|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Grudnia 14, 2011, 07:52:23 » |
|
Surmeński trójpodział władzy: ustawodawcza- Stefanosigos wykonawcza- Radziecki sądownicza- O'Rhada
Aralski flecista narzeka: -Najpierw graliśmy dla Premiera. Tak mu się spodobało, że kazał dać nam tyle złotych monet ile zmieści się w naszych instrumentach. Do bębna weszło 1000, do saksofonu 500 a do tego j****ego fletu nic. Potem graliśmy dla Króla. Jemu też się spodobało, i kazał nam dać tyleż samo monet. Do bębna weszło 1000, do saksofonu 500 a do tego j***nego fletu nic. Na końcu graliśmy dla Mistrza Budzimira. Jemu się nasza muzyka nie spodobała i kazał nam nasze instrumenty w dupę wsadzić. Bęben nie wszedł, saksofon też a ten j***ny flet wszedł!
Baron Monde-Kovacs do barona Kovacsa: - Tata, tata! Wreszcie wysłałem ludzi w kosmos! Wreszcie polecieli! - Wszyscy? - Nie, trzech. - To co mi gówniarzu głowę zawracasz!!!
U nas co druga osoba kradnie - mówi Król do diuka Młynariewa - Cicho! Mówmy, że nie co druga, tylko co trzecia, będzie na obecnego premiera.
Na zebraniu Rządu Gieorgij chwali się sukcesami hirshbersko-weerlandzkiej gospodarki. - Nawet patriarcha Innocenty poświęcił jej uwagę w swoim kazaniu! - A co powiedział? - interesuje się towarzysz. - Jezus, Maria!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 08:18:16 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudnia 15, 2011, 04:29:09 » |
|
Całkiem całkiem;) ale najlepszy jest ostatni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 23, 2011, 10:36:17 » |
|
Przy stole siedzi muzułmański dostojnik otoczony lustrami. Zwierciadła ustawione są tak, aby w każdym widoczne było odbicie wymienionego muzułmanina. Jedno z luster przykryte jest płachtą. Co to jest? Rada Imamów IF
Dlaczego Erick Monde nie żartuje nigdy z siebie? Bo musiałby pozwać się za obrazę Aralczyków.
Do żołnierza pilnującego wejścia do kancelarii premiera podchodzi staruszek i prosi: – Towarzyszu oficerze, ja tak bardzo chciałbym się widzieć z premierem Młynariewem... – Obywatelu – tłumaczy wojak –Laszk Młynariew nie jest już premierem. – No tak. Dziękuję – mówi staruszek i odchodzi. Następnego dnia sytuacja się powtarza: – Towarzyszu oficerze, ja tak bardzo chciałbym się widzieć z premierem Młynariewem... – Obywatelu. Pytał obywatel już wczoraj, a ja wam odpowiedziałem, że diuk Młynariew nie jest już premierem... Staruszek znów dziękuje i odchodzi. I tak przez kilka dni. W końcu po kolejnym pytaniu żołnierz nie wytrzymuje: – Przychodzi towarzysz tu od tygodnia i za każdym razem tłumaczę wam, że diuk Laszk Młynariew nie jest już premierem. – Wiem towarzyszu oficerze – uśmiecha się staruszek. – Ale ja tego po prostu uwielbiam słuchać.
Do sklepu papierniczego przychodzi brudny, niechlujnie ubrany klient: - Czy są portrety Króla? - pyta sprzedawcę. - Są. - A portrety Premiera? - Także są. - To poproszę po 10 sztuk. Po paru dniach ten sam klient wraca do sklepu papierniczego. Wygląda już nieco schludniej. - Proszę 20 portretów Króla i 20 portretów Premiera. Minęło znowu kilka dni i sytuacja się powtarza. Tyle że tym razem klient ubrany jest w elegancki garnitur i prosi 50 portretów i Króla i Premiera . Kiedy następnym razem ten sam człowiek podjechał pod sklep własnym samochodem i poprosił o 100 portretów jednego i drugiego wodza ZSKHiW, sprzedawca nie wytrzymał i pyta: - Towarzyszu, o co chodzi z tymi portretami? I jak towarzysz dorobił się samochodu? Jeszcze niedawno nie miał towarzysz w czym chodzić… - Otworzyłem strzelnicę za miastem.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudnia 27, 2011, 12:44:23 » |
|
-Co to jest: PMOB-ista pomiędzy dwoma ADUK-owcami? -przepaść intelektualna.
-Dlaczego PMOB-ista je ziemię? -bo grunt to zdrowie.
-Dlaczego PMOB-ista idzie na patrol z psem? -bo co dwie głowy to niejedna.
-Dlaczego kawały o PMOB-istach są takie krótkie? -Żeby ADUK-owcy mogli je zapamiętać.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudnia 29, 2011, 12:06:30 » |
|
O naszym wojsku
-Dlaczego PMOBiści patrolują miasto po trzech? -Szukają czwartego do brydża.
-Dlaczego AdUKowcy chodzą po dwóch? -Bo jedyn umie pisać, a drugi czytać.
-Dlaczego król zgodził się na włączenie AAN do KSZ? -Żeby miał kto AdUkowców nauczyć czytać.
-Co ma żołnierz w spodniach? -Żołnierz w spodniach ma chodzić długo i oszczędnie.
-Co ma żołnierz? -Żołnierz ma stać na straży ojczyzny.
- Jaka ksiązka odmieniła życie największej ilości ludzi? - Książeczka wojskowa.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudnia 29, 2011, 12:11:10 » |
|
Baron Monde szczęśliwy przychodzi do domu Barona Davida Kovacsa ze szkoły i krzyczy na cały głos: - Tato, tato! Zdałem do kolejnej klasy! Tata na to: - Wiem, przekupiłem nauczyciela.
W Aralii najbardziej rozpowszechnione są tlen i głupota.
Dlaczego w Budzimiracie nie ma łabędzi? - Bo budzimiryści szybciej dopływają do chleba.
- Dlaczego w teatrze Gieorgij siada zawsze w pierwszym rzędzie? - Żeby chociaż wtedy mieć naród za sobą.
Z pamiętnika działacza JUP: Pierwszy dzień: włączam radio -Król drugi dzień: włączam telewizor - Król trzeci dzień: czytam gazetę - Król czwarty dzień: oglądam plakaty - Król piąty dzień: boje się otworzyć konserwę.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudnia 29, 2011, 03:07:00 » |
|
Przecież opowiadamy kawały o wszystkich: PMOB-istach, ADUK-owcach, ASPR-owcach, JUP-owcach itp. To Mistrz Budzmir dąży do konfliktów, we wszystkim na siłę wynajduje złośliwości i szuka powodów do zwady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudnia 29, 2011, 05:23:39 » |
|
Mam wenę...
-Od czego pochodzi skrót PMOB? -Paczka Młodocianych Ogolonych Bandytów
-Co to jest; PMOBowiec wśród dwóch AdUKowców? -Luka prawna.
-Co osiągniemy po skrzyżowaniu PMOBowca z AdUKowcem? -prawdziwego Weerlandczyka
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2012, 04:32:11 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 02, 2012, 04:09:29 » |
|
-Od czego pochodzi skrót PMOB? -Paczka Młodocianych Ogolonych Bandytów
W sensie klony Towarzysza? Dlaczego Rząd nie może dojść do porozumienia? Bo jest w nim Monde. Co zrobiłby Monde gdyby dowiedział się, że jego nieletnia córka jest w ciąży? Napisałby ustawę, która zabrania zachodzenia w ciążę. Jaka jest rola związków zawodowych w kapitalizmie? - Mają bronić robotników przed ustrojem. A jaką spełniają rolę w socjalizmie? - Odwrotną niż w kapitalizmie. Herbata- 4 lole Gazeta- 2 lole Możliwość zakrztuszenia się ze śmiechu po lekturze ,,Echa"- bezcenne W jednym z reakcyjnych domów była papuga, która ciągle powtarzała: "Precz z Królem!" Usłyszał to ADUKowiec - papuga i jej właściciele stanęli przed sądem. Lecz w dniu rozprawy papugę wymieniono na inną u księdza. W trakcie przesłuchania, mimo nalegań sądu, ptak uparcie milczy. Sędzia, by skłonić jednak papugę do mówienia, sam powtarza: "Precz z Królem". Bez skutku. Wreszcie zaproponował, by wszyscy zebrani w sali rozpraw krzyknęli: "Precz z Królem". Po tym okrzyku papuga zareagowała: - Panie, wysłuchaj ich modlitw!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2012, 04:32:58 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 03, 2012, 08:54:21 » |
|
8 marca. Andrzej Swarzewski zakrywa Pansy oczy i mówiąc, że ma dla niej niespodziankę prowadzi małżonkę do pokoju. Gdy wreszcie odkrywa oczy ta zapytuje: Ale gdzie ta niespodzianka? Swarzewski odpowiada; Ale Kochanie! Nie widzisz, że odkurzyłem?
Rozmawia gen. Koavcs i król Arkadiusz Filip: - Wiesz - mówi nasz monarcha- ja zbieram dowcipy o sobie. - Ja też- mówi przywódca Rewolucji Transylwańskiej. A ile już masz? - Cały zeszyt. A ty? - Cały obóz...
Na komendzie adukowiec okłada pałą kasetę magnetofonową. Drugi pyta: - Co robisz? - Komendant kazał ją przesłuchać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 17, 2012, 11:06:51 » |
|
ADUK-owiec podjeżdża starą stuningowaną beemką pod okna na blokowisku i drze się: - Zajebala! Zajebala! Za-je-ba-laa!!! Z okna wychyla się opalona blondynka: - Izabela, kretynie, Izabela!
Co porabiają goście na korcie tenisowym w Kaer Moher? Grają w siatkówkę.
Stoi pijaczek pod murem i sobie leje. Podchodzi milicjant i pyta: - A można to tak lać na ten mur? - A co pan się pytasz - lej pan!
Ile jest dowcipów o PMOB-istach i ADUK-owcach? - Ten jeden - reszta to prawda.
Komisja wojskowa. - Nowak! - Jestem! - Majtki w dół i pochylić się! Potencjalny żolnierz posłusznie pochylił się i czeka. Doktor kątem oka zerknął i dalej wypełnia formularz - Podnieście jajka! Poborowy pochylony, zacisnął zęby, poczerwieniał, z pod ściany doszedł go delikatny chichot siedzących pielęgniarek. - Jajka podnieście! Zacisną pięści, aż kłykcie pobielały, zsiniał z wysiłku, i ciężko począł oddychać. - Nie mogę! - wycharczał ostatkiem sił. Lekarz popatrzył zza okularów - RĘKOMA!
Jednostka 8 Brygady Pancernej Królewskich Sił Lądowych. Młodzi żołnierze stoją przy czołgu. Podchodzi do nich dowódca. - Nazywam się kapitan Dyszel. Od dzisiaj jestem waszym dowódcą. - Tak jest towarzyszu kapitanie! - Żeby nie było niejasności - co jest najważniejsze w czołgu? - Działo - mówi jeden. - Nie,najważniejszy jest pancerz - rzuca drugi. - Radiostacja jest najważniejsza-krzyczy trzeci. - Bzdura, głupoty gadacie! Zapamiętajcie! Najważniejsze w czołgu, to nie pierdzieć!
Początki motoryzacji. Hrabia Septimus ze służącym jadą automobilem. Wyprzedza ich bryczka zaprzężona w 4 konie. - Janie dorzuć węgla. Spójrzmy śmierci w oczy..
Hr. Septimus: Janie… czy cytryna ma nóżki? Jan: Nie Towarzyszu… Hr. Septimus: O cholera, znowu wycisnąłem kanarka do herbaty…
Septimus ma jechać na wojnę. - Janie, masz tu klucz do pasa cnoty hrabiny. Pilnuj klucza i hrabiny! - Dobrze Towarzyszu hrabio. Septimus pojechał. Po dziesięciu minutach dogania go Jan: - Hrabio, nie pasuje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 27, 2012, 01:58:03 » |
|
Oj dawno tu nie byłem, muszę coś dopisać:)
-Dlaczego w nowym rządzie nie ma już komisariatu ds kultury? -Bo nie ma już w nim ASPR-u.
-Dlaczego król postanowił dokupić tereny Strefy Okupacyjnej? -Bo okulista przepisał mu nowe okulary, i teraz z okna swojej sypialni widzi Dremland.
-Dlaczego w całym Budzimiracie nie ma szyb? -Bo Mistrz buduje szybowiec.
-Moja żona jeśt świetna "w te klocki" -chwali się król Arkadiusz II. -Znam lepsze -odpowiada Budzimir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 28, 2012, 06:01:08 » |
|
Nie mam żony.  (niemikronacyjny ale zajebisty) Dzieci po powrocie z wakacji na wieś. Jedno z nich relacjonuje: - Mamusiu, widzieliśmy wielką grubą świnie, jeszcze grubszą niż ty! Matka posmutniała i zaczęła nagle płakać. Widząc to podeszło młodsze z nich, córeczka, i mówi: - Nie płacz mamusiu, to nie prawda - nie ma grubszej świni od ciebie... Wnusio wysyła babci paczkę z wojska. Babcia otwiera paczkę, patrzy - granat, a obok list... - Kochana babciu, jak pociągniesz za kółeczko, dostanę trzy dni przepustki. Czasoprzestrzeń w KSZ jest wtedy gdy kapral powie: - Sprzątaj korytarz od tego miejsca aż do obiadu. Poligon AAN. Odbywa się ćwiczenie. Płk Monde wydaje rozkaz: - Maski założyć. - Maski zdjąć. - Maski założyć. - Maski zdjąć. - Antolejevicz, czemu nie zdejmujecie maski? - Ale ja już zdjąłem. - Ale morda...! Hrabia Septimus z Janem pojechali na polowanie. Po drodze na rozgrzewkę wypili strzemiennego. Widzą jelenia. Septimus wypalił i nie trafił. No to wypili jeszcze raz. Znów widzą jelenia. Hrabia Septimus znów wypalił i nie trafił. Znowu wypili. Jadą dalej i widzą jelenia. - Hrabio, może teraz ja spróbuję? - Dobrze Janie. Jan strzelił i jeleń padł. - Jak to zrobiłeś? - Trzeba celować w środek stada. -Co wskazuje na to, iż Gieorgij jest uczniem Prorokini? -Pod koniec istnienia SRLA objął wszystkie ministerstwa i rząd stał się jednością.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 09:09:36 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lutego 03, 2012, 08:05:22 » |
|
Dzwoni Arkadiusz II Filip do Mistrza Budzimira: -Słyszałem, że u was jest -40 stopni Celcjusza. -Gdzie tam. Tylko -20. -A ja słyszałem, że -40. -Nie. Napewno -20. -A ja słyszałem w telewizji, że -40. -A to może na dworze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|