|
Ametyst
|
 |
« : Maja 16, 2014, 10:39:27 » |
|
Prawa władza zebrała już miliony zwolenników, zatem pora się zorganizować. Dziś w nocy utworzyłem Front dla Oswobodzenia Całej Hirschbergii (FOCH), na którego czele stoję ja i Izotop i który stanowi kontynuację słynnych Bojowych Kolektywów Odrodzenia Króla Joksymila I Obfitego. W skład nowej organizacji, będącej zbrojnym ramieniem Księcia Regenta, weszli żołnierze jednostek KSZ popierających słusznego monarchę oraz liczni zwolennicy idei dżęder. Łącznie jest to prawie 15 000 ludzi podzielonych na 9 kolektywów bojowych. Na razie celem FOCH-u jest wzmacnianie mojej władzy na zajętych terenach, jednak wkrótce zajmiemy się wyzwalaniem reszty guberni.
Na załączonym obrazku widać, że nasze arcymroczne jednostki rozstawiliśmy na granicy wolnej Hirschbergii.
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 16, 2014, 03:37:58 » |
|
Ale tam pośrodku jest rzeka, po której pływają nasze stateczki. Wy nie możecie sobie ot tak przechodzić z jednego brzegu na drugi.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 16, 2014, 03:54:45 » |
|
Przecież to oczywiste, że przeszliśmy wcześniej. Ponadto mamy zwolenników po obu stronach, a nasi ludzie w Kokkenstadt masowo przekazują FOCH swoje prywatne łodzie.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 16, 2014, 08:11:43 » |
|
Czyli podzieliliśmy twoich buntowników na 2 części? Doskonale. Derikor spokojnie rozprawi się z każdą z nich.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 16, 2014, 08:17:59 » |
|
Armia już się zbiera! Ametyst nie pozostanie sam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 16, 2014, 08:31:28 » |
|
Zwyciężymy! Teraz wszystko w rękach Ciecieląga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 16, 2014, 08:33:15 » |
|
A gdzie on się podziewa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 16, 2014, 10:35:18 » |
|
Jakby co to rozstawiłem już jednostki II Armii ZSKHiW. Więcej o moich sukcesach napiszę jutro.
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 16, 2014, 10:46:42 » |
|
Ciekawa sytuacja, jak na razie wygląda mi to na wojnę okopową, niestety jako taktyk pozwólcie że będę was krytykował  . Budzimirze, poprzenosiłbym twoje siły tak (załącznik) aby móc zrobić aż trzy kotły i okrążyć siły Ametysta tak (załącznik). Jestem ciągle żołnierzem armii to możesz mi dać mały oddział, chętnie pomogę (chyba że użyję swojej powietrznodesantówki).
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maja 17, 2014, 12:56:43 » |
|
No chyba że tak. To jak będzie z tą moją pomocą? Mam jakoś cię wspierać lotnictwem?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 17, 2014, 03:13:27 » |
|
Ja proponuję okrążyć siły Ametysta wykorzystując Rzeżuchę. A tak poza tym to nie zapominaj Budzimirze o bazie lotnictwa "Arkopolis III", także przekazanej pod twoją komendę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 17, 2014, 04:59:15 » |
|
Lud płaci żołd! U nich nie możecie plądrować, a u nas można! Niechaj Kaltvodka przyśle jakieś amatorskie lotnictwo. Tymczasem zaciągajmy wojsko fałszywych regentów w krzaki! Tam nas nikt nie wypatrzy. I niech wschodnie oddziały się jakoś skolektywizują, tak bezpieczniej i bardziej dżęderowo! Ku chwale Dżędera!
Tymczasem na północy tworzy się spontanicznie dżęderowa flota, która już wkrótce osiągnie gotowość bojową. Całe szczęście, że na północy lud ciemny i groźbami udało się zdobyć liczne łodzie i broń. Chwała Arkadiuszowi za likwidację ADUK!
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maja 17, 2014, 05:16:53 » |
|
Teraz mógłbym napisać, że na miejsce przypływa Okręt Podwodny Pankracy i zatapia pływający burdel Samozwańca, ale... właśnie to zrobię! Na miejsce przypływa Okręt Podwodny Pankracy i zatapia pływający burdel Samozwańca. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|