Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #450 : Stycznia 14, 2013, 03:45:04 » |
|
Monde!
Dla Twojej informacji ppor. Cecierad Ciecieląg, żołnierzem zrobił mnie Król.
Żyję w ZSKHiW krótko,ale można powiedzieć że jakby brałem udział w tworzeniu wydarzeń fabularnych, o których teraz mówimy, bo chociaż były już one ustalone zabrałem się za dawanie pomysłów na ich rozwój i dość długo na ich temat rozmawiałem zarówno z Królem jak i Budzimirem, nie wiem ostatecznie czy część z nich będzie w życie wcielona jednak sam fakt że od początku się za coś takiego wziąłem, co za tym idzie dowiadywałem się na temat ich ogólnie zaplanowanego przebiegu świadczy o tym że znam sprawę, a Ty nie znasz wszystkich faktów bo twierdzisz że nie wiem o czymś choć w rzeczywistości długo się o tym dowiadywałem i w pewnym sensie brałem udział. Nie przeczę, ciągle jeszcze muszę się dużo o ZSKHiW nauczyć, ale nie jestem człowiekiem, który nie ma o nim pojęcia.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2013, 04:23:33 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #452 : Stycznia 14, 2013, 05:06:42 » |
|
Nie chcemy negocjacji z tym prymitywem i terrorystą. Nie z Joksymilem, który nie ma żadnych praw do tych ziem.
Ciecierad zaliczył kurs oficerski i otrzymał patent. Niech Towarzysz Porucznik nie przejmuje się Towarzyszem Generałem. PS. Piszemy Cię a nie Cie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2013, 05:17:06 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #453 : Stycznia 14, 2013, 07:12:15 » |
|
Ciecierad to multikonto uzurpatora! Wszyscy to wiedzą!
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #454 : Stycznia 14, 2013, 09:20:27 » |
|
Ja dbam o podpisy a on swój pisał po pijaku.
Tak poza tym to proszę dowódców o przedstawienie raportów generalnych z działań (głównie chodzi o stan liczebny i rozmieszczenie), zaś Laszka o opowiadanie się po naszej stronie. Przynajmniej na tej sali.
Należy też zaplanować drobną reformę armii po wojnie. Uzupełnianie strat jest dobrą okazją.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #455 : Stycznia 15, 2013, 08:25:09 » |
|
Tak, musimy przede wszystkim odbić Weerland z rąk zdrajcy Młynariewa!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #456 : Stycznia 18, 2013, 05:43:27 » |
|
Towarzysze,
z uwagi na nagromadzenie większości sił wokół Hirschbergu wydaję być może ostatni rozkaz: należy przede wszystkim odbić Laszkberg. Niech zdrajcy i przekupnie zostaną ukarani jako pierwsi. Następnie uderzmy na Bździszewo.
Gdybym dalej nie mógł dowodzić niech kontrolę nad wiernymi nam siłami i ewentualnym państwem podziemnym przejmie rząd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #458 : Stycznia 18, 2013, 05:57:22 » |
|
[trzeszczenie]Jeżeli możecie to należy uwolnić Hirschberg-Arkopolis. To jednak skomplikowana akcja. Może uda mi się jakoś wydostać. Marsz wojsk potrwa sporo- przynajmniej kilka dni. Jednej osobie łatwiej będzie się uwolnić. Jeżeli tak się stanie to ponownie przejmę dowództwo. Wpierw rozbijcie większe zgrupowanie weerlandzkie. To ono wam przede wszystkim zagraża. [/trzeszczenie]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #459 : Stycznia 18, 2013, 07:58:26 » |
|
Mój oddział jest niezniszczalny.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #460 : Stycznia 18, 2013, 08:19:34 » |
|
Weź dokładniej określaj jako kto piszesz. Już mi się myli gdzie z kim jesteś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #461 : Stycznia 18, 2013, 10:50:06 » |
|
Ja jestem za ZSKHiW!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #462 : Stycznia 20, 2013, 04:51:11 » |
|
Jak działania w Weerlandzie? Obecnie jestem w drodze na Żuławy. Tam zostanie zorganizowana nowa kwatera główna. Proszę o przybycie w miarę możliwości.
Przy okazji nadmieniam, iż należy utrzymać sytuację w stolicy. Powstanie ludowe może uwolnić miasto od uzurpatora.
Dodam, iż jestem w trakcie opracowywania planu ukarania winowajców. Zwycięstwo jest blisko!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #464 : Stycznia 20, 2013, 06:18:27 » |
|
hmmm... śmierć tych cywili zwalcie na Joksymila. A zresztą to jego wina, więc będziemy mówić prawdę.
Co zrobić z tym Ametystem? Zastanowimy się po przybyciu do mojego pałacu na Żuławach. Ewakuowany tam Specpułk Arkadiusza I już go obsadził razem z Brygadą Reprezentacyjną.
Co z Septimusem? Jeżeli się to potwierdzi to trzeba zaplanować czystkę reformę stanowisk w armii.
Weerland - plądrujecie wsie, które popierają bunt? Sugeruję akcję propagandowe i werbunkowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|