Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 08:00:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozmowy pokojowe  (Przeczytany 1023 razy)
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« : Czerwca 25, 2014, 06:07:34 »

Zapraszam Ametysta Faradobusa, Helmuta von Hermana, Ciecierada Ciecieląga i Tobiasza do Suchych Tataraków na negocjacje w sprawie zawarcia pokoju i przywrócenie porządku w naszym państwie. Bo jak to powiadają: "Pojednanie istnieje tylko na cmentarzu"... aaa to znaczy "Jeśli my nie skończymy z wojnami, wojny skończą z nami". Uczestnikom obrad gwarantuję pełne bezpieczeństwo!  
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2014, 06:14:58 wysłane przez Laszk Młynariew » Zapisane

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwca 25, 2014, 10:11:40 »

Uważam, ze musimy walczyć o pokój i przelać w tym szczytnym celu wiele hektolitrów krwi. Przybędę zatem na rozmowy, trzeba tylko wytyczyć dokładnie trójstyk, abyśmy wszyscy byli bezpieczni.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwca 26, 2014, 04:10:33 »

Proponuję aby każdy zabrał ze sobą pięciuset zamachowców samobójców. Wtedy każdy będzie się czuł tak samo bezpiecznie.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwca 26, 2014, 06:15:33 »

Trzeba się śpieszyć, straszliwa Bialenia nie śpi! W obliczu odejścia Strzegłoba Bieńbora proponuję ponowne zjednoczenie Królestwa. Z bólem serca zrzeknę się korony i na powrót połączę Weerland z resztą ZSKHiW, ale tylko pod pewnymi warunkami, a mianowicie:
-granice Weerlandu pozostaną nienaruszone. Zlewnia powróci pod kontrolę GW;
-zwrócicie mi pieniądze z mojego konta w KBL;
-Weerland nie zostanie pociągnięty do kontrybucji, jako że sam poniósł znaczne skody.
-Reszta ZSKHiW pomoże nam w zemście na demonicznej Republice Bialenii.

Jestem nawet gotów uznać Ametysta za Króla, ale tylko jeśli wyrzeknie się tych wszelkich plugastw i będzie żył jak porządny budzimirysta. Proponuję by znalazł sobie królową, by dowieść że nie jest jakimś seksualnym odmieńcem!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwca 26, 2014, 06:48:38 »

Propozycje wydają się sensowne. Abyś nie musiał ujmować sobie z majestatu mógłbym zatwierdzić Ci stricte honorowy tytuł króla laszkberskiego, księcia Weerlandu, wicekróla czy coś w tym stylu. W ramach drugiego aktu łaski mogę zgodzić się na skrócenie bieżącej kadencji Parlamentu. Odbudujemy Siły Zbrojne poprzez włączenie do nich działaczy FOCH. Aby wojna z Bialenią okazała się zwycięska jestem gotów poprzeć kandydaturę Laszka Młynariewa jako premiera ZSKHiW.

Jestem nawet gotów uznać Ametysta za Króla, ale tylko jeśli wyrzeknie się tych wszelkich plugastw i będzie żył jak porządny budzimirysta. Proponuję by znalazł sobie królową, by dowieść że nie jest jakimś seksualnym odmieńcem!

W takim razie Weerland winien zaprzestać prześladowań członków Narodu Hirschberskiego i wyrzec się zbrodniczej ideologii biedyzmu. Zawsze pozostaje jeszcze opcja realizowania monarchosocjalizmu w oparciu o dżęderyzm w KGH i biedyzm w GW.

Warto poruszyć również kwestię minipaństewek, których namnożyło się w trakcie wojny. Jeżeli chodzi o Księstwo Kaltvodki to postanowiliśmy już włączyć je do KGH na prawach gminy. Domagam się również likwidacji Weer-Hirschbergii i repatriacji dawnych mieszkańców stolicy. Pod kontrolę Hirschbergii powinny powrócić również Żuławy.  

Rzecz jasna dawny majątek Arkadiusza Przejściowego przekażecie mi, abym miał się z czego utrzymać.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2014, 06:52:25 wysłane przez Ametyst » Zapisane

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #5 : Czerwca 26, 2014, 08:02:06 »

Ja proponuję by Zlewnia jednak powróciła do KGH, w zamian daję wam dostęp do mojej studni.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #6 : Czerwca 26, 2014, 08:34:30 »

Jak śmiecie? Zlewnia jest Weerlandzka!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwca 26, 2014, 08:43:45 »

Zasadniczo Zlewnia to teraz głównie śmiecie. Jeżeli je sobie zabierzecie do zapchania jakiegoś biedaszybu to jestem za.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Czerwca 27, 2014, 03:23:45 »

Propozycje wydają się sensowne. Abyś nie musiał ujmować sobie z majestatu mógłbym zatwierdzić Ci stricte honorowy tytuł króla laszkberskiego, księcia Weerlandu, wicekróla czy coś w tym stylu. W ramach drugiego aktu łaski mogę zgodzić się na skrócenie bieżącej kadencji Parlamentu. Odbudujemy Siły Zbrojne poprzez włączenie do nich działaczy FOCH. Aby wojna z Bialenią okazała się zwycięska jestem gotów poprzeć kandydaturę Laszka Młynariewa jako premiera ZSKHiW.

No i super. W pełni popieram.

W takim razie Weerland winien zaprzestać prześladowań członków Narodu Hirschberskiego i wyrzec się zbrodniczej ideologii biedyzmu. Zawsze pozostaje jeszcze opcja realizowania monarchosocjalizmu w oparciu o dżęderyzm w KGH i biedyzm w GW.

Dżenderyzm? Nigdy! To już wolę wrócić do starego ustroju. Nie chcecie zbawiennego biedyzmu to nie.

Rzecz jasna dawny majątek Arkadiusza Przejściowego przekażecie mi, abym miał się z czego utrzymać.

A miej go sobie. Jakoś to przeboleję.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Czerwca 27, 2014, 03:36:05 »

Proponuję sformułować zatem wszystko w ładny dokument, abyśmy pamiętali kto co naobiecywał. Podpiszmy go w np. Draśnie, wszak Ugoda draśnieńska brzmi lepiej niż Układ z Suchych Tataraków.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwca 27, 2014, 03:39:36 »

No nie, ja się boję długich dokumentów. Mój osobisty sekretarz napisze to za mnie.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #11 : Czerwca 27, 2014, 03:44:42 »

Niech żyje król, który klęknął!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Czerwca 28, 2014, 09:20:14 »

Przygotowałem luźna propozycję traktatu pokojowego. Proszę zgłaszać poprawki. Trzeba też dodać do niego punkty o Żuławach i Weer-Hirshbergi. Sam nic o nich nie pisałem, gdyż nie wiem czego żądają Siergiej i Tobiasz.

Traktat pokojowy pomiędzy Królewską Gubernia hirschberską, Królestwem Weerlandu i Księstwem Kaltvodki

Art.1
Na mocy niniejszego dokumentu zawarty zostaje pokój pomiędzy Królewską Gubernia hirschberską, Królestwem Weerlandu i Księstwem Kaltvodki i zakończone zostają wszelkie działania zbrojne pomiędzy nimi.

Art.2
1. Królestwo Weerlandu zostaje ponownie włączone do ZSKHiW i przekształcone w Gubernię Weerlandzką. Jej granice, władze wykonawcze i ustawodawcze zostają identyczne jak przed wojną.
2. Urzędy Króla Weerlandu i Namiestnika Króla Weerlandu zostają zlikwidowane. Król Weerlandu ma prawo do honorowego tytułu Wicekróla i miesięcznej renty w wysokości 50 loli.
3. Z chwilą uprawomocnienia niniejszego traktatu Ustawa Zasadnicza Królestwa Weerlandu i Uchwała o siłach zbrojnych Królestwa Weerlandu przestają obowiązywać.

Art. 3
1. Księstwo Kaltvodki zostaje włączone do ZSKHiW na prawach gminy.
2. Książe Kaltvodki ma prawo do używania honorowego tytułu księcia.

Art. 4
1. Nowym Królem ZSKHiW zostaje Ametyst Faradobus.
2. Do końca lipca 2014 roku zostaną przeprowadzone powtórne wybory do parlamentu ZSKHiW.

Art. 5
Armie najemne i ochotnicze wszystkich stron konfliktu zostaną rozbrojone i rozwiązane. Nie dotyczy to prywatnych bojówek. KSL, KSL i Flota Wojenna zostaną odbudowane do stanu sprzed wojny.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #13 : Czerwca 28, 2014, 09:21:59 »

Żądamy wolnego Księstwa Kaltvodka!
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Czerwca 29, 2014, 12:08:43 »

Hmm... czego ja żądam... wystarczy mi tylko wyrzeczenie się dżenderyzmu przez Ametysta, mówiąc już całkiem serio, to przestaje być zabawne.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]