|
Nikolai Petrović
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Sierpnia 10, 2014, 09:57:57 » |
|
Wchodzi obywatel Apaczowa do sklepu i podchodzi do niego sprzedawca. - Dzień dobry, pomóc w czymś? - Nie, apacze tylko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #241 : Sierpnia 29, 2014, 09:38:09 » |
|
2013 rok. Wojna z Hameryką. Duży oddział hirschbersko-weerlandzkich żołnierzy znajduje się w pobliżu pozycji hamerykańskich. Nagle zza niewielkiego wzgórza dobiega ich głos: - Jeden amerykański żołnierz jest lepszy, niż dziesięciu waszych! Dowódca szybko wybiera dziesięciu najlepszych wojaków i wysyła ich za wzgórze. Po chwili rozlegają się odgłosy strzałów, po czym zapada cisza. Głos odzywa się znowu: - Jeden amerykański żołnierz jest lepszy, niż stu waszych! Wściekły dowódca skrzykuje naprędce setkę najlepszych z pozostałych wojaków i wysyła ich za wzgórze. Rozlegają się strzały, a po 10 minutach zapada cisza. Spokojny hamerykański głos rozlega się ponownie: - Jeden amerykański żołnierz jest lepszy, niż tysiąc waszych! Niemożebnie wkurzony dowódca wysyła 1000 wojaków za wzgórze. Karabiny strzelają, granaty wybuchają, latają rakiety... i znów cisza. W końcu jednemu ciężko rannemu Hirschbergowi udaje się doczołgać z powrotem do dowódcy. Umierając, wydaje z siebie ostatnie słowa: - Nie posyłajcie więcej naszych... To pułapka... Jest ich DWÓCH!
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #242 : Września 21, 2014, 03:36:30 » |
|
-Wiecie dlaczego Laszk nie jest Posłem? -Bo nie żyje!
Uwielbiam czarny humor.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #243 : Września 24, 2014, 05:41:19 » |
|
Przyjeżdża Hirschberskie dziecko z wycieczki po Weerlandzie i mówi: -Mamo, mamo! Ale zajebista wycieczka! Najlepszy był cyrk! -Ta? I co w tym cyrku, synuś? -No był taki gościu co w niego nożami rzucali ale nie trafiały w niego! -Wow! Naprawdę? Co jeszcze? -No i podpalali gościowi ręce ale nie miał poparzeń! -Jestem pełna podziwu! Mów dalej! -No i była taka gościówa, no i ten i głowę odkręcili jej do tyłu! -Tak? I co z nią? -Mamo... wiesz co, podaj mi obiad. Zgłodniałem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2014, 09:22:23 wysłane przez Siergiej Makłow vel Sterlicht »
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #244 : Października 20, 2014, 04:59:35 » |
|
Z życia wzięte:
Przechadzając się po pewnej metropolii jaką jest Kamienna Góra zaczepiła mnie cyganka. Powiedziała, że jak dam jej mój dowód osobisty i 10 zł to powie mi jak mam na imię, nazwisko, ile mam lat i gdzie mieszkam. Uśmiałem się, ale dałem jej te 10 zł niech ma na szczęście.
Przepraszam że tutaj ale nie ma takiego wątku jak z życia wzięte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #245 : Października 28, 2014, 08:41:47 » |
|
Na komisję rekrutacyjną PMOB przyjechał ubezpieczyciel. Zwraca się do poborowych:
-Chłopaki. Jak ktoś się u mnie nie ubezpieczy to pojedzie do Bialenii, zginie i rodzicom tylko list kondolencyjny przyślą! -A jak ktoś się ubezpieczy? -A jak ktoś się ubezpieczy to jak pojedzie na front i zginie to rząd będzie musiał zapłacić rodzicom 50 tysięcy loli. -No ale co to za różnica jak i tak się zginie??? -No różnica taka, że rząd wtedy się najpierw zastanowi, nim takiego ubezpieczonego wyśle na front.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #246 : Października 28, 2014, 06:49:53 » |
|
Piękne nawiązanie do Tarczy - agencji ubezpieczeniowej Wielkiego Sternika.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #247 : Listopada 06, 2014, 06:28:49 » |
|
- Puk, puk! - Kto tam? - HOMO! - Czego chcecie?! - Porozmawiać! - A ilu was jest? - Dwóch! - No to porozmawiajcie sobie!
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #248 : Listopada 10, 2014, 09:33:10 » |
|
Trafia koleś do siedmiogrodziej komendy UB. Fukncjonariusz pyta: -A kto był z wami podczas tej kradzieży? -Nie pamiętam, niech no się zastanowię... -To szybciej, bo bez głowy ciężko się zastanawiać.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #249 : Listopada 21, 2014, 05:46:10 » |
|
Stary Hirschberg mieszkający w Austro-Węgrzech postanowił powrócić do ojczyzny. Podczas odprawy na granicy austriacki celnik znajduje w jego walizce popiersie cesarza Maksymiliana Teodora: -A co to jest? -Nie co to jest tylko Kto to jest! To jest, Herr Feldfebel, Jego Cesarska i Królewska Mość Maksymilian Teodor I, nasz ukochany monarcha! -Ach, w takim razie może pan przejechać. Celnik hirshbersko-weerlandzki również znajduje popiersie i pyta: -A co to jest? -Nie co to jest tylko kto to jest! To jest, Towarzyszu Sierżancie, Maksymilian Teodor, austriacki monarchofaszysta i gnębiciel Weerlandczyków. -Aaa, zatem przejeżdżajcie. Kilka dni później Hirschberg jest już u krewnych w stolicy. Ci pomagają mu się rozpakować i również zauważają popiersie. -Wuju, a kto to jest? -Nie kto to jest tylko co to jest! To jest, moi kochani, pół kilo czystego złota!
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #250 : Grudnia 31, 2014, 10:37:20 » |
|
Podryw w Weerlandzie: -Cześć, chcesz się bliżej poznać? -Mam chłopaka. -Mam w domu ciepłą wodę i prąd. -Jagna jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #251 : Maja 04, 2015, 08:08:45 » |
|
Ciecierad Ciecieląg przemawia w KGRze nr 49:
- Towarzysze, przed następnym Zjazdem Partii każdego w naszym KGRze będzie stać na helikopter. - Towarzyszu, ale na co królchoźnikowi helikopter? - No bo jak się dowie, że w sąsiedniej gminie mają w sklepie gumkę do kalesonów, to będzie mógł po nią polecieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #252 : Maja 20, 2015, 08:05:35 » |
|
Wielki Sternik ukradkiem karmił wrogów monarchosocjalizmu. Od ukradka wrogowie monarchosocjalizmu puchli i umierali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|