Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:39:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 77   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SALA NARAD  (Przeczytany 30995 razy)
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Grudnia 14, 2011, 05:35:38 »

Ale skoro Budzimirat to odrębne państwo (cytat słów króla), to niech PMOB działa na terenie tegoż państwa. A skoro armia jest poborowa, to niech tak się nazywa- jest jakiś problem?

Wróćmy do AdUK. Czy król zgodzi się, przeobrazić AdUK w jednostki pomocnicze i żandarmerię, bez praw o akcji na terenie miast i wsi ZSKHiW (chyba, że w czasie stanu wojennego, lub wojny)? Zgadza się JE na to?

Druga sprawa jaką chciałbym poruszyć to tajemnica wojskowa. Informator Rządu ZASKHiW opublikował w nowym numerze zapis z prac zjazdu wojskowości, co uważam za drobną przesadę.
link: http://infacrls.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15586883
W tym momencie, wraca jak bumerang sprawa powołania rzecznika armii, który decydował, co można opublikować, a co nie.

Kto zaglądał do mojego biura, ten wie, że zaplanowałem szereg programów. Pierwszy- program zbrojeń, który zakłada cyt.:
Program zbrojeń
-budowa instytutu badań wojskowych, zajmującego się projektowaniem broni krótkiej, i długiej, a także wyposażenia samolotów i okrętów.
-budowa fabryk broni
-budowa stoczni, w której powstaną okręty dla KSZ
-budowa poligonów ćwiczebnych i doświadczalnych
Czy panowie oficerowie mają coś przeciwko temu programowi?
Prosiłbym o pełne odpowiedzi, na wszystkie poruszone tematy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 05:38:21 wysłane przez Erick Monde » Zapisane

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Grudnia 14, 2011, 05:54:47 »

Wróćmy do AdUK. Czy król zgodzi się, przeobrazić AdUK w jednostki pomocnicze i żandarmerię, bez praw o akcji na terenie miast i wsi ZSKHiW (chyba, że w czasie stanu wojennego, lub wojny)? Zgadza się JE na to?

Nie ja muszę się zgodzić, dlatego jeśli wniesie o to przynajmniej dwóch oficerów rozpisze głosowanie.
Nie rozumiem jednak jakim cudem ADUK ma być siłami pomocniczymi i żandarmerią bez prawa akcji w miastach i we wsiach.
Gdzie mają działać? W lasach? Na szlakach turystycznych? W rzekach?
Ewentualne wnioski o głosowanie nt. zmiany sposobu działania ADUK wraz ze sformułowaną uchwałą tego zagadnienia dotyczącą przyjmuję w osobnym wątku w siedzibie Stawki (oficjalnie Naczelne Dowództwo KSZ).
Głosowania odbędą się później (myślę, że przed świętami- 21/22 bm).

Druga sprawa jaką chciałbym poruszyć to tajemnica wojskowa. Informator Rządu ZASKHiW opublikował w nowym numerze zapis z prac zjazdu wojskowości, co uważam za drobną przesadę.
link: http://infacrls.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15586883
W tym momencie, wraca jak bumerang sprawa powołania rzecznika armii, który decydował, co można opublikować, a co nie.

Kto zaglądał do mojego biura, ten wie, że zaplanowałem szereg programów.......

Przedstawiłem skrótowo te  tematy, które poruszył Towarzysz Pułkownik Baron w mowie wstępnej.

Program zbrojeń
-budowa instytutu badań wojskowych, zajmującego się projektowaniem broni krótkiej, i długiej, a także wyposażenia samolotów i okrętów.
Coś takiego istnieje pod Hirshbergiem. Treść opisu instytucji ma chyba Laszk- wystarczy wkleić.
Jestem także za budową kolejnych np. w GA, na Nowej Hirschbergii, w GB (SOBiS) a później jeszcze kolejnych.

Również należy tylko dodać opisy. Fabryki broni istnieją w każdej guberni a największa mnogość ich w Bździszewie i H-A.

Stocznie działają w Księstwie Nowohirshberskim, Normandii-Bretanii i w porcie rzecznym Hirschberg-Arkopolis.
Nowe pragnę wybudować w Arakanie i południowej cześci GA, a także w Dunkierce (Normandia)

,,Poeseralowski" poligon znajduje się w GA (sam prowadziłem tam manewry AAN-AC), zaś największy tego typu kompleks znajduje się w GB. Nowe powinny powstać na wschodzie Weerlandu i na dawnej granicy saskiej.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #32 : Grudnia 14, 2011, 07:44:11 »

PMOB jest armią poborową ZSKHiW, nie Budzimiratu, który nie posiada własnej armii. Są to jednostki pomocnicze mające pomagać w wypadku klęsk i wojen obywatelom naszego kraju. Nie chroni granic, a członków ludu szlacheckiego, dlatego spotkamy jego jednostki głównie na terenach zurbanizowanych, czy w sposób miejski, czy wiejski. Nie patrolują lasów czy bagien, a ulice i ważne dla ZSKHiW trasy drogowe lub kolejowe (przebywają w specjalnych wagonach ważnych pociągów). Ta obowiązkowa służba wojskowa w praktyce jest często etapem, który odmienia życie młodych straceńców, nie wiedzą oni co to mnożenie czy nie potrafią czytać, ale serca mają oni wielkie, a amfibię czy kałach nawet dziecko obsłuży, a dowódca oddziału już zadba o to, by nie używali jej w złym celu. Wyobraźmy sobie sytuację. Atakuje nas armia innego v-państwa. Armia zawodowa zajmuje się robieniem okopów lub innych linii obrony, a wśród ludności cywilnej panuje chaos. Ludzie nie wiedzą co poczynić, panika uniemożliwia powołanie z rezerw nowych żołnierzy, kto ten burdel ogarnie? Ano PMOB właśnie, ewakuuje ludność cywilną, zabezpieczając przy tym miasta i wsie, a wszelkich rezerwistów, którzy miast chęci do walk posiadają chęć ucieczki z pewnością znajdzie wśród ewakuowanych przywracając ich do służby w armii. Na czas wojny oczywiście.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Grudnia 14, 2011, 08:16:35 »

To przed czym PMOB chroni aktualnie ludność Weerlandu?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #34 : Grudnia 14, 2011, 08:18:34 »

Przed zagrożeniem ze strony kurduplystów. Nielegalnego kultu działającego za przyzwoleniem regionalnych władz.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Grudnia 14, 2011, 08:23:01 »

Przecież wyznawcy Kurdupli chowają się po prywatnych domach i nikomu nie zagrażają.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Grudnia 15, 2011, 10:06:49 »

<załamka>
Przecież sam na to król się zgiodził!! Teraz się wykręca. A jeśli chodzi o patrole, to nie miałem na myśli rzek jezior itp, a POLIGONY!! To tam ćwiczy wojsko, a nie na ulicach.
Co powiem to źle, nie dobrze, to czego wy wszyscy do cholery chcecie?!!!
Pytam w takim razie po co ja tu jestem? do potakiwania i zgadzania się ze wszystkimi? Taką funkcję to ja p....ę!

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Jan Charbuf
Przodownik
**

Posłuch -1

Skazany

« Odpowiedz #37 : Grudnia 15, 2011, 10:16:44 »

op złóż dymisje i szafa będzie grac są inni na twoje stanowisko

Banita
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Grudnia 15, 2011, 04:38:24 »

op złóż dymisje i szafa będzie grac są inni na twoje stanowisko
Ty się do potakiwania nadajesz idealnie:P

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #39 : Grudnia 15, 2011, 06:12:15 »

Towarzysze, proszę o trochę kultury. Prywatnie się bić możecie, ale na zjeździe nie przystoi. Nie wszystkie zmiany są odrzucane! Trzeba mieć świadomość, że armia jak świat światem to oaza prywatnych interesów! Takie niepotrzebne nikomu dublujące normalną armię lądową marines ze Stanów Zjednoczonych istnieje i jest ciągle obecne w filmach właśnie przez wpływy i układy. Dlatego nie ma szans na likwidację niepotrzebnego ADUk, bo armia poborowa służąca do ochrony cywili potrzebna akurat jest.
Poszedłszy wczoraj na bazar spotkałem na nim wielu żebrzących młodych ludzi. Zazwyczaj głupich. Gdyby byli objęci służbą PMOB mogliby się świetnie wyszkolić i trafić w końcu do armii zawodowej i przysłużyć się ludowi szlacheckiemu. Niestety nie wszyscy niestudiujący są nią objęci.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Grudnia 15, 2011, 06:43:30 »

Czasem mam wrażenie, iż Towarzysz Monde chce uczynić z ZSKHiW państwo, które niczym się nie wyróżnia, zarządzane jest tak jak wszystkie inne, a najlepiej aby wszyscy wielbili tam pomysły Towarzysza, i przyjmowali je z entuzjazmem, nawet jeżeli zaprzeczają innym przepisom.
Komisarz nie jest właścicielem armii. Nie może Towarzysz powiedzieć ,,robić mi to, przegłosować to, bo jestem komisarzem" a gdy Rada nie zdecyduje się poprzeć jakieś Towarzysza propozycji, to mówisz ,,To dyskryminowanie! Chcecie abym był marionetką!" i najlepiej dodać rzecz jasna ,,to dyskryminacja mniejszości aralskiej!".

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Grudnia 16, 2011, 10:38:10 »

O PARDON!! Nie mówiłem nic o dyskryminacji (nie w czasie zjazdu RW).
Ale słowa o marionetce są jak najbardziej trafne, bo torpedujecie każdy mój pomysł, wobec tego pytam- do czego Wam Komisarz- do potakiwania? I nie chodzi tu o to, że niby tylko moje pomysły są dobre. Nie przeczytałem tu jednego konstruktywnego zdania, tylko ciągle nie i nie. A królewska riposta zamieszczona na łamach prasy rodem z RLS to już (jak powiedział tow. Młynariew w parlamencie) apogeum kiczu. Dlatego pytam po raz enty- CZEGO CHCECIE ODE MNIE? (jako komisarza).
Wy mi powiecie, ja będę wiedział i skończymy tę JAŁOWĄ DYSKUSJĘ!

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Grudnia 16, 2011, 01:35:08 »

Towarzyszu!

Po pierwsze- nie mam nic przeciwko projektowi rozwoju przemysłu czy powołaniu rzecznika- proszę czytać uważnie moje posty.
Po drugie- nie wiem czemu tak przejmuje się towarzysz humorem, zaś informacja o czasowym przeniesieniu gazety na stronę Informatora została opublikowana (przeniesienie nastąpiło z uwagi, iż admin PM nie dodał jeszcze nowego adresu)
Po trzecie- jeżeli Wasz komisariat nie działa, pora zwrócić się do odpowiednich organów o likwidację tej instytucji. Widocznie KSZ mogłyby działać bez Waszej pomocy.
Po czwarte- proszę zważać na to, iż psanie wszystkich wielkich liter jest w netykiecie uznawane za wrzask.
Po piąte- na komentowanie moich obrazków (niektórym moga się podobać, przyjmę i krytykę- jednak proszę- nie obrazę) jest miejsce w hajdparku

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #43 : Grudnia 16, 2011, 03:19:34 »

Co Towarzysz rozumie jako konstruktywną krytykę? Przecież uzasadniłem swoje zdanie w wielu postach sposobem zdecydowanie opisowym. Nawet czasu zaprzeszłego, którego oficjalnie w polszczyźnie nie ma używam. Mam wrażenie, że Towarzysz nie przeczytawszy ani jednego mojego posta z góry zakładał, że to są bzdury. To ma dyskusja?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 03:21:12 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Grudnia 16, 2011, 05:09:12 »

Królowi pewnie chodziło, że przyjmie każdą krytykę, o ile będzie to pochwała:P
po drugie- będę krytykował gdzie, kiedy i co chcę. Nikogo nie obrażam, a że król obraża się od byle czego to nie mój problem.
po trzecie wróćmy może do merytorycznej dyskusji, zamiast spamować

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 77   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]