|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #480 : Stycznia 23, 2013, 04:54:58 » |
|
Też wam się wydaje, że słyszycie głos buntownika?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #481 : Stycznia 24, 2013, 02:13:46 » |
|
Tak słyszę. Joksymilu żarty o gwałtach mnie nie bawią. Co do działań BH zrobiłem z dowódcami błyskawiczną naradę (telefoniczną) i ustaliliśmy, że BH nie będą brały udziału w ataku na stolicę. BH gdy będą w drodze do Bździszewa (miasta, czemu stolica nazywa się tak jak gubernia??) staną 5km od stolicy. A jeśli taka wola króla niedobitków też ganiać nie będziemy. Wszystko na rozkaz!
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #482 : Stycznia 24, 2013, 02:39:05 » |
|
Dzięki. Oczywiście możecie śledzić wojska Joksymila, tylko informujcie o ich położeniu. Tylko nie zajmujcie się aresztowaniami wszelkich kolaborantów- na to przyjdzie czas po wojnie.
Dawniej realne województwa też nosiły nazwy wzięte od ich stolic. Sam kiedyś zastanawiałem się czy ładniej nie będzie brzmieć Gubernia Zachodnia...
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #483 : Stycznia 27, 2013, 12:21:30 » |
|
Proszę dowódcę Królewskich Sił Lotniczych o przedstawienie efektów akcji odzyskiwania kontroli nad przestrzenią powietrzną. Jednocześnie zwracam się z prośbą do dowódcy 3. Pułku AAN o przedstawienie sprawozdania z ostatnich działań BH.
Przy okazji chciałbym zapytać co Towarzysze myślą o znacznym zmniejszeniu stanu floty do ok 20 okrętów bojowych i kutrów do patroli rzek. Łączyło by się to ich modernizacją oraz sprzedażą części jednostek. Posiadając jedynie Żuławy nie potrzebujemy marynarki wojennej tak rozbudowanej jak obecnie. Pozwoli to na zaoszczędzenie środków finansowych, które umożliwią nam np przeznaczenie większych pieniędzy na lotnictwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #484 : Stycznia 27, 2013, 12:30:14 » |
|
Przecież Joksymil nie ma samolotów. Jak mógł zająć przestrzeń powietrzną?
Zmniejszenie floty jest bezcelowe. Nic to nam nie da.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #485 : Stycznia 27, 2013, 12:38:17 » |
|
Nie udawaj, że nie wiesz o tej tajnej baterii, którą straciliśmy w pierwszych dniach wojny.
Przecież napisałem o korzyściach co do floty. Obecne jej rozmiary są dosyć nierealne i były tworzone jeszcze pod poprzednią lokalizację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #486 : Stycznia 28, 2013, 03:14:03 » |
|
Co do zmniejszenia floty nie mam nic przeciwko, o ile likwidowane nie będą okręty aralskie. Bo akurat Aralia potrzebuje floty. Raport przedstawię w tym tygodniu. Mam pytanie, czy BH są jeszcze potrzebne w GB? Bo słyszałem, że ofensywa robi postępy, a negocjacje padły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #487 : Stycznia 28, 2013, 03:36:26 » |
|
Myślę, że możecie szykować się do powrotu. Do zdobycia Bździszewa pozostańcie w gotowości.
Co do floty to o ile wiem Wasze okręty przywrócimy do AAN, która będzie Waszą osobną formacją ściśle powiązaną z Siłami Zbrojnymi. Ale to na komisji (chcę zaproponować również udostępnienie aralskich portów naszej flocie).
Tak więc sugeruję pozostawienie w czynnej służbie:
-około setki kutrów bojowych -pięciu okrętów podwodnych -lotniskowca -dwóch krążowników -dwóch niszczycieli -okrętu reprezentacyjnego OZSKHiW "Rex" -trzech korwet -czterech fregat -jednego tankowca
Przypuszczam, że koszty naprawy wyniosą około do stu milionów loli. Zamierzam wystąpić do Komisariatu Spraw Wewnętrznych lub do Kancelarii Premiera z prośbą o dotację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #488 : Stycznia 29, 2013, 03:12:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #489 : Stycznia 30, 2013, 02:42:58 » |
|
Dobrze, dziękuję wszystkim za wspólny sukces. Mam nadzieję, że nagrody Was zadowoliły. Przy okazji proszę 13. Dywizję z Bździszewa oraz inne jednostki, które tam pozostawiłem o raporty z łapania niedobitków. Przy okazji chciałbym zapytać czy wg Towarzyszy mogę już znieść stan wojenny?
Jestem także w trakcie opracowywania szczegółów reformy floty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #490 : Stycznia 30, 2013, 03:20:02 » |
|
Myślę, że teraz powinniśmy jak najszybciej wybrać zarządcę GB i niech on robi porządek. A stan wojenny można ograniczyć tylko do terenu Bździszewa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #491 : Stycznia 30, 2013, 03:43:29 » |
|
Przecież jest zarządca. Zresztą to już sprawa mieszkańców.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #493 : Stycznia 30, 2013, 05:30:46 » |
|
Podzielić to między Hirschbergię i Weerland i już.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #494 : Stycznia 30, 2013, 08:15:45 » |
|
To ja mam dwie propozycje. Propozycja pierwsza to taka, żeby zarządca zamieszkał wreszcie w Bździszewie, a druga to może żeby poszukać jakichś nowych obywateli, którzy na pewno będą dość aktywni, tak żeby osoby inne niż towarzysze: Król, K.Septimus, E.Monde, L.Młynariew, Mistrz Budzimir, S.Makłow, Gieorgij(chociaż ja w każdym razie go nie widziałem ostatnio) i A.Swarzewski, oprócz oczywistych korzyści będzie taka, że= to co się tyczy miejsca zamieszkania będzie trochę bardziej realistyczne.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|