|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Listopada 19, 2013, 07:25:42 » |
|
W ramach akcji usilnego podnoszenia poziomu forum chciałbym wreszcie zaproponować dyskusję na dosyć poważny temat. Jak już się byc może domyśliliście chodzi o konstytucję ZSKHiW. Na chwilę obecną obowiązuje u nas coś, co oficjalnie nazywamy "Dekretem stanowiącym tymczasowo prawo zasadnicze", a popularnie pseudokonstytucją. Sama nazwa tego zacnego dokumentu wskazuje na tymczasowość... Tymczasowość, która trwa już zdecydowanie za długo. Gdy składałem pod pseudokonstytucją podpis liczyłem, że w ciągu kilku miesięcy zbierzemy konstytuantę. Nie zebraliśmy.
Proponuję zatem ponownie przedyskutować temat. Komisja Negocjacyjna pokazała, że potrafimy jednak coś wspólnie stworzyć w Parlamencie. Sądzę, że najwyższy czas powołać konstytuantę.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 19, 2013, 09:09:35 » |
|
Ten "Dekret stanowiący tymczasowe prawo najwyższe" w zupełności nam wystarcza. Zawiera wszystko co najważniejsze: informacje o ustroju i prawach obywateli. Ma jednak jedną bardzo poważną wadę: strasznie trudno go znaleźć...
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopada 19, 2013, 09:12:24 » |
|
Kij z nazwą. Wprowadzenie konstytucji byłoby jednak jakimś kreatywnym zajęciem na kilka miesięcy i okazją do reformy ustroju (rząd itp). Ma jednak jedną bardzo poważną wadę: strasznie trudno go znaleźć... To skseruj sobie i rozdaj komisarzom.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 19, 2013, 09:14:22 » |
|
Niech zostanie skopiowana do premiera.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 23, 2014, 02:54:44 » |
|
Jakąś godzinę temu uznaliśmy z Laszkiem, że jeżeli będziemy chcieli nadal połączyć stanowiska archibokassy i premiera to najlepiej uczynić to poprzez uchwalenie Konstytucji. Wówczas znieślibyśmy zrazu pakiet Septimusa, a bordel prawny byłby mniejszy. Komisja Negocjacyjna pokazała, że możemy stosować taki sposób do pisania ważniejszych aktów prawnych. Na pierwszym posiedzeniu powstałby zatem ogólny plan i każdy mógłby zaproponować swoją wersję danych zapisów. Podczas ostatniej sesji sporządzilibyśmy listę ustaw do zniesienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 23, 2014, 03:09:26 » |
|
To niechaj ktoś coś napisze. Myślę, że jeżeli pomysł z konstytucja zyska pogłos, to będzie można zawiesić sanację lub przemianować komisję na konstytucyjną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 23, 2014, 08:30:54 » |
|
Podzielam zdanie przedmówców. To wielki dziw, że wciąż mamy program kosmiczny, uniwersytety, fundacje dobroczynne i prywatne bojówki, a nie mamy porządnej konstytucji.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 25, 2014, 11:06:19 » |
|
Rozważyłem sprawę i pomyślałem, że najlepiej będzie dokończyć obrady Komisji Sanacyjnej, a następnie wziąć się za konstytucję. Trwa już 2-ga sesja, a w planie są 3. Myślę zatem, że już wkrótce powinniśmy być gotowi.
Ewentualnie możemy zorganizować jeszcze wstępną debatę w parlamencie, ale według mnie nie ma to większego sensu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|