Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Lipca 28, 2014, 09:09:58 » |
|
Proszę osoby nieupoważnione (zwłaszcza Bialeńskich szpiegów) o nieczytanie tego tajnego wątku!
Rozpoczynamy przygotowania do inwazji na Bialenię! W operacji udział wezmą 3 okręty: fregata "Ustawa o delegalizacji PMOB", korweta "Swarożyc" i tankowiec "Gwędzil". Ten ostatni zajmie się też transportem żołnierzy, sprzętu naziemnego, a także 600 dyplomatów, naukowców, geodetów, logistyków i zawodowych grabieżców. Niestety mamy aktualnie problemy z pieniędzmi i będziemy mogli wysłać na wyprawę jedynie 500 żołnierzy z 1. Brygady 3. Dywizji. Damy im za to najlepszy sprzęt prosto od IBW! Operacja zacznie się już za kilka dni, być może już jutro.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipca 28, 2014, 09:24:37 » |
|
Słabo zorganizowana ta trzecia dywizja, zatem nadaje się idealnie. Dowództwo będziemy sprawować kolektywnie, czy też wyznaczamy jakiegoś przyszłego kozła ofiarnego?
Od razu zapytam, czy planujemy jakieś działania lotnicze?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipca 28, 2014, 09:34:27 » |
|
Przykro mi Ametyście, ale na razie nie stać nas na paliwo do samolotów. Jak tylko zrabujemy coś cennego, to wyślę tam jakimś lotniskowiec.
Akcja jest tak ważna, że będziemy dowodzić wszyscy razem.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipca 30, 2014, 08:12:33 » |
|
Wszyscy żołnierze, sprzęt i inne atrakcje są już gotowe do wyruszenia. Aby zaskoczyć Bialeńczyków, do ataku dołożę też prywatną korwetę "Kaszel" i 50 moich wojowników, a także 200 żołnierzy Kathy. Wszystko razem wyrusza dziś w nocy, o północy. Do Bialenii wyprawa powinna dotrzeć za kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipca 30, 2014, 08:22:57 » |
|
Wydałem tymczasem zarządzenie co do oddziału Kathy. Przeniosłem wątek do KFW. Warto przeprowadzić zrazu jakieś zaprzysiężenie.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipca 30, 2014, 08:40:18 » |
|
Pysiaki złożyły przysięgę, a tych dwustu po buziaku. I lembasy im dałam i zupę w słoiczku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipca 30, 2014, 08:42:19 » |
|
Liczę, że sweter wzięli ciepły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipca 30, 2014, 08:44:46 » |
|
Ale tylko jeden :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipca 30, 2014, 11:32:54 » |
|
Ja to mam trzy. I jeszcze kurtkę, jakby padało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipca 31, 2014, 01:53:32 » |
|
Ej ej! Czekajcie!
Wchodzi na pokład "Kaszlu"
Co wy tak beze mnie chcieli płynąć? Na miejscu dorzucę trochę prywatnych sił.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipca 31, 2014, 08:31:49 » |
|
Paaanie, to są drogie rzeczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 31, 2014, 02:51:42 » |
|
Pieniądze zostawiłem w Acapulco, kto mnie weźmie do kajuty?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipca 31, 2014, 05:44:44 » |
|
To na tych statkach są kajuty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipca 31, 2014, 07:20:05 » |
|
Jak tak bardzo chcesz płynąć to płyń. Tyle, że nie ma już wolnych kajut, będziesz musiał znaleźć sobie jakiś kącik w maszynowni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|