Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:39:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czyżby nowe otwarcie?  (Przeczytany 4400 razy)
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« : Maja 27, 2021, 10:03:24 »

Towarzysze!
Kolejne lata minęły. Niektórzy z nas jak Laszk posiwieli, a forum znów wróciło. Przypominają mi się złote czasy gimnazjum, nieskrępowanej kreatywności. Wtedy wydawało się, że życie ma sens. Lata minęły, a świat się zmienił, wszelkie fora zastąpiły grupy na facebooku i subreddity. Czy w obliczu nowej rzeczywistości próba wskrzeszenia tradycyjnego forum ma sens? No jasne, że nie, ale czyż nauki monarchosocjalizmu nie odeszły od burżuazyjno-kapitalistycznych idei takich jak sens? Nie raz stawaliśmy na skraju przepaści. Gdy obalono Ferdynanda, gdy upadło nasze pierwsze, drugie i po zaledwie dobie trzecie forum. Czy wtedy się poddaliśmy? Nie. Czy gdy się ostatecznie znudziliśmy i forum umarło, to czy się poddaliśmy? Nie! To była tylko chwila przerwy, bo czymże jest 6 lat w obliczu Wiecznego Ustroju.
Towarzysze, Ludu Szlachecki! Bierzmy się do pracy! Za monarchie, za socjalizm, za Hirschbergię, Weerland i Gubernie Zachodnią. Za Aralie nie warto.
« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2021, 10:08:02 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #1 : Maja 27, 2021, 10:07:05 »

Brawo, miło mi znów powitać wszystkich obecnych. Po terapii za pomocą kości w głowie przeprowadzonej przez wybitnych lekarzy na dzikich stepach wróciłem i ja. Mam nadzieje że dzieło wskrzeszenia sie dokona, i tym razem będe mógł do niego przyłozyć konstruktywną dłoń.

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maja 28, 2021, 07:52:10 »

Przerywam chwilowy urlop w Bialenii oraz witam wszystkich zgromadzonych przy radioodbiornikach oraz oscyloskopach.

Wydaje mi się, że jest szansa na ten, jak to się mówi, moment dziejowy i reanimację naszego dzieła w nowych warunkach. Coś co przerwaliśmy jako nastolatki możemy dokończyć jako dorośli ludzie i będzie to w pewnym sensie fascynujące (choć przyznaję, że sam jeszcze nie pokusiłem się o lekturę wątków sprzed 10 lat). Sądzę, że jeśli uda nam się zgromadzić 5-7 osób to to już jest kolektyw, z którym można coś zdziałać. My z Budzimirem prowadzimy w tym zakresie pewne obiecujące działania, ale docelowo trzeba by się tym zająć na poważnie.

Chyba zgodzimy się co do tego, że docelowo potrzebujemy zaplecza technicznego - ostatnia czasowa przerwa pokazała, że lepiej zainwestować w coś sensownego. Przy okazji chciałbym podziękować mieszkańcom Guberni Zachodniej oraz tow. Ciecielągowi za ofiarę obowiązkowo-dobrowolną, dzięki której odzyskaliśmy dostęp do tego forum. Pozostałym proponuję się do tej ofiary przyłączyć, ale bez nacisku.

Mówiąc wprost: musimy znaleźć kogoś kto stworzy nam sensowną, zgrabną stronkę wraz z forum i otoczką graficzną. Oczywiście będzie to wymagało kolejnych ofiar obowiązkowo-dobrowolnych, ale sądzę, że jeśli podejdziemy do sprawy kolektywnie to nie będzie to taka znowu fortuna. Grunt to znaleźć usługodawcę i ustalić czego my tak naprawdę chcemy. Potem trzeba będzie stopniowo i na spokojnie przenosić z tego forum to co uznamy za najbardziej istotne.

Aha, ja już jakiś czas temu starałem się magazynować najważniejszą część naszego dorobku. Mam na dysku trochę grafik, mam konstytucję i statut Partii. Czy ktoś gromadził pozostałe akty prawne? Jeśli nie to warto by o to zadbać.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tymoteusz Faradobus
Inzucht - Prinz
Przodownik
**

Posłuch 1

Inzucht-Prinz

« Odpowiedz #3 : Maja 28, 2021, 02:20:16 »

Cieszę się z tego powodu.

Tymoteusz Aleksy Faradobus herbu Świetlisty Jeleń
Inzucht - Prinz
Przewodniczący Komitetu Głównego HOMO
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Maja 29, 2021, 02:06:30 »

Drodzy obywatele. Ja także wracam do aktywnej działalności społeczno-gospodarczo-kulturalnej. Moja wieloletnia absencja wynikała z prostego czynnika: otóż wbrew swojej woli zamknięty byłem na oddziale psychiatrycznym Głównego Szpitala Miejskiego im. Łomonosowa w Hirschberg-Joksopolis. Na szczęście ostatnio orzeczono, że mój stan poprawił się na tyle bym dostał tygodniową przepustkę. Tak więc czas sprawdzić co dzieje się na starych laszkberskich (i nie tylko) śmieciach.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Maja 29, 2021, 02:08:39 »

Witaj! Dobrze, że nikt nie zdejmował Cię ze stanowiska. Ja też będę musiał zorientować się co do sytuacji w Hirschbergii. Nawet gdybyśmy zostali na tym forum to planuję budować ją nieco od nowa tak, aby w końcu stała się czymś wincyj niż nic.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwca 05, 2021, 08:47:48 »

Witam wszystkich tu zgromadzonych,

Generalnie Ja mam taki problem, że mało pamiętam z całego naszego "lore", a nawet jak już sobie przypomnę, to muszę na nowo wymyślić swoją postać. Ze wszystkich swoich dawnych tożsamości, najprawdopodobniej zostawię tylko Aryuńską, ale myślę już nad staniem się prawdziwym Żuławianinem. W skrócie, to jest co nadrabiać.  

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwca 05, 2021, 09:01:13 »

Przyznaję, że ja bym doradzał tożsamość właśnie wpisującą się stricte w nasz kraj. Sam w pewnym momencie zrezygnowałem z Arkadiusza Filipa na rzecz Hirschberga czystej krwi czyli Ametysta.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #8 : Czerwca 06, 2021, 10:22:55 »

Witam Towarzysza!
No zbiera się nas coraz więcej! Na razie jest zdecydowanie lepiej niż podczas poprzedniej próby wskrzeszenia. Mam nadzieję, że wkrótce ruszymy z kopyta i dołączy do nas Ciecierad!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Czerwca 06, 2021, 12:00:31 »

Ma przybyć za jakiś czas, gdy wyjdzie z próby zamachu na niego, którą zgotowali wrogowie Ludu Szlacheckiego (oby szybko zostali rozliczeni).

Ja aktualnie pracuję jeszcze nad dwoma osobami. Może gdyby przynajmniej jedną udało się ściągnąć to mielibyśmy dobry kapitał ludzki na start.

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwca 06, 2021, 09:29:29 »

Niestety, Kantazo/Rhaegar nie planuje już wracać przez natłok roboty na studiach, a przewiduje też, że będzie tak również w przyszłej pracy (jest już prawie *tfu* prawnikiem).

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Czerwca 06, 2021, 09:41:37 »

Też tak kiedyś mówiłem.

(jest już prawie *tfu* prawnikiem).

https://www.youtube.com/watch?v=GpSqbUfCp3k

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]