Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 04:06:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wizyta Prezydenta Republiki Bialeńskiej  (Przeczytany 453 razy)
Eddard Noqtern
Gość
« : Listopada 19, 2015, 07:16:22 »

Do Hirschberg-Joksopolis przylatuje delagacja Republiki Bialeńskiej w składzie:
Prezydent Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern, Minister Spraw Zagranicznych - Konstanty Jerzy Michalski.

Wasza Królewska Mość,
Wasze Ekscelencje,
Szanowni obywatele Hirschbergii i Weerlandu,

Chciałbym na początku bardzo serdecznie wszystkich powitać i podziękować za możliwość przybycia do Was. Jestem niezmiernie wdzięczny, że mogę tutaj z Wami rozmawiać jako najwyższy reprezentant Republiki Bialeńskiej. Chciałbym powiedzieć, że jest to moja pierwsza wizyta zagraniczna w roli Prezydenta i jako pierwsze państwo wybrałem właśnie Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo. Stało się tak, dlatego, że nasze państwa od dawna darzą się przyjaźnią i wspólnie działają (jak na przykład w Sojuszu ds. Promocji i Rozwoju, w którym wspólnie uczestniczyliśmy). Uważam, że jesteście doskonałymi partnerami do współpracy z Republiką Bialeńską w wielu dziedzinach poczynając od kultury i sportu na sprawach militarnych i gospodarczych nie kończąc. Liczę, że ta wizyta będzie świetną szansą na ustalenie szczegółów naszego partnerstwa i wspólnie wypracujemy ciekawe i obustronnie korzystne cele, które potem będzie razem realizować.

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopada 19, 2015, 09:36:12 »

Lądy i morza przemierzasz, kulę ziemską z otwartym czołem.
Bialeński masz paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłeś?
A wziąłeś go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla.
A węgiel to koks, to antracyt.

Towarzyszu Prezydencie,

nam również jest miło gościć Wysoką Delegację Republiki Bialeńskiej na naszej ziemi, tej ziemi. Co prawda chwilowo budujemy monarochosocjalizm w innym wymiarze i innymi metodami niż pisanie postów na naszym Daj Sterniku Nadal Istniejącym forum, to jednak żywię nadzieję że ta wizyta będzie owocna i radosna. Wszystkiego najlepszego!

Prezydent Noqtern w towarzystwie Króla Ametysta dokonuje przeglądu kompanii honorowej, tradycyjny chór wykonuje tradycyjną pieśń.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Eddard Noqtern
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopada 20, 2015, 08:05:31 »

Wasza Królewska Mość,
Serdecznie dziękuję za piękny wiersz i za powitanie.
Ponieważ niestety nie widziałem Waszej Miłości na obchodach II rocznicy Republiki Bialeńskiej chciałbym pogratulować otrzymania jednego folwarku oraz Odznaki Orderu Patrona Republiki Bialeńskiej - Gratuluję.

Chciałbym również zaproponować od razu jeden konkret. A mianowicie organizacje 1 wspólnego wydarzenia. Co to może być jeszcze nie wiem, ale chciałbym zaprosić małą delegację Hirschbergii i Weerlandu do nas do Wolnogradu (2-3 osoby), gdzie wraz z naszą delegacją zaplanujemy i zorganizujemy jedno wspólne wydarzenie. Czy Wasza Królewska Mość przyjmuje propozycje i możemy się wkrótce spodziewać wizyty delegacji w Wolnogradzie?

Ponadto chciałbym jeszcze się zapytać o najwygodniejszy sposób kontaktu pozaforumowego.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopada 21, 2015, 05:55:38 »

Towarzyszu Prezydencie,

niestety ważne obowiązki zatrzymały mnie w świecie realnym i nie miałem możliwości osobiście odebrać odznaczenia, za które jestem wdzięczny. Będę się starał w najbliższym czasie poświęcić więcej czasu na rozwój mojego coraz większego majątku w Bialenii.

Pomysł organizacji wspólnego wydarzenia jest bardzo zacny. Nasza delegacja z radością przybędzie do Bialenii, wzorem Premiera Tysiąclecia, aczkolwiek musimy solidnie wybrać termin.

Jeżeli chodzi o kontakt pozaforumowy to jest możliwe złapanie mnie na GG lub innych narzędziach społecznościowych, wielu wybitnych Bialeńczyków ma w tym doświadczenie. Co do GG to ostrzegam, że bywam tam ostatnio bardzo rzadko.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Eddard Noqtern
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopada 21, 2015, 08:48:18 »

Wasza Królewska Mość,
Jesteśmy otwarci co do terminu. Właściwie to monarchosocjalistyczna delegacja już teraz mogłaby do nas zawitać, abyśmy mogli pracować nad naszym wspólnym wydarzeniem.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopada 22, 2015, 01:38:59 »

Przywódcy Państwa i Partii chętnie zawitali by już teraz, ale niestety podejrzewam, że będzie to możliwe dopiero w przyszłym tygodniu, biorąc pod uwagę kalendarze zarówno mój, jak i tow. bar. Ciecieląga.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]