|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudnia 14, 2011, 05:35:38 » |
|
Ale skoro Budzimirat to odrębne państwo (cytat słów króla), to niech PMOB działa na terenie tegoż państwa. A skoro armia jest poborowa, to niech tak się nazywa- jest jakiś problem? Wróćmy do AdUK. Czy król zgodzi się, przeobrazić AdUK w jednostki pomocnicze i żandarmerię, bez praw o akcji na terenie miast i wsi ZSKHiW (chyba, że w czasie stanu wojennego, lub wojny)? Zgadza się JE na to? Druga sprawa jaką chciałbym poruszyć to tajemnica wojskowa. Informator Rządu ZASKHiW opublikował w nowym numerze zapis z prac zjazdu wojskowości, co uważam za drobną przesadę. link: http://infacrls.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15586883W tym momencie, wraca jak bumerang sprawa powołania rzecznika armii, który decydował, co można opublikować, a co nie. Kto zaglądał do mojego biura, ten wie, że zaplanowałem szereg programów. Pierwszy- program zbrojeń, który zakłada cyt.: Program zbrojeń -budowa instytutu badań wojskowych, zajmującego się projektowaniem broni krótkiej, i długiej, a także wyposażenia samolotów i okrętów. -budowa fabryk broni -budowa stoczni, w której powstaną okręty dla KSZ -budowa poligonów ćwiczebnych i doświadczalnych
Czy panowie oficerowie mają coś przeciwko temu programowi? Prosiłbym o pełne odpowiedzi, na wszystkie poruszone tematy.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 05:38:21 wysłane przez Erick Monde »
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudnia 14, 2011, 05:54:47 » |
|
Wróćmy do AdUK. Czy król zgodzi się, przeobrazić AdUK w jednostki pomocnicze i żandarmerię, bez praw o akcji na terenie miast i wsi ZSKHiW (chyba, że w czasie stanu wojennego, lub wojny)? Zgadza się JE na to? Nie ja muszę się zgodzić, dlatego jeśli wniesie o to przynajmniej dwóch oficerów rozpisze głosowanie. Nie rozumiem jednak jakim cudem ADUK ma być siłami pomocniczymi i żandarmerią bez prawa akcji w miastach i we wsiach. Gdzie mają działać? W lasach? Na szlakach turystycznych? W rzekach? Ewentualne wnioski o głosowanie nt. zmiany sposobu działania ADUK wraz ze sformułowaną uchwałą tego zagadnienia dotyczącą przyjmuję w osobnym wątku w siedzibie Stawki (oficjalnie Naczelne Dowództwo KSZ). Głosowania odbędą się później (myślę, że przed świętami- 21/22 bm). Druga sprawa jaką chciałbym poruszyć to tajemnica wojskowa. Informator Rządu ZASKHiW opublikował w nowym numerze zapis z prac zjazdu wojskowości, co uważam za drobną przesadę. link: http://infacrls.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15586883W tym momencie, wraca jak bumerang sprawa powołania rzecznika armii, który decydował, co można opublikować, a co nie. Kto zaglądał do mojego biura, ten wie, że zaplanowałem szereg programów....... Przedstawiłem skrótowo te tematy, które poruszył Towarzysz Pułkownik Baron w mowie wstępnej. Program zbrojeń -budowa instytutu badań wojskowych, zajmującego się projektowaniem broni krótkiej, i długiej, a także wyposażenia samolotów i okrętów. Coś takiego istnieje pod Hirshbergiem. Treść opisu instytucji ma chyba Laszk- wystarczy wkleić. Jestem także za budową kolejnych np. w GA, na Nowej Hirschbergii, w GB (SOBiS) a później jeszcze kolejnych.  Również należy tylko dodać opisy. Fabryki broni istnieją w każdej guberni a największa mnogość ich w Bździszewie i H-A.  Stocznie działają w Księstwie Nowohirshberskim, Normandii-Bretanii i w porcie rzecznym Hirschberg-Arkopolis. Nowe pragnę wybudować w Arakanie i południowej cześci GA, a także w Dunkierce (Normandia)  ,,Poeseralowski" poligon znajduje się w GA (sam prowadziłem tam manewry AAN-AC), zaś największy tego typu kompleks znajduje się w GB. Nowe powinny powstać na wschodzie Weerlandu i na dawnej granicy saskiej.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudnia 14, 2011, 07:44:11 » |
|
PMOB jest armią poborową ZSKHiW, nie Budzimiratu, który nie posiada własnej armii. Są to jednostki pomocnicze mające pomagać w wypadku klęsk i wojen obywatelom naszego kraju. Nie chroni granic, a członków ludu szlacheckiego, dlatego spotkamy jego jednostki głównie na terenach zurbanizowanych, czy w sposób miejski, czy wiejski. Nie patrolują lasów czy bagien, a ulice i ważne dla ZSKHiW trasy drogowe lub kolejowe (przebywają w specjalnych wagonach ważnych pociągów). Ta obowiązkowa służba wojskowa w praktyce jest często etapem, który odmienia życie młodych straceńców, nie wiedzą oni co to mnożenie czy nie potrafią czytać, ale serca mają oni wielkie, a amfibię czy kałach nawet dziecko obsłuży, a dowódca oddziału już zadba o to, by nie używali jej w złym celu. Wyobraźmy sobie sytuację. Atakuje nas armia innego v-państwa. Armia zawodowa zajmuje się robieniem okopów lub innych linii obrony, a wśród ludności cywilnej panuje chaos. Ludzie nie wiedzą co poczynić, panika uniemożliwia powołanie z rezerw nowych żołnierzy, kto ten burdel ogarnie? Ano PMOB właśnie, ewakuuje ludność cywilną, zabezpieczając przy tym miasta i wsie, a wszelkich rezerwistów, którzy miast chęci do walk posiadają chęć ucieczki z pewnością znajdzie wśród ewakuowanych przywracając ich do służby w armii. Na czas wojny oczywiście.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudnia 14, 2011, 08:16:35 » |
|
To przed czym PMOB chroni aktualnie ludność Weerlandu?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudnia 14, 2011, 08:23:01 » |
|
Przecież wyznawcy Kurdupli chowają się po prywatnych domach i nikomu nie zagrażają.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudnia 15, 2011, 10:06:49 » |
|
<załamka> Przecież sam na to król się zgiodził!! Teraz się wykręca. A jeśli chodzi o patrole, to nie miałem na myśli rzek jezior itp, a POLIGONY!! To tam ćwiczy wojsko, a nie na ulicach. Co powiem to źle, nie dobrze, to czego wy wszyscy do cholery chcecie?!!! Pytam w takim razie po co ja tu jestem? do potakiwania i zgadzania się ze wszystkimi? Taką funkcję to ja p....ę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudnia 15, 2011, 10:16:44 » |
|
op złóż dymisje i szafa będzie grac są inni na twoje stanowisko
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudnia 15, 2011, 04:38:24 » |
|
op złóż dymisje i szafa będzie grac są inni na twoje stanowisko
Ty się do potakiwania nadajesz idealnie:P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudnia 15, 2011, 06:43:30 » |
|
Czasem mam wrażenie, iż Towarzysz Monde chce uczynić z ZSKHiW państwo, które niczym się nie wyróżnia, zarządzane jest tak jak wszystkie inne, a najlepiej aby wszyscy wielbili tam pomysły Towarzysza, i przyjmowali je z entuzjazmem, nawet jeżeli zaprzeczają innym przepisom. Komisarz nie jest właścicielem armii. Nie może Towarzysz powiedzieć ,,robić mi to, przegłosować to, bo jestem komisarzem" a gdy Rada nie zdecyduje się poprzeć jakieś Towarzysza propozycji, to mówisz ,,To dyskryminowanie! Chcecie abym był marionetką!" i najlepiej dodać rzecz jasna ,,to dyskryminacja mniejszości aralskiej!".
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudnia 16, 2011, 10:38:10 » |
|
O PARDON!! Nie mówiłem nic o dyskryminacji (nie w czasie zjazdu RW). Ale słowa o marionetce są jak najbardziej trafne, bo torpedujecie każdy mój pomysł, wobec tego pytam- do czego Wam Komisarz- do potakiwania? I nie chodzi tu o to, że niby tylko moje pomysły są dobre. Nie przeczytałem tu jednego konstruktywnego zdania, tylko ciągle nie i nie. A królewska riposta zamieszczona na łamach prasy rodem z RLS to już (jak powiedział tow. Młynariew w parlamencie) apogeum kiczu. Dlatego pytam po raz enty- CZEGO CHCECIE ODE MNIE? (jako komisarza). Wy mi powiecie, ja będę wiedział i skończymy tę JAŁOWĄ DYSKUSJĘ!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudnia 16, 2011, 01:35:08 » |
|
Towarzyszu!
Po pierwsze- nie mam nic przeciwko projektowi rozwoju przemysłu czy powołaniu rzecznika- proszę czytać uważnie moje posty. Po drugie- nie wiem czemu tak przejmuje się towarzysz humorem, zaś informacja o czasowym przeniesieniu gazety na stronę Informatora została opublikowana (przeniesienie nastąpiło z uwagi, iż admin PM nie dodał jeszcze nowego adresu) Po trzecie- jeżeli Wasz komisariat nie działa, pora zwrócić się do odpowiednich organów o likwidację tej instytucji. Widocznie KSZ mogłyby działać bez Waszej pomocy. Po czwarte- proszę zważać na to, iż psanie wszystkich wielkich liter jest w netykiecie uznawane za wrzask. Po piąte- na komentowanie moich obrazków (niektórym moga się podobać, przyjmę i krytykę- jednak proszę- nie obrazę) jest miejsce w hajdparku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #44 : Grudnia 16, 2011, 05:09:12 » |
|
Królowi pewnie chodziło, że przyjmie każdą krytykę, o ile będzie to pochwała:P po drugie- będę krytykował gdzie, kiedy i co chcę. Nikogo nie obrażam, a że król obraża się od byle czego to nie mój problem. po trzecie wróćmy może do merytorycznej dyskusji, zamiast spamować
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|