|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #630 : Kwietnia 19, 2013, 10:25:30 » |
|
Może jednak nie denerwujmy Austryjaków, tylko pogadajmy o wynajęciu lub wykupieniu Ziem Fr Józefa, bo byłaby to dobra baza wypadowa na biegun.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #631 : Kwietnia 19, 2013, 02:43:26 » |
|
Utwórzmy przedsiębiorstwo, które będzie kupować dla nas ziemie za granicą i utrzymywać je według prawa miejscowego.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #632 : Kwietnia 26, 2013, 07:50:03 » |
|
jako, że nasza misja na Wschodzie zaczyna przynosić efekty to 1/5 budżetu wydana na Linię Kazimierza może okazać się być niepotrzebnym wydatkiem. Proponuję wydać kolejne tyle na przeniesienie całości na Południe.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #634 : Maja 06, 2013, 09:11:11 » |
|
Towarzysze,
chciałbym na nowo poruszyć kwestię smoków. Jak się zapewne domyślacie chciałbym, aby jeszcze przed kongresem obsadzić nimi Granicę Południową. Dawno nie zapoznawałem się z badaniami KGR-u w Grabben, jednakże mam nadzieję, że wszystko idzie dobrze. Na razie mam już Smoka Propagandowego, jednakże jako Komisarz chciałbym dokupić kolejne 5 i przeprowadzić wstępne testy na poligonie. Czy możliwe jest już zakupienie takiej ilości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #635 : Maja 07, 2013, 08:48:24 » |
|
Można tyle zakupić.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #636 : Maja 07, 2013, 09:13:15 » |
|
W takim razie należy ustalić cenę. Siły Zbrojne są gotowe zapłacić gminie Grabben dwa miliony za 5 smoków i trzy miliony za pozostałych 15. Wydębi się od rządu. Czy Gmina się zgadza?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #637 : Maja 08, 2013, 03:00:35 » |
|
Owszem, oferta jest nawet korzystniejsza niż się spodziewaliśmy.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #638 : Maja 08, 2013, 04:23:27 » |
|
W takim razie doszli my do konsensusu. Zaraz wydębię co od rządu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #639 : Maja 13, 2013, 02:15:34 » |
|
Dokonano transakcji, aczkolwiek wciąż czekam na pierwszą partię smoków. Dostarczcie je na poligon w Guberni Zachodniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #640 : Maja 15, 2013, 03:03:28 » |
|
Zmieniono nazwę widzę. Czemu Bździszewo nazywa się tak enigmatycznie? Jakaś wojna była słyszałem. Opowie mi ktoś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #641 : Maja 15, 2013, 03:21:57 » |
|
Jeśli konflikt o Grabben to wojna była i gdyby nie interwencja PMOB to mogła by się potoczyć dość brutalnie. Szczegóły w działach KRPW, Wydarzeniach Bierzących i Szałasie Ciecieradzkim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #642 : Maja 15, 2013, 05:22:42 » |
|
Zmieniono nazwę widzę. Czemu Bździszewo nazywa się tak enigmatycznie? Jakaś wojna była słyszałem. Opowie mi ktoś?
Uznaliśmy, że Gubernia Zachodnia pasuje bardziej, niż nazwa miasta, które pozostaje mimo wszystko Bździszewem. W grabben PMOB doprowadził do negocjacji i wyszło, że GW dostaje slamsy w centrum Hirschbergu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #643 : Maja 16, 2013, 09:53:15 » |
|
Jeśli konflikt o Grabben to wojna była i gdyby nie interwencja PMOB to mogła by się potoczyć dość brutalnie. Szczegóły w działach KRPW, Wydarzeniach Bierzących i Szałasie Ciecieradzkim.
Tam nie wchodzę- lekarz mi zabronił;) Gdyby nie PMOB to mogłoby brutalnie? Matko kochana, chyba wszedłem nie na to forum! PMOB gołąbkiem pokoju- nie wierzę. A mogę wiedzieć kto z kim się tłukł, że aż siepacze Budzimira musieli wkroczyć?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #644 : Maja 16, 2013, 12:50:13 » |
|
Wszystko toczyło się o Grabben.Cała Hirschbergia przeciw Weerlandowi.Nawet mój onkel przyjechał z rodziną czołgami.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|