Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« : Czerwca 01, 2014, 07:53:20 » |
|
Pod pałac Kaer-Moher przyjeżdża kawalkada samochodów, z których wysiada kilku posłów. Zostają wpuszczeni do sali tronowej. Jeden z posłów wyjął z kieszeni pogiętą i pomiętoloną kartkę, rozwijając ją wziął łyk wódy płucząc nią gardło. Wypluł wódę z gardła i wziął nowy łyk i zaczął czytać.Władze Królestwa Weerlandu! Powiązani kulturowo i historycznie z Weerlandem cała hirshbersko-weerlandzka społeczność Weer-Hirschbergii pod opieką władzy ludowej zwraca się do władz Królestwa Weerlandu o nawiązanie wojskowej ugody. Jak wiadomo, nawałnica dżenderysta zbliża się nieubłaganie i ten, kto się przed nią nie ustrzeże ten na ciemne strony mocy się przekabaci. Dlatego w obronie własnej oraz całej ojczyzny utwierdzamy teorię, iż zjednoczeni i silni musimy trwać w obronie przez nawałnicą zboczeń i wynaturzeń. Cała ojczyzna staje w zagrożeniu. Hirschberska część kraju jest już stracona - tamtejsi ludzie są za słabi, by się bronić... kto pisał te bzdury?... dobra, dalej - Ich zachowania przeczyły wszelkim tradycyjnym zachowaniom, które zanikły w konsumpcyjnym społeczeństwie. Ich słabość okazała się zbyt łamliwa - separatyści z Zimnej Wódki przyłączyli się do dżenderysta walcząc w imię bezprawia i wynaturzeń. Poselstwo Hirschberskiej Republiki Weer-Hirschbergii zwraca się do władz Królestwa Weerlandu - jedynego państwa będącego ostoją tradycji i poszanowania starej kultury w tym obszarze. Wiemy, iż weerlandzka ludność nie ugnie się przed siłami dżenderysta, które rosną w siłę i grożą cywilnej ludności. Wielowiekowe sąsiedztwo tradycyjnych Weerlandczyków i "postępowych" Hirschbergów dała społeczeństwo Weer-Hirschbergii, które pomimo różnic narodowych potrafi zjednoczyć się w walce z obcymi. Społeczeństwo tego bogatego kulturowo regionu nie uważa się bezpośrednio za Hirschbergów bądź Weerlanczyków - owszem, każdy zachowuje swoje tradycje narodowe, jednak zjednoczeni jesteśmy silniejsi. Przez wieki kraina Weer-Hirschbergii była pomijana i w ogóle nie używano nigdy tej nazwy. Teraz, gdy doszliśmy do ludowej władzy, całe bogate w kulturę i historię dwunarodowe społeczeństwo Weer-Hirschbergii chce bronić swej krainy, sojuszników i tradycji przed zabójczym podstępem. Z uszanowaniami, Siergiej Makłow - przewodniczący Rady Ludowej. Aha - towarzysz Makłow kazał jeszcze przekazać tą butelczynę. Jeden z bojców przynosi z auta butelkę 90%-owego kurduplizowanego bimbru, który pije się w obrządkach.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2014, 08:06:33 wysłane przez Siergiej Makłow vel Sterlicht »
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 01, 2014, 08:13:57 » |
|
Kaltvodki! Pisze się Kaltvodki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strzegłob Bieńbor
Sołtys
Mieszkaniec
Posłuch 0
Stim - Eugene Zain
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwca 01, 2014, 10:01:16 » |
|
Specjalnie na przyjęcie poselstwa, Strzegłob przygotował sobie parę pozłacanych okularów, pozłacany medalion z rubinem i jakąś starą koronę z dawnej rezydencji JKM Arkadiusza II Filipa, o której chyba wszyscy dawno temu zapomnieli. Tak elegancko ubrany stanął sobie przy tronie (prawdopodobnie jakimś krześle) i wysłuchał przemówienia posłów z rezerwą.Wasza Królewska Mość, niby sensownie o tym dżenderze gadają, że mu trzeba wklepać, ale jednak nie jestem jakoś stuprocentowo pewien tych tutaj. Za szlachtę się nie uważają, o jakiejś Weer-Hirschbergii mówią... A mi się ta nazwa nie podoba, bo jest bardziej Hirschberska niż Weerlandzka. Czemu nie Weer-bergia? Albo Weerland-hirshia? Jakieś nie całkiem teges. Westchnął.Ale przynieśli procenty. To w sumie dość mocny argument... Nie wiem, co powiedzieć, chociaż fajnie, że nie jesteśmy jedynymi, którzy biją się z dżenderystami...
|
|
|
|
|
|
- Sołtys gminy Hutnicza Poręba, - Królewski Namiestnik Weerlandu, - Członek Starszyzny Weerlandzkiej. 
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwca 02, 2014, 11:55:43 » |
|
Drogi Siergieju!
Powiem tak: przynieś mi głowę Ametysta na złotej tacy, a być może oszczędzę Ciebie i twoją tak zwaną republikę. Inaczej czeka was zagłada! A za bimber serdecznie dziękuję.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwca 02, 2014, 01:29:18 » |
|
Poseł po chwili gadania przez telefon powiedział:Ten, no. Towarzysz Makłow powiedział, że w ramach przekupienia może utworzyć kanał muzyczny tylko z weerlandzką muzyką na swojej stacji telewizyjnej... za darmo.Wtem w sali tronowej rozlega się ten dźwięk.http://w922.wrzuta.pl/audio/2TkFuP0bmXJ/dramatic_sakCo do nazwy to Towarzysz Makłow kazał przekazać, że nazwa wzięła się od krainy, w której mieści się republika - Hirschbergia.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2014, 01:31:45 wysłane przez Siergiej Makłow vel Sterlicht »
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Strzegłob Bieńbor
Sołtys
Mieszkaniec
Posłuch 0
Stim - Eugene Zain
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 02, 2014, 02:56:04 » |
|
Ale to przecież jest Weerland Północny!
|
|
|
|
|
|
- Sołtys gminy Hutnicza Poręba, - Królewski Namiestnik Weerlandu, - Członek Starszyzny Weerlandzkiej. 
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwca 02, 2014, 03:04:05 » |
|
Jako Ostatni Regent i ostatni prawdziwy patriota wobec królestwa Hirschbergii i Weerlandu jako całości podepnę się pod te rozmowy! Towarzysze! Dżendertyst wkrótce napadnie na naszą stolicę, jego wpływy się rozszerzają, jego moc rośnie w siłę! Kto jest prawdziwym Królem? Ten, kto chowa się po swoich lokalnych melinach i środowiskach? NIE! Królem jest ten, kto trzyma stolicę. Wydaje się Wam, że Ametyst poprzestanie na Centralnym Okręgu Stołecznym? NIE! Jego celem, w przeciwieństwie do Joksymila nie jest Hirschbergia, a całe ZSKHiW! Zamiast się kłócić zjednoczmy swe siły, aby pokonać zło, potem możemy walczyć nawet między sobą, ale my się tym nie przejmujemy!
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwca 02, 2014, 03:11:46 » |
|
Ależ ja się zgadzam, że z Ametystem trzeba się rozprawić w pierwszej kolejności. Ale to twoje zadanie Budzimirze. Ja co najwyżej mogę wysłać Ci dodatkowych wojowników. Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwca 02, 2014, 03:34:37 » |
|
Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.
Deszcza pada  Ja bym na waszym miejscu zajął się Weerlandem Południowym póki Monarchia Austro-Węgierska śpi.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 02, 2014, 03:47:10 » |
|
Ja bym na waszym miejscu zajął się Weerlandem Południowym póki Monarchia Austro-Węgierska śpi.
Znaczy się Zarzeżuszem Weerlandzkim? To ciekawa myśl. Ależ ja się zgadzam, że z Ametystem trzeba się rozprawić w pierwszej kolejności. Ale to twoje zadanie Budzimirze. Ja co najwyżej mogę wysłać Ci dodatkowych wojowników. Warto też nadmienić, że pomoc w walce z Samozwańcem zaoferowali nam mieszkańcy Bialenii. Wezwiemy ich jeśli sytuacja wymknie się spod kontroli.
Nie mam kontaktu z II Armią. Nie wiem, co się z nią stało. To ona chroniła Weerland i do Weerlandu musi wrócić. Kiedy ja zajmę uwagę Dżendertysta przeprowadźcie ich jakoś do domu!
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwca 02, 2014, 03:52:20 » |
|
No dobrze, a co ze mną, do cholery? Chcę już swawolnie roztrwonić swoje lole na dziewki i hulanki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwca 02, 2014, 04:40:19 » |
|
U mnie można wszelkie fantazje realizować. Chodź z nami!
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 02, 2014, 04:41:24 » |
|
Znaczy się Zarzeżuszem Weerlandzkim? To ciekawa myśl. To pamiętajcie o tym jak zakończą się walki w Królestwie i Ametyst zostanie Szachem Aryunu.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwca 03, 2014, 12:57:12 » |
|
Siergieju, myślę że za zamieszczenie reklamy Weerlandu w Stimme TV możemy zaoferować ci dozgonną przyjaźń na okres 1 miesiąca. Oczywiście mam nadzieję, że w tym czasie wspólnie ruszymy do walki przeciw Ametystowi. Pasuje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwca 03, 2014, 01:15:31 » |
|
Zrobię cały reportaż o Weerlandzie za przyjaźń do ponownego zjednoczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|