Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:41:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Poselstwo z Weer-Hirschbergii  (Przeczytany 621 razy)
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« : Czerwca 01, 2014, 07:53:20 »

Pod pałac Kaer-Moher przyjeżdża kawalkada samochodów, z których wysiada kilku posłów. Zostają wpuszczeni do sali tronowej. Jeden z posłów wyjął z kieszeni pogiętą i pomiętoloną kartkę, rozwijając ją wziął łyk wódy płucząc nią gardło. Wypluł wódę z gardła i wziął nowy łyk i zaczął czytać.

Władze Królestwa Weerlandu!

Powiązani kulturowo i historycznie z Weerlandem cała hirshbersko-weerlandzka społeczność Weer-Hirschbergii pod opieką władzy ludowej zwraca się do władz Królestwa Weerlandu o nawiązanie wojskowej ugody. Jak wiadomo, nawałnica dżenderysta zbliża się nieubłaganie i ten, kto się przed nią nie ustrzeże ten na ciemne strony mocy się przekabaci. Dlatego w obronie własnej oraz całej ojczyzny utwierdzamy teorię, iż zjednoczeni i silni musimy trwać w obronie przez nawałnicą zboczeń i wynaturzeń.

Cała ojczyzna staje w zagrożeniu. Hirschberska część kraju jest już stracona - tamtejsi ludzie są za słabi, by się bronić... kto pisał te bzdury?... dobra, dalej - Ich zachowania przeczyły wszelkim tradycyjnym zachowaniom, które zanikły w konsumpcyjnym społeczeństwie. Ich słabość okazała się zbyt łamliwa - separatyści z Zimnej Wódki przyłączyli się do dżenderysta walcząc w imię bezprawia i wynaturzeń.

Poselstwo Hirschberskiej Republiki Weer-Hirschbergii zwraca się do władz Królestwa Weerlandu - jedynego państwa będącego ostoją tradycji i poszanowania starej kultury w tym obszarze. Wiemy, iż weerlandzka ludność nie ugnie się przed siłami dżenderysta, które rosną w siłę i grożą cywilnej ludności. Wielowiekowe sąsiedztwo tradycyjnych Weerlandczyków i "postępowych" Hirschbergów dała społeczeństwo Weer-Hirschbergii, które pomimo różnic narodowych potrafi zjednoczyć się w walce z obcymi. Społeczeństwo tego bogatego kulturowo regionu nie uważa się bezpośrednio za Hirschbergów bądź Weerlanczyków - owszem, każdy zachowuje swoje tradycje narodowe, jednak zjednoczeni jesteśmy silniejsi. Przez wieki kraina Weer-Hirschbergii była pomijana i w ogóle nie używano nigdy tej nazwy. Teraz, gdy doszliśmy do ludowej władzy, całe bogate w kulturę i historię dwunarodowe społeczeństwo Weer-Hirschbergii chce bronić swej krainy, sojuszników i tradycji przed zabójczym podstępem.

Z uszanowaniami,
Siergiej Makłow - przewodniczący Rady Ludowej.

Aha - towarzysz Makłow kazał jeszcze przekazać tą butelczynę.

Jeden z bojców przynosi z auta butelkę 90%-owego kurduplizowanego bimbru, który pije się w obrządkach.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2014, 08:06:33 wysłane przez Siergiej Makłow vel Sterlicht » Zapisane

(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu,
Kultysta kurduplysta,
Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin,
Generał w stanie spoczynku,
baron Siergiej Makłow
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #1 : Czerwca 01, 2014, 08:13:57 »

Kaltvodki! Pisze się Kaltvodki!
Strzegłob Bieńbor
Sołtys
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Stim - Eugene Zain

« Odpowiedz #2 : Czerwca 01, 2014, 10:01:16 »

Specjalnie na przyjęcie poselstwa, Strzegłob przygotował sobie parę pozłacanych okularów, pozłacany medalion z rubinem i jakąś starą koronę z dawnej rezydencji JKM Arkadiusza II Filipa, o której chyba wszyscy dawno temu zapomnieli. Tak elegancko ubrany stanął sobie przy tronie (prawdopodobnie jakimś krześle) i wysłuchał przemówienia posłów z rezerwą.

Wasza Królewska Mość, niby sensownie o tym dżenderze gadają, że mu trzeba wklepać, ale jednak nie jestem jakoś stuprocentowo pewien tych tutaj. Za szlachtę się nie uważają, o jakiejś Weer-Hirschbergii mówią... A mi się ta nazwa nie podoba, bo jest bardziej Hirschberska niż Weerlandzka. Czemu nie Weer-bergia? Albo Weerland-hirshia? Jakieś nie całkiem teges.

Westchnął.

Ale przynieśli procenty. To w sumie dość mocny argument... Nie wiem, co powiedzieć, chociaż fajnie, że nie jesteśmy jedynymi, którzy biją się z dżenderystami...

- Sołtys gminy Hutnicza Poręba,
- Królewski Namiestnik Weerlandu,
- Członek Starszyzny Weerlandzkiej.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwca 02, 2014, 11:55:43 »

Drogi Siergieju!

Powiem tak: przynieś mi głowę Ametysta na złotej tacy, a być może oszczędzę Ciebie i twoją tak zwaną republikę. Inaczej czeka was zagłada! A za bimber serdecznie dziękuję.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwca 02, 2014, 01:29:18 »

Poseł po chwili gadania przez telefon powiedział:

Ten, no. Towarzysz Makłow powiedział, że w ramach przekupienia może utworzyć kanał muzyczny tylko z weerlandzką muzyką na swojej stacji telewizyjnej... za darmo.

Wtem w sali tronowej rozlega się ten dźwięk.

http://w922.wrzuta.pl/audio/2TkFuP0bmXJ/dramatic_sak

Co do nazwy to Towarzysz Makłow kazał przekazać, że nazwa wzięła się od krainy, w której mieści się republika - Hirschbergia.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2014, 01:31:45 wysłane przez Siergiej Makłow vel Sterlicht » Zapisane

Kultysta kurduplysta,
baron Siergiej Makłow
Strzegłob Bieńbor
Sołtys
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Stim - Eugene Zain

« Odpowiedz #5 : Czerwca 02, 2014, 02:56:04 »

Ale to przecież jest Weerland Północny!

- Sołtys gminy Hutnicza Poręba,
- Królewski Namiestnik Weerlandu,
- Członek Starszyzny Weerlandzkiej.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #6 : Czerwca 02, 2014, 03:04:05 »

Jako Ostatni Regent i ostatni prawdziwy patriota wobec królestwa Hirschbergii i Weerlandu jako całości podepnę się pod te rozmowy! Towarzysze! Dżendertyst wkrótce napadnie na naszą stolicę, jego wpływy się rozszerzają, jego moc rośnie w siłę! Kto jest prawdziwym Królem? Ten, kto chowa się po swoich lokalnych melinach i środowiskach? NIE! Królem jest ten, kto trzyma stolicę. Wydaje się Wam, że Ametyst poprzestanie na Centralnym Okręgu Stołecznym? NIE! Jego celem, w przeciwieństwie do Joksymila nie jest Hirschbergia, a całe ZSKHiW! Zamiast się kłócić zjednoczmy swe siły, aby pokonać zło, potem możemy walczyć nawet między sobą, ale my się tym nie przejmujemy!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwca 02, 2014, 03:11:46 »

Ależ ja się zgadzam, że z Ametystem trzeba się rozprawić w pierwszej kolejności. Ale to twoje zadanie Budzimirze. Ja co najwyżej mogę wysłać Ci dodatkowych wojowników. Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Czerwca 02, 2014, 03:34:37 »

Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.
Deszcza pada Mrugnięcie

Ja bym na waszym miejscu zajął się Weerlandem Południowym póki Monarchia Austro-Węgierska śpi.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #9 : Czerwca 02, 2014, 03:47:10 »

Ja bym na waszym miejscu zajął się Weerlandem Południowym póki Monarchia Austro-Węgierska śpi.
Znaczy się Zarzeżuszem Weerlandzkim? To ciekawa myśl.

Ależ ja się zgadzam, że z Ametystem trzeba się rozprawić w pierwszej kolejności. Ale to twoje zadanie Budzimirze. Ja co najwyżej mogę wysłać Ci dodatkowych wojowników. Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.
Nie mam kontaktu z II Armią. Nie wiem, co się z nią stało. To ona chroniła Weerland i do Weerlandu musi wrócić. Kiedy ja zajmę uwagę Dżendertysta przeprowadźcie ich jakoś do domu!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwca 02, 2014, 03:52:20 »

No dobrze, a co ze mną, do cholery? Chcę już swawolnie roztrwonić swoje lole na dziewki i hulanki.

Kultysta kurduplysta,
baron Siergiej Makłow
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Czerwca 02, 2014, 04:40:19 »

U mnie można wszelkie fantazje realizować. Chodź z nami!

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Czerwca 02, 2014, 04:41:24 »

Znaczy się Zarzeżuszem Weerlandzkim? To ciekawa myśl.

To pamiętajcie o tym jak zakończą się walki w Królestwie i Ametyst zostanie Szachem Aryunu.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Czerwca 03, 2014, 12:57:12 »

Siergieju, myślę że za zamieszczenie reklamy Weerlandu w Stimme TV możemy zaoferować ci dozgonną przyjaźń na okres 1 miesiąca. Oczywiście mam nadzieję, że w tym czasie wspólnie ruszymy do walki przeciw Ametystowi. Pasuje?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Baron
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Czerwca 03, 2014, 01:15:31 »

Zrobię cały reportaż o Weerlandzie za przyjaźń do ponownego zjednoczenia.

Kultysta kurduplysta,
baron Siergiej Makłow
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]