczerze mówiąc, forma już zapoczątkowana przez Premiera Tysiąclecia jest znacznie lepsza niż ta, która u mnie zaczęła dopiero kiełkować. Tym bardziej dziwię się, że niczego takiego nie widzę. Podobnie zresztą nowe FAQ ostatecznie nie powstało poza tą propozycją Ametsta wrzuconą po prostu jako post w wątku i luźna propozycja (której wciąż istniejąca braki słusznie zauważył Arbuz). Czy więc tylko ja nie widzę owoców dyskusji nad tym pomysłem czy też faktycznie po dyskusji nie rozpoczęto działań? Jeśli nie rozpoczęto, to jest to prawdopodobnie jedna z pierwszych rzeczy, za które należałoby się zabrać.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Września 13, 2023, 09:53:59 »

Tylko czy taki pośredniak w obecnych warunkach ma sens? Mi się wydaje, że w razie przyjścia kogoś nowego jesteśmy w stanie indywidualnie się nim zająć i przedstawić różne opcje rozwoju.

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Września 13, 2023, 02:45:35 »

Hmmm... a czy ktokolwiek poza mną się w ten sposób odnalazł? Bo moje doświadczenia z rekrutowania nowych pokazywały, że osobiste wprowadzanie ma nikłą skuteczność - może to kwestia tych konkretnych osób albo też mojej niezdolności do wprowadzania. Nawet jednak jeśli jesteśmy w stanie przedstawić poszczególnemu nowemu potencjalne ścieżki rozwoju, to chciałbym zauważyć jeszcze jedno, na co Laszk swego czasu zwrócił uwagę. Taki pośredniak sprzyja obsadzaniu istniejących instytucji zamiast tworzeniu nowych - utworzenie przeze mnie Znachoratu (nie przeze mnie zresztą wymyślonego przecież), który prawie nie działał przez większość swojego istnienia (co zamierzam zmienić), a równocześnie niemal powierzenie mi IBW, na które również skończyły mi się pomysły (czego chyba nie zamierzam zmieniać), świadczy o tym dość dobitnie. Do tego my sami nie jesteśmy często świadomi na szybko gdzie są jakie wakaty, zaś lista ofert pozwoliłaby na ich systematyzację i chyba stąd te problemy.

Byłoby to dziwne, a przede wszystkim nieodpowiedzialne, gdybyśmy nie chuchali i dmuchali na każdego nowego obywatela, ale łatwo dostępny i dla nas i dla nich katalog wakatów z opisem zadań usprawni komunikację i da większe rozeznanie choćby dla nas samych: co jest sens polecać w danym momencie.

No i ostatnia sprawa: nie wiem czy nie warto połączyć pośredniaka jako miejsca z jakimś urzędem. Tzn. nałożyć na kogoś (nie wiem czy najlepszą osobą nie byłby docelowo komisarz spraw wewnętrznych). Bo gdy będziemy sprowadzać realnych znajomych (o ile to możliwe), zostanie przewodnikiem kogoś takiego nastąpi naturalnie. Jeśli jednak dołączy ktoś całkowicie obcy, pośredniak tak skonstruowany sprawia, że od razu wiadomo kto i w jaki sposób może się taką świeżynką zaopiekować, a i świeżynka ma jasną informację, do kogo zwrócić się z pytaniami. A zająć się kimś nowym bez pośredniaka teoretycznie byliśmy w stanie zawsze. Dziwnym sposobem, nie za bardzo potrafiliśmy to w praktyce zrobić.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Września 14, 2023, 09:58:21 »

Jeśli chodzi o wykaz wakatów to jak najbardziej jestem za natomiast co do miejsca to powinno być on po prostu widoczny. Być może najlepszym miejscem byłaby w przyszłości strona?

Natomiast łącznie z urzędem... ja nie wiem, czy to są odpowiednie czasy do takiego myślenia... Po pierwsze mieliśmy, mamy i będziemy mieć problemy z obsadzaniem urzędów państwowych. Z kolei kwestie asymilacji człowieka to raczej rzecz naturalna, a nie urzędowa. Ewentualnie ja mogę poczuć się Przyjacielem Dzieci i Ojcem Zastępczym Ludu Szlacheckiego i w imieniu Sternika dbać o zapoznanie nowych przybyszy z tym, co im się należy. Sądzę, że obsada mojego stanowiska się prędko nie zmieni...

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Września 14, 2023, 09:51:35 »

Powierzenie tej roboty królowi to też dobry pomysł, zwłaszcza z racji stałości funkcji i jakoś tam pojmowanej apolityczności w razie gdybyśmy jakimś cudem mieli ożyć tak bardziej niż trochę. Co do zamieszczenia na stronie, proponuję rozważyć dwie drogi wprowadzania tych pośrednaikowo-katalogowych rozwiązań: kiedy strona będzie i zanim będzie. Bo ile jej stworzenie i odpowiednia organizacja zajmie, po prostu nie wiemy. A nie byłoby to raczej dobre, gdybyśmy tak kluczową organizacyjnie sprawę odwlekali na nieokreśloną przyszłość mogącą nastać dopiero po utworzeniu strony. Być może stworzenie czytelnego katalogu (czytelnego zwłaszcza dla nowych) będzie wymagało posprzątania burdlu na forum tak w ogóle, przy czym to też jest coś, z czym nie ma sensu zwlekać, o ile mamy myśleć o przyszłości choć trochę poważnie.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Września 15, 2023, 10:05:08 »

No to ja się mogę tego podjąć, bo jestem naprawdę, jestem człowiekiem. Uczciwym i sprawiedliwym.

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]