Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 05:48:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Arbuzowe Szalety (filia Aralska)  (Przeczytany 760 razy)
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« : Stycznia 01, 2015, 03:23:51 »

Ostatnio Król nalegał, i naciskał, na to by wszyscy mieszkańcy zaczęli bardziej troszczyć się o naszą gospodarkę. A uczy nas Dobry Budzimir " Króla swego słuchaj" przeto postanowiłem spełnić obywatelski obowiązek i założyć przedsiębiorstwo( na razie niewielkie }, a jako że Dobry Budzimir uczył nas" Biednych i porzuconych wspieraj" to otworzę je jeno w Arali, gdzie ostatnio jest bród , nędza, i pustka.

Postanowiłem przenieść tutaj umiejętności, i infrastrukturę które zdobyłem podczas mojego krótkiego pobytu w Republice Bialeńskiej
Przy porcie w Arakcie zainstalowałem sieć nowoczesnych latryn dla turystów wyposażone w różne udogodnienia takie jak
-łopatka
-muszla
-światło
-gazeta
od wejścia jednorazowego do którejś z ośmiu latryn będę pobierał drobną opłatę w wysokości 8 loli

Ponadto , będąc w ojczyźnie, w której zawsze trzeba starać się bardziej, rozwinę moją działalność w stosunku do tej z pod Bialeńskich Gór Orlich, obok sanitarnego kompleksu, postawiłem sporej wielkości namiot, gdzie od razu rozpoczęły się występy wynajętego przeze mnie połykacza ognia. Od każdego wejścia do namiotu zapłacić trzeba będzie 23 lole

Mam nadzieje że już wkrótce będę mógł odprowadzać z tej inicjatywy duże podatki, zarówno na rząd, jak i na Czcigodnego Arcypatriarche, bo jak uczy Dobry Budzimir " Jak już przestałeś dawać biednym , to zacznij dawać bogatym, pokaż jaki z ciebie frajer tak kompletnie a nie tylko trochę" A Dobrego Budzimira słuchać trzeba więc wykonam i te jego zalecenie.

* alfa.jpg (37.74 KB, 650x434 - wyświetlony 104 razy.)

pre/mier , osoba premiernicza, psoba
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Stycznia 01, 2015, 04:19:22 »

Proponuję żeby Towarzysz zarejestrował przedsiębiorstwo, zgodnie z tą ustawą(i już się przydał Katalog Praw Wszystkich):

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3461.msg51417#msg51417

Rejestrować można o tutaj:

http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?board=32.0

PS: Przy porcie w Arkacie... czym jest ta Arkata?

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #2 : Stycznia 01, 2015, 05:10:07 »

Dziękuje za radę, towarzyszu gubernatorze, oczywiście chodziło mi o Arakne, ach ten Aralski akcent, wciąż jest mi ciężko się nim posługiwać

Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3

« Odpowiedz #3 : Stycznia 05, 2015, 10:42:44 »

Ja, Słuszny wiarą Arbuz Dumbledore, Mistrz BDRW, Sługa Arcypatriarchy, Maż świątobliwy, Etc.etc. Stwierdzam iż Arbuzowe Szalety przestały być firmą prywatną, gdyż przeszły pod władzę świątyni, a konkretnie pod władze BDRW, Od tego momentu zysk z nich, płynął będzie bezpośrednio na bankowe konto BDRW

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]