Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Czerwca 25, 2014, 06:07:34 » |
|
Zapraszam Ametysta Faradobusa, Helmuta von Hermana, Ciecierada Ciecieląga i Tobiasza do Suchych Tataraków na negocjacje w sprawie zawarcia pokoju i przywrócenie porządku w naszym państwie. Bo jak to powiadają: "Pojednanie istnieje tylko na cmentarzu"... aaa to znaczy "Jeśli my nie skończymy z wojnami, wojny skończą z nami". Uczestnikom obrad gwarantuję pełne bezpieczeństwo!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2014, 06:14:58 wysłane przez Laszk Młynariew »
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 25, 2014, 10:11:40 » |
|
Uważam, ze musimy walczyć o pokój i przelać w tym szczytnym celu wiele hektolitrów krwi. Przybędę zatem na rozmowy, trzeba tylko wytyczyć dokładnie trójstyk, abyśmy wszyscy byli bezpieczni.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwca 26, 2014, 04:10:33 » |
|
Proponuję aby każdy zabrał ze sobą pięciuset zamachowców samobójców. Wtedy każdy będzie się czuł tak samo bezpiecznie.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 26, 2014, 06:15:33 » |
|
Trzeba się śpieszyć, straszliwa Bialenia nie śpi! W obliczu odejścia Strzegłoba Bieńbora proponuję ponowne zjednoczenie Królestwa. Z bólem serca zrzeknę się korony i na powrót połączę Weerland z resztą ZSKHiW, ale tylko pod pewnymi warunkami, a mianowicie: -granice Weerlandu pozostaną nienaruszone. Zlewnia powróci pod kontrolę GW; -zwrócicie mi pieniądze z mojego konta w KBL; -Weerland nie zostanie pociągnięty do kontrybucji, jako że sam poniósł znaczne skody. -Reszta ZSKHiW pomoże nam w zemście na demonicznej Republice Bialenii. Jestem nawet gotów uznać Ametysta za Króla, ale tylko jeśli wyrzeknie się tych wszelkich plugastw i będzie żył jak porządny budzimirysta. Proponuję by znalazł sobie królową, by dowieść że nie jest jakimś seksualnym odmieńcem!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwca 26, 2014, 06:48:38 » |
|
Propozycje wydają się sensowne. Abyś nie musiał ujmować sobie z majestatu mógłbym zatwierdzić Ci stricte honorowy tytuł króla laszkberskiego, księcia Weerlandu, wicekróla czy coś w tym stylu. W ramach drugiego aktu łaski mogę zgodzić się na skrócenie bieżącej kadencji Parlamentu. Odbudujemy Siły Zbrojne poprzez włączenie do nich działaczy FOCH. Aby wojna z Bialenią okazała się zwycięska jestem gotów poprzeć kandydaturę Laszka Młynariewa jako premiera ZSKHiW. Jestem nawet gotów uznać Ametysta za Króla, ale tylko jeśli wyrzeknie się tych wszelkich plugastw i będzie żył jak porządny budzimirysta. Proponuję by znalazł sobie królową, by dowieść że nie jest jakimś seksualnym odmieńcem! W takim razie Weerland winien zaprzestać prześladowań członków Narodu Hirschberskiego i wyrzec się zbrodniczej ideologii biedyzmu. Zawsze pozostaje jeszcze opcja realizowania monarchosocjalizmu w oparciu o dżęderyzm w KGH i biedyzm w GW. Warto poruszyć również kwestię minipaństewek, których namnożyło się w trakcie wojny. Jeżeli chodzi o Księstwo Kaltvodki to postanowiliśmy już włączyć je do KGH na prawach gminy. Domagam się również likwidacji Weer-Hirschbergii i repatriacji dawnych mieszkańców stolicy. Pod kontrolę Hirschbergii powinny powrócić również Żuławy. Rzecz jasna dawny majątek Arkadiusza Przejściowego przekażecie mi, abym miał się z czego utrzymać.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2014, 06:52:25 wysłane przez Ametyst »
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 26, 2014, 08:02:06 » |
|
Ja proponuję by Zlewnia jednak powróciła do KGH, w zamian daję wam dostęp do mojej studni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwca 26, 2014, 08:43:45 » |
|
Zasadniczo Zlewnia to teraz głównie śmiecie. Jeżeli je sobie zabierzecie do zapchania jakiegoś biedaszybu to jestem za.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwca 27, 2014, 03:23:45 » |
|
Propozycje wydają się sensowne. Abyś nie musiał ujmować sobie z majestatu mógłbym zatwierdzić Ci stricte honorowy tytuł króla laszkberskiego, księcia Weerlandu, wicekróla czy coś w tym stylu. W ramach drugiego aktu łaski mogę zgodzić się na skrócenie bieżącej kadencji Parlamentu. Odbudujemy Siły Zbrojne poprzez włączenie do nich działaczy FOCH. Aby wojna z Bialenią okazała się zwycięska jestem gotów poprzeć kandydaturę Laszka Młynariewa jako premiera ZSKHiW. No i super. W pełni popieram. W takim razie Weerland winien zaprzestać prześladowań członków Narodu Hirschberskiego i wyrzec się zbrodniczej ideologii biedyzmu. Zawsze pozostaje jeszcze opcja realizowania monarchosocjalizmu w oparciu o dżęderyzm w KGH i biedyzm w GW. Dżenderyzm? Nigdy! To już wolę wrócić do starego ustroju. Nie chcecie zbawiennego biedyzmu to nie. Rzecz jasna dawny majątek Arkadiusza Przejściowego przekażecie mi, abym miał się z czego utrzymać.
A miej go sobie. Jakoś to przeboleję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 27, 2014, 03:36:05 » |
|
Proponuję sformułować zatem wszystko w ładny dokument, abyśmy pamiętali kto co naobiecywał. Podpiszmy go w np. Draśnie, wszak Ugoda draśnieńska brzmi lepiej niż Układ z Suchych Tataraków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwca 27, 2014, 03:39:36 » |
|
No nie, ja się boję długich dokumentów. Mój osobisty sekretarz napisze to za mnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 28, 2014, 09:20:14 » |
|
Przygotowałem luźna propozycję traktatu pokojowego. Proszę zgłaszać poprawki. Trzeba też dodać do niego punkty o Żuławach i Weer-Hirshbergi. Sam nic o nich nie pisałem, gdyż nie wiem czego żądają Siergiej i Tobiasz. Traktat pokojowy pomiędzy Królewską Gubernia hirschberską, Królestwem Weerlandu i Księstwem Kaltvodki
Art.1 Na mocy niniejszego dokumentu zawarty zostaje pokój pomiędzy Królewską Gubernia hirschberską, Królestwem Weerlandu i Księstwem Kaltvodki i zakończone zostają wszelkie działania zbrojne pomiędzy nimi.
Art.2 1. Królestwo Weerlandu zostaje ponownie włączone do ZSKHiW i przekształcone w Gubernię Weerlandzką. Jej granice, władze wykonawcze i ustawodawcze zostają identyczne jak przed wojną. 2. Urzędy Króla Weerlandu i Namiestnika Króla Weerlandu zostają zlikwidowane. Król Weerlandu ma prawo do honorowego tytułu Wicekróla i miesięcznej renty w wysokości 50 loli. 3. Z chwilą uprawomocnienia niniejszego traktatu Ustawa Zasadnicza Królestwa Weerlandu i Uchwała o siłach zbrojnych Królestwa Weerlandu przestają obowiązywać.
Art. 3 1. Księstwo Kaltvodki zostaje włączone do ZSKHiW na prawach gminy. 2. Książe Kaltvodki ma prawo do używania honorowego tytułu księcia.
Art. 4 1. Nowym Królem ZSKHiW zostaje Ametyst Faradobus. 2. Do końca lipca 2014 roku zostaną przeprowadzone powtórne wybory do parlamentu ZSKHiW.
Art. 5 Armie najemne i ochotnicze wszystkich stron konfliktu zostaną rozbrojone i rozwiązane. Nie dotyczy to prywatnych bojówek. KSL, KSL i Flota Wojenna zostaną odbudowane do stanu sprzed wojny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwca 28, 2014, 09:21:59 » |
|
Żądamy wolnego Księstwa Kaltvodka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwca 29, 2014, 12:08:43 » |
|
Hmm... czego ja żądam... wystarczy mi tylko wyrzeczenie się dżenderyzmu przez Ametysta, mówiąc już całkiem serio, to przestaje być zabawne.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|