Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« : Stycznia 01, 2015, 03:23:51 » |
|
Ostatnio Król nalegał, i naciskał, na to by wszyscy mieszkańcy zaczęli bardziej troszczyć się o naszą gospodarkę. A uczy nas Dobry Budzimir " Króla swego słuchaj" przeto postanowiłem spełnić obywatelski obowiązek i założyć przedsiębiorstwo( na razie niewielkie }, a jako że Dobry Budzimir uczył nas" Biednych i porzuconych wspieraj" to otworzę je jeno w Arali, gdzie ostatnio jest bród , nędza, i pustka.
Postanowiłem przenieść tutaj umiejętności, i infrastrukturę które zdobyłem podczas mojego krótkiego pobytu w Republice Bialeńskiej Przy porcie w Arakcie zainstalowałem sieć nowoczesnych latryn dla turystów wyposażone w różne udogodnienia takie jak -łopatka -muszla -światło -gazeta od wejścia jednorazowego do którejś z ośmiu latryn będę pobierał drobną opłatę w wysokości 8 loli
Ponadto , będąc w ojczyźnie, w której zawsze trzeba starać się bardziej, rozwinę moją działalność w stosunku do tej z pod Bialeńskich Gór Orlich, obok sanitarnego kompleksu, postawiłem sporej wielkości namiot, gdzie od razu rozpoczęły się występy wynajętego przeze mnie połykacza ognia. Od każdego wejścia do namiotu zapłacić trzeba będzie 23 lole
Mam nadzieje że już wkrótce będę mógł odprowadzać z tej inicjatywy duże podatki, zarówno na rząd, jak i na Czcigodnego Arcypatriarche, bo jak uczy Dobry Budzimir " Jak już przestałeś dawać biednym , to zacznij dawać bogatym, pokaż jaki z ciebie frajer tak kompletnie a nie tylko trochę" A Dobrego Budzimira słuchać trzeba więc wykonam i te jego zalecenie.
|