|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Grudnia 28, 2011, 03:13:46 » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=xnPJbLtqo6Q&feature=g-vrec&context=G24394f7RVAAAAAAAABQWyjątkowo ludowy śpiew gieorgijański Towarzysze!
Oto stajemy przed kolejnymi wyzwaniami. Piąta już sesja parlamentu tej kadencji wg niektórych nie zaowocuje niczym cennym. Ja jednak wolę być optymistą. Każde posiedzenie oznacza wzrost aktywności. Niechaj zakwitnie kwiat naszego ustroju! Wszystkich posłów proszę o jak najaktywniejszą pracę dla dobra ZSKHiW. Przypominam, że nie należy wywoływać kłótni z powodu zwycięstw przeciwników politycznych. Sam liczę na to, iż Parlament zdoła zwiększyć aktywność rządu i poprowadzi kraj do dalszych sukcesów.
(-) Arkadiusz Filip
Proszę o przemowy premiera i archibokassy
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 04:58:58 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudnia 28, 2011, 11:02:28 » |
|
Drodzy Parlamentarzyści!! Ostatnie obrady były trzeba przyznać bardzo owocne chociaż byłem najmniej aktywnym uczestnikem. To fakt. Ostatnio nie udzielam się zbyt często. Jednak jestem w trakcie przygotowywania ustawy o gospodarce. Troszkę ona dużaśna więc trochę zajmie. Ale mam zamiar uaktywnić się, a przynajmniej spróbować...
Czeka nas trochę pracy oraz wspólpracy. Dlatego pamiętajmy by wyrażając swoją opinię nie urazić drugiej strony. W parlamencie łatwo o konflikt. Byliśmy nieraz i nie dwa razy tego świadkami. Proszę byśmy również zastanowili się nad sensem danej ustawy.
Życzę owocnego debatowania;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 29, 2011, 02:23:35 » |
|
Towarzysze! Kłamałbym mówiąc, że jestem optymistycznie nastawiony co do piątych już obrad. Niestety patrząc na zawartość biura wciąż mamy do czynienia z prywatnymi inicjatywami, nie działaniem komisarzy. Już teraz mogę swobodnie orzec, iż czeka nas wiele kłótni, a mało konkretów. Aktywność ZSKHiW spada, nie rozszerzamy ostatnimi czasy swoich wpływów, nie zabiegamy o nowych obywateli. Czy Parlament to zmieni? Ja powiem nie, ale chciałbym się mylić. Proszę Króla o zaprezentowanie Pierwszej Ustawy V Obrad II Parlamentu ZSKHiW.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudnia 29, 2011, 02:28:43 » |
|
Karty do głosowania 1. Zabrania się używania jakichkolwiek kart do przeprowadzenia głosowania w parlamencie. 2. Nikt bez wiedzy i zgody parlamentu nie może wprowadzać zmian co do tego prawa. Ani Archibokassa ani król. 3. Kto spróbowałby samowolnie takie karty wprowadzić, i do używania przymuszać, jest zagrożony karą. 4. Rodzaj kary ustala sędzia w trakcie procesu. 5. Posłowie głosują tylko pisemnie za pomocą słów: "Za, Przeciw i Wstrzymuję się od głosu".
<na sali słychać śmiech> Proponuję aby debata potrwała do dnia 30.12.2011 roku godzina 21:30. Rozpoczynam Debatę!Cóż- ustawa bezsensowna mym zdaniem, ale dajmy i wypowiedzieć się innym. Moim zdaniem tow. Monde po prostu chce wprowadzić państwowe prawo dla prywatnych celów. Jak wiadomo z jakiejś tajemniczej przyczyny komisarz Monde nie ma zamiaru używać kart do głosowania. Ale i dajmy wypowiedzieć się innym.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2011, 02:36:37 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudnia 29, 2011, 03:10:08 » |
|
Jestem za! Nie ma poco używać tych nieporęcznych kart.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudnia 29, 2011, 03:15:57 » |
|
jestem za
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudnia 29, 2011, 03:50:45 » |
|
Tylko wyraziłem swoje zdanie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudnia 29, 2011, 05:36:11 » |
|
Jakże się cieszę, że moja skromna ustawa, już uzyskała takie poparcie. Karty do głosowania to wymysł tylko Archibokassy, i jak powiedział Młynariew "apogeum kiczu". Od zarania demokracji głosowało się przez podniesienie ręki i powiedzenie/ napisanie Za, Przeciw, lub Wstrzymuję się. Wymyślił to ktoś mądry, więc nie wywarzajmy otwartych drzwi. Ludzie nie utrudniajmy sobie życia.
P.S. Budzimirowi i królowi ustawa się nie podoba, bo im nie podoba się nic, co ja napisałem albo zrobiłem. Nie mogą znieść, że nie mają już większości w parlamencie i się zwyczajnie mszczą- żenada!
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudnia 29, 2011, 05:43:11 » |
|
P.S. Budzimirowi i królowi ustawa się nie podoba, bo im nie podoba się nic, co ja napisałem albo zrobiłem. Nie mogą znieść, że nie mają już większości w parlamencie i się zwyczajnie mszczą- żenada!
Nie znacie mojej zemsty....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudnia 29, 2011, 06:02:37 » |
|
Bez przesady. Jakichś emocji można co najwyżej doszukać się w punkcie drugim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudnia 29, 2011, 06:27:08 » |
|
Ja osobiście uważam iż karty nie powinny być wprowadzone. Jednak nie uważam iż to prawo jest potrzebne. Aczkolwiek mogę się mylić. Sens prawa mi się podoba. Proszę cię Ericu byś nie nastawiał się negatywnie do wszystkich działań króla oraz budzimira:) Ale to tylko prywatna opinia:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|