|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #510 : Lutego 04, 2013, 07:48:07 » |
|
http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=676.msg18267#msg18267Ostatni raz zapytuję Towarzyszy o zdanie w sprawie redukcji floty. Osobiście uważam, że duża marynarka wojenna jest nam całkowicie niepotrzebna. Gdyby nie Żuławy to utrzymywało by się kilkadziesiąt kutrów na Rzeżusze i 4 okręty w Aralii. Myślę jednak, że na chwilę obecna przedstawiona przeze mnie propozycja jest rozsądna.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #511 : Lutego 06, 2013, 02:51:03 » |
|
Nie mam nic przeciwko jeśli JKM nie zlikwiduje okrętów aralskich. A propos- HMS REKIN już od dawna należy do IBW. Został kupiony za ciężką forsę, więc prosiłbym o skreślenie go z listy łodzi należących do KFW.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #512 : Lutego 06, 2013, 10:21:43 » |
|
Przeprowadziłem redukcję. Wkrótce ustalę kwestie związane z wyprzedażą części okrętów i uzupełnieniem stanu załogi.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #513 : Lutego 07, 2013, 07:41:27 » |
|
A załatwisz ewakuację BH? Podesłałbyś kilka łodzi motorowych, podpłyną do HMS Brend, a resztę zrobi załoga statku. No chyba, że BH są jeszcze potrzebne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #514 : Lutego 07, 2013, 10:11:58 » |
|
Kilka czyli ile? Mogę nakazać pomoc w ewakuacji kilku kutrom bojowym. Osobiście jednak doradzam transport lotniczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #515 : Lutego 07, 2013, 02:35:56 » |
|
BH liczy ok 1200żołnierzy, niech sobie król przeliczy ile kutrów potrzeba... Dlaczego JKM odradza transport lotniczy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #516 : Lutego 07, 2013, 03:03:09 » |
|
Osobiście jednak doradzam transport lotniczy.
Będzie szybciej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #517 : Lutego 07, 2013, 03:09:30 » |
|
W przypadku, gdy zdecydujecie się na transport morski proszę o podanie aktualnych współrzędnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #518 : Lutego 07, 2013, 03:49:28 » |
|
a w Bździszewie (mieście) jest lotnisko?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #519 : Lutego 07, 2013, 04:22:33 » |
|
Typowe - przybyć to potrafili, ale odejść to już nie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #520 : Lutego 07, 2013, 05:22:49 » |
|
W Bździszewie to nie wiem ale kiedyś odwiedzałem wojskową bazę lotniczą "Zachód" i tam było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #521 : Lutego 08, 2013, 02:35:01 » |
|
A gdzie ta baza? Typowe - przybyć to potrafili, ale odejść to już nie.
A co mam zdematerializować żołnierzy, czy też powybijać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #522 : Lutego 08, 2013, 05:45:59 » |
|
Niech odejdą tak jak przybyli - na spadochronach.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #523 : Lutego 09, 2013, 01:28:02 » |
|
Ależ z Ciebie ignorant feldmarszałku. Spadochrony (jak wiadomo) służą do spadania. Nie da się spadać w górę- szok, nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #524 : Lutego 09, 2013, 02:45:38 » |
|
Ale to mogą się wspiąć na jakieś wysokie drzewo, skoczyć z niego na spadochronach i poszybować do Aralii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|