|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 06, 2012, 06:14:07 » |
|
-Co jest przyczyną opóźnienia obrad Diatte? -Dostawa z Laszkbergu
-Dlaczego król Arkadiusz Filip pisze dekrety w liczbie mnogiej? -Bo pisze jako Arkadiusz i jako Filip
Posiedzenie Rządu. Mistrz Budzimir przybywa spóźniony. Premier Septimus pyta: -Czemu się spóźniłeś? -A takiej jednej wiernej przy wyjściu ze świątyni kasa wypadła -Pomogłeś pozbierać? -Nie. Stałem na banknocie 100-lolowym
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 20, 2012, 03:31:41 » |
|
-Jaka jest największa tajemnica króla Arkadiusza Filipa? -Sekretarka
Do pałacu książęcego w Grodzisku wpada kanclerz Żółkowski de Ruth. -Wasza Książęca Mość! -Co jest? -Według nowego sondażu Sarmatom żyje się dobrze i dostatnio. Co za nieszczęście! -Dlaczego? -Bo sondaż przeprowadzili w Hirschbergii i Weerlandzie, oraz w Ciprofloksji!
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 25, 2012, 06:56:58 » |
|
Czemu ten pluton tak krzywo stoi?!? - pieni się kapral. - Bo ziemia jest okrągła - mówi jeden z żołnierzy. - Kto to powiedział?!?! - Kopernik. - Kopernik wystąp! - Przecież umarł. - Czemu nikt mi o tym nie zameldował?
Spotyka się wieczorem dwóch kapłanów, z których jeden narzeka: - Dziś przy konfesjonale był taki galimatias, że naznaczając pokuty zapomniałem o udzielaniu rozgrzeszeń.
Dwóch adukowców poszło do teatru... TO JESZCZE NIE KONIEC! Jeden przegląda program: - Wiesz, drugi akt tej sztuki rozgrywa się po dwóch latach. - Nie wytrzymam tu dwóch lat...
Adukowcy kupują prezent urodzinowy. -Może kupimy książkę? -No co ty? On już ma książkę!
Przez pustynię w IF jedzie na wielbłądzie Charbuf, a obok, ledwie żywa, biegnie jego żona Aisza. Spotykają jadącą naprzeciwko karawanę. - Dokąd się tak śpieszysz? - pyta przewodnik karawany. - Żona mi zachorowała, wiozę ją do szpitala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lutego 28, 2012, 04:52:00 » |
|
Markus Vilander i jego syn- Martin Dorian udali się ze średniowiecznej Wurstlandii do centrum handlowego w Sarmacji. Widząc automatyczne drzwi windy nie wiedzą cóż to jest. Po jakimś czasie na ich oczach do machiny wsiada staruszka, a po kilu minutach wysiada młoda, piękna kobieta. Wurstlandzki władca mówi do syna: Leć po matkę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marca 09, 2012, 05:13:34 » |
|
Król Arkadiusz Filip spotkał grupę chłopców grających w piłkę nożną. Podszedł do jednego z nich i zapytał: -dlaczego nie biegasz z kolegami? Biją cię? -Nie. Jestem bramkarzem.
Restauracja w kraju monarchofaszystowskim. Kelner podaje klientowi menu. - Przecież w tej karcie jest tylko jedna zupa, i to mam zrobić? - Wybór należy do Pana – odpowiada grzecznie kelner - Jaki wybór, co Pan wygaduje? - No zamówić czy nie zamówić
Rządowy wyjazd integracyjny, komisarze wybierają się na ryby. Wspólnie zastanawiają się nad organizacja wycieczki. Postanawiają się doradzić premiera Septimusa. - Krzysiu, zastanawiamy się ile mamy zabrać butelek wódki. Czy mógłbyś nam pomóc? - Cóż to za pytania? - Z doświadczenia wiemy, że jak każdy z nas zabrał po jednej to nasze wędki się połamały. Następnym razem wzięliśmy po dwie, to ciężko było trafić do autobusu. - Proszę wziąć po 3 butelki, ale nie brać wędek i nie wychodzić z autobusu.
W akademiki UK im. Budzimira I słychać co chwile głośny toast w jednym z pokoi: - Za Przemka, żeby tylko zdał! – krzyczą studenci Po godzinie wraca Przemek, zainteresowani pytają: - I co zdałeś? - Tak zdałem. Jedną mi tylko wróciła bo była pęknięta…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 21, 2012, 07:37:51 » |
|
Tobias von Clomp tworzył w Araknie swe dzieła przez 11 lat. Od urodzenia.
Sekretarka wchodzi do gabinetu króla: - Królu, wiosna przyszła! - Niech wejdzie!
Archeolodzy z Aralii odnaleźli na głębokości 20 m szkielet mamuta. To kolejny dowód na to, że mamuty żyły w norach.
- Jasiu zaprowadź towarzysza Mondego i archeologów tam, skąd przyniosłeś te stare monety! - Dzisiaj nie mogę! - Dlaczego nie?! - Bo dzisiaj muzeum jest zamknięte.
Król Arkadiusz Filip miała ochotę na przejażdżkę, zszedł w otoczeniu świty do pałacowych ogrodów. Musiał się zadowolić przejażdżką na ogierze, bo klacz na jego widok uciekła.
Rozmawiają dwaj krawaciarze. - Słyszałeś, że na uniwersytecie w stolicy wynaleźli metodę przedłużania życia ludzkiego do 150 lat? - No, teraz to dopiero będą wyroki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marca 22, 2012, 10:24:28 » |
|
Z ostatniej chwili... Grupa weerlandzkich naukowców po 5latach wreszcie skończyła czytać... pierwszy rozdział książki A. Christie:)
Wydarzenia dnia... Dwóch ADuKowców trafiło do miejscowego szpitala w stanie ciężkim. Jak się okazało dwaj mężczyźni próbowali... zjeść obiad nożem i widelcem;)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marca 24, 2012, 11:48:37 » |
|
Do Tow. Mondego przybiega sierżant i mówi: -Towarzyszu generale, melduję że obywatele Apaczowa wylądowali na księżycu! -To nic. My wylądujemy na słońcu. -Ale na słońcu jest bardzo gorąco. -Nic nie szkodzi. Wylądujemy nocą.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwietnia 02, 2012, 09:14:35 » |
|
Dlaczego na Kaer Moher jest obserwatorium? Aby diuk Młynariew mógł obserwować czerwone karły.
Jaka jest ulubiona powieść diuka Młynariewa? Hobbit.*
Hrabia Septimus budzi się rano i widzi na śniegu napis: "Premier to idiota" Wkurzony woła Jana i pyta: - Kto to zrobił!!! - Zaraz sprawdzę, Towarzyszu Premierze Po chwili wraca Jan i mówi - Mocz towarzysza ogrodnika a pismo Mistrza Budzimira.
*autor- Nieproch Jutrowuj Szulima
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwietnia 11, 2012, 08:35:28 » |
|
Ex premier Młynariew do premiera Septimusa: -Za moich rządów to się brało 5 loli, szło do sklepu i wychodziło z pełnym wózkiem. A teraz wszędzie te kamery!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwietnia 16, 2012, 06:18:12 » |
|
-Co to jest: Członkowie Trójcy Regencyjnej grają w szachy o najlepsze krzesło w sali obrad? -Gra o tron.
Na Apfelisnel zorganizowano konkurs na pomnik Budzimira IV: III nagroda -Budzimir IV czyta dzieła Budzimira VII II nagroda - Budzimir VII czyta dzieła Budzimira IV I nagroda - Budzimir VII czyta dzieła Budzimira VII
- Towarzyszu Młynariew! Jaki jest wasz stosunek do pluralizmu w Budzimiryzmie? - O pluralizmie dwóch opinii być nie może!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwietnia 25, 2012, 01:24:59 » |
|
-Co łączy Wszechbudzimiryzm z chrześcijaństwem? -Wielki post.
Przychodzi dwóch mężczyzn obok Parlamentu i słyszą jak krzyczą wszyscy: Sto Lat! Sto lat! Jeden do drugiego: - Ktoś tam ma chyba urodziny. - Nie. Wiek emerytalny ustalają.
Król Arkadiusz II Filip do spotkanego na ulicy żebraka: - Biedny człowieku, masz tu lola. To musi być straszne być bezdomnym nędzarzem. Ale chyba jeszcze gorzej być ślepcem. - Ma król rację. Kiedy byłem ślepcem, ludzie zawsze rzucali mi fałszywe monety.
Rankiem w pałacu w Vergen, po posiedzeniu Rządu: - Janie ! - Tak? - Czy u mnie w samochodzie drzwi otwierają się do góry? - Nie... - Cholera, znów przywieźli mnie w bagażniku...
W ADUK postanowiono wprowadzić zmiany: - Teraz będziecie - mówi marsz. Młynariew - zmieniać codziennie koszule. Tak jak w KSL. - No to trzeba będzie ustalać kto z kim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #27 : Maja 02, 2012, 11:01:19 » |
|
Po latach Laszk Młynariew spotyka Mistrza Budzimira VII i mówi: -Witaj Budzimirze. Co teraz robisz? -A wykładam chemię. -Oo! A gdzie? -W Biedronce.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #28 : Maja 02, 2012, 03:06:02 » |
|
Przedni dowcipa Laszku, ale i królewskie żarty były niczego sobie. Może i ja coś sobie przypomnę.
-Dlaczego dwóch AdUKowców nie może jechać motocyklem? -Bo zawsze się kłócą, który ma siedzieć przy oknie:D
-Jak PMOBista otwiera konserwę? -Wali w nią pałką i krzyczy "otwierać, jesteście otoczeni!"
Budzimir wziął kilku najlepszych PMOBistów, po zwiedzaniu nastąpił "czas wolny". O umówionej godzinie schodzą się jeden po drugim. Jeden niesie butelkę wódki, drugi wino, trzeci piwo, a ostatni niesie futrynę razem z drzwiami. Budzimir wrzeszczy: -Po coś to zabrał matole? Niezrażony PMOBista odpowiada; -A jak otworzymy piwo, wino i wódkę?
Spotyka się PMOBista z Adukowcem, ten pierwszy niesie lodówkę. Adukowiec pyta; -Skąd ją masz? -A wiesz byłem na randce laska taka, że hoho! Rozanielona na wpółrozebrana i mówi do mnie "a teraz bierz co chcesz". No to wziąłem lodówkę:)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #29 : Maja 02, 2012, 04:43:01 » |
|
Mistrz Budzimir VII przyszedł do przedszkola na pogadankę z dziećmi. Mówi im o negatywnych skutkach alkoholizmu: -Widzicie te 4 drzewa? Alkoholik widzi 8! -Ależ Mistrzu Budzimirze, tam są 2 drzewa...
Mistrz Budzimir VII jedzie ze swoim szoferem samochodem. Nagle na drogę wyskakuje im świnia. Szofer nie zdążył zahamować i rozjechał ją. Mistrz Budzimir kazał mu pójść do najbliższego gospodarstwa i przeprosić. Szofer poszedł. Wraca po kilkunastu minutach wesoły, z bukietem kwiatów i butelką wina. Z daleka machają do niego szczęśliwi mieszkańcy gospodarstwa. Zdziwiony Budzimir pyta go: -Co im takiego powiedziałeś? -Nic szczególnego. Że jestem kierowcą Mistrza Budzimira i właśnie zabiłem świnię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|