Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #225 : Czerwca 14, 2014, 09:44:37 » |
|
Przenieśmy się do czasów, gdy Laszk chodził do podstawówki:
W podstawówce na lekcji pisania uczniowie piszą wypracowanie, które ma zawierać: wątek religijny, watek historyczny, wątek miłosny i wątek sensacyjny. Wszyscy uczniowie piszą pracowicie już pół godziny, tylko jeden Laszk rozsiadł się wygodnie i patrzy w sufit. - Laszku, czemu nie piszesz? - pyta nauczycielka. - Ja już napisałem - odpowiada Laszk. - To jest niemożliwe - dziwi się nauczycielka - przeczytaj wszystkim na głos co napisałeś. - "Mój Boże (wątek religijny) - rzekła hrabina (wątek historyczny) jestem w ciąży 9(atek miłosny), ale nie wiem z kim (wątek sensacyjny)."
O żołnierzu i Ametyście:
Pijany żołnierz wraca wieczorem z przepustki. Niestety przy bramie natrafia na Ametysta: - Czołem Ametystowie! - Czołem kompania!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2014, 09:49:23 wysłane przez Helmut von Hermann »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #226 : Czerwca 14, 2014, 10:11:17 » |
|
Drugi boski, mimo że zrozumiałem tyle co tutaj (czyli nie wszystko).
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #227 : Czerwca 15, 2014, 02:36:06 » |
|
Jeśli chodzi o czołgi, to na Węgrzech podczas jakichś manifestacji odpalono muzealnego tygrysa i zaatakowano nim policję. Tak mi się przynajmniej obiło kiedyś o uszy.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #228 : Czerwca 24, 2014, 02:07:35 » |
|
Wraca górnik z kopalni cukru do domu. -Helga, u nas na kopalni był dzisiaj zufall. -Schreklich! Jakieś ludzie zginęli? -Nie, same z Weerlandu.
Obywatel Guberni Zachodniej mieszkający na co dzień przy granicy austriackiej odwiedza rodzinę w Bździszewie: -Wiecie, Weerlandczyków to tam nie ma wcale, z 10 Prozent to Hirschbergowie, 20 Prozent tych naszych... -A reszta? -A reszta to wszystkie z Vaterlandu.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #229 : Lipca 02, 2014, 10:24:00 » |
|
Wybitne to to nie jest, ale dało się wyśmienicie hmmm sparafrazować.
W jednej z baz PMOB postanowiono w dość ciekawy sposób wypłacać weteranom pieniądze za zasługi, a mianowicie wedle obranej przez nich długości. Wchodzi postawny żołnierz. - Czołem Dziesiętniku, jak pan chce, abyśmy pana mierzyli? - Od stóp do głowy. - OK, 190 cm czyli 190 tys loli. Wchodzi kolejny. - Dzień dobry Setniku, jak mierzyć? - Od stóp do wyciągniętej ręki. - Tak jest! 220 cm czyli 220 tysięcy. Wchodzi zgarbiony dziadzio z laską, może 150 cm wzrostu. - Dzień dobry panie Dozorco, jak mamy pana mierzyć? - Wiesz synu, od czubka penisa do jąder. - Dozorco, pan taki zasłużony, nie chcemy tak mało pieniędzy panu wypłacać... - Róbcie jak mówię, mnie tyle wystarczy. Mierzą, przykładają miarkę i od czubka do... - Dozorco, a gdzie pan ma jądra?! - W Aralii synu, w Aralii.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2014, 11:02:04 wysłane przez Ametyst »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #230 : Lipca 02, 2014, 05:00:34 » |
|
Za to to jest wybitne:
Tobiasz przychodzi w odwiedziny do Ciecierada. Patrzy, a tu kort tenisowy, na którym gra dwóch światowej klasy tenisistów. Zdziwiony Tobiasz biegnie do gospodarza: -Od kiedy ty masz kort tenisowy? I skąd tych dwóch wytrzasnąłeś? -Wiesz, znalazłem starą lampę z dżinem w środku... -Naprawdę? Pożyczysz? -Jasne tylko mów do niego głośno i powoli, bo on trochę nie dosłyszy... Tobiasz z lampą jedzie do domu. Na miejscu pociera lampę i faktycznie pojawia się dżin. -Dżinie, słuchaj, chciałbym mieć tu jutro górę złota. Dżin skinął głową i zniknął. Nazajutrz Tobiasz wstaje, patrzy a tu góra błota! Zdenerwowany dzwoni do Ciecierada: -Stary, co to ma być? Prosiłem tego dżina o górę złota, a dostałem górę błota! -A myślisz, że ja prosiłem o wielkiego tenisa?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #231 : Lipca 09, 2014, 08:40:15 » |
|
Laszk Młynariew podczas negocjacji pokojowych zostaje wywołany do telefonu. hirschberski dziennikarz postanowił podsłuchać łżekróla i po cichutku udał się za Młynariewem, po czym stanął obok kabiny, nadstawiając uszu:
- Oczywiście, Budzimirze! - ... - Tak jest, Mistrzu! - ... - Z całą pewnością Budzimirze, bezapelacyjnie! - ... - Nie, Budzimirze! - ... - Absolutnie wykluczone, Mistrzu Budzimirze! - ... - Nie i po tysiąckroć nie!
Dziennikarz postanowił wypytać Młynariewa, w czym nie zgadzał się ze Budzimirze, co jest rzeczą przecież wielce ryzykowną dla polityków KRPW, a dla przebiegu negocjacji mogło mieć ogromne znaczenie. Wyczuwał sensację... Podszedł więc do Młynariewai zapytał: -Towarzyszu Młynariew, nie podsłuchiwałem, ale słyszałem mimowolnie Towarzysza rozmowę z Budzimirem... - Taaak? I cóż z tym? - Mógłby mi Towarzysz powiedzieć, z czym tak się nie zgadzał z Mistrzem w końcówce waszej rozmowy? Musiało być to coś wielce istotnego, skoro zdecydował się Towarzysz polemizować z arcypatriarchą. - Tak, powiem panu, skoro już pan słyszał rozmowę. - ?? - Mistrz Budzimir w końcówce naszej rozmowy pytał mnie, czy są jakieś punkty, w których się z nim nie zgadzam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #232 : Lipca 10, 2014, 12:05:27 » |
|
Budzimiryści z Weerlandu postanowili ufundować Mistrzowi Budzimirowi VII wakacje na Żuławach. Laszk Młynariew zaproponował, aby dodatkowo wynająć Arcypatriarsze jakąś pannę do towarzystwa. Po kilku dniach Budzimir wchodzi do swojego pokoju hotelowego w Draśnie i widzi nagą dziewczynę. Oburzony żąda wytłumaczenia, a ta wyjaśnia wszystko ze szczegółami. Budzimir chwyta za telefon i dzwoni do Laszka: -No co to ma znaczyć? Ja jestem Mistrzem! Powinienem być autorytetem dla wszystkich budzimirystów, a tu coś takiego! Jestem na ciebie wściekły! Tymczasem dziewczyna zaczyna powoli się ubierać i wychodzi z pokoju. W tym momencie Budzimir przerywa rozmowę i zwraca się do dziewczyny: - A ty dokąd? Czy ja jestem zły na ciebie?
Muszę przestać wyobrażać sobie Was w realu gdy czytam dowcipy, bo tym razem to było.. zaskakujące przeżycie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #233 : Lipca 10, 2014, 02:07:07 » |
|
Prawdę mówiąc żałuję, że nigdy nie poznałem Arkadiusza w realu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #234 : Sierpnia 09, 2014, 09:15:57 » |
|
-Opowiadano mi, że Arkadiusz umarł w dniu wielkiego święta. Jakie to było święto? -Dzień śmierci Arkadiusza.
Oryginał Radia Erewań: -Opowiadano mi, że Stalin umarł w dniu wielkiego święta. Jakie to było święto? -Dzień śmierci Stalina.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Heinrich Hewret
Termometr
Specjalna troska
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #235 : Sierpnia 10, 2014, 06:41:27 » |
|
Czyżby w ZSKHiW tworzyła się nowa pustynia?
|
|
|
|
|
|
hrabia Heinrich HewretPodwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego. Zarządzenie cara Rosji Piotra I z 9 grudnia 1708 roku 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #236 : Sierpnia 10, 2014, 08:15:06 » |
|
Hehe dobry żart. Pasuje do dowcipu mikronacyjnego.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #237 : Sierpnia 10, 2014, 08:54:05 » |
|
Już myślałem, że dziś na naszym forum będzie tylko jeden post. Na szczęście Hewret uratował sytuację!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #238 : Sierpnia 10, 2014, 08:57:41 » |
|
Jechał Hirschberg, rozbił swoje auto na zakręcie i powiedział - miesiąc czasu pracy na marne. Potem w tym samym miejscu jechał Weerlandczyk i tez rozbił auto, wysiadł i mówi - trzy miesiące pracy na marne. Stoją, zapalili sobie papierosa, patrzą jedzie Bździszewianin, też się rozbił, i mówi - całe życie pracy na marne, a Hirschberg odzywa się, i mówi - to po coś pan taki drogi wóz kupował?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #239 : Sierpnia 10, 2014, 08:59:49 » |
|
Pytający: - Jakie jest najpiękniejsze miasto w ZSKHiW ? Odpowiadający: - Laszkberg. P: - Ile bomb atomowych potrzeba, aby zniszczyć Laszkberg ? O: - Arkopolis to też piękne miasto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|